Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека без первісного внеску в 2019 році: які банки надають дану послугу

  1. Особливість такого виду позики
  2. Куди можна звернутися
  3. Програми, умови і вимоги
  4. Сбербанк
  5. Альфа Банк
  6. ВТБ 24
  7. «Тінькофф»
  8. «Газпромбанк»
  9. «Відродження»
  10. Промсвязьбанк
  11. Як можна купити житло в кредит без початкового внеску

Квартирне питання, який, пам'ятається, «зіпсував» москвичів, і через майже сто років продовжує хвилювати жителів не тільки столиці, а й інших регіонів нашої країни Квартирне питання, який, пам'ятається, «зіпсував» москвичів, і через майже сто років продовжує хвилювати жителів не тільки столиці, а й інших регіонів нашої країни. Втілити мрію про власні квадратні метри молодим і не дуже сім'ям і просто окремим громадянам в останні роки допомагає іпотечне кредитування .

Для того щоб отримати грошові кошти на покупку або будівництво житла, потрібно внести в банк суму, рівну не менше 20% від вартості об'єкта. Однак ці кошти далеко не завжди вдається відкласти навіть сім'ям, в яких працюють кілька людей.

В цьому випадку можна скористатися іпотекою без початкового капіталу, в 2018 році частина банків перестала надавати цю послуг або значно посилила вимоги до позичальників. Тому варто уважно вивчити, які фінансові установи готові зараз надати такий продукт і на яких умовах.

Особливість такого виду позики

Банк, погоджуючись на видачу кредиту без початкового внеску, бере на себе велику відповідальність і підвищені ризики, так як оплачує повну вартість об'єкта. Відповідно до цього, кредитні організації будуть намагатися мінімізувати свої фінансові втрати і убезпечити себе від можливості невиплати клієнтом грошових коштів.

В результаті цей банківський продукт буде мати свої особливості:

Таким чином, найчастіше замість початкового внеску фінансова установа все-таки вимагає якісь гарантії у вигляді сертифіката, бюджетних коштів або заставного майна.

Куди можна звернутися

У 2019 купити квартиру в кредит без початкового капіталу пропонують досить багато банків, в тому числі і топові:

Це далеко не повний список фінансових установ, що видають позики без початкового внеску. У кожного з них свої вимоги і умови, які вони висувають клієнтам.

Програми, умови і вимоги

Розглянемо, які умови для надання іпотечних позик існують у деяких банків в 2019 році.

Сбербанк

Оформити кредит без внеску в «головному» банку країни можна тільки за державними соціальними програмами.

Сбербанк розробив спеціальні умови, що дозволяють молодим сім'ям стати володарями власного житла без першого внеску.

Це особливі програми «Придбання житла, що будується» і «Придбання готового житла - Єдина ставка» для молодої сім'ї. Замість початкового внеску молода сім'я може використовувати кошти материнського капіталу. В такому випадку вони отримають кредит на суму до 15 млн рублів з процентною ставкою 10,75%, терміном до 30 років.

Для цього повинні бути дотримані наступні умови:

Для отримання позики молодій сім'ї потрібно виконати такі процедури:

  • Надати всі необхідні документи і обов'язково сертифікат на материнський капітал і документи з Пенсійного фонду, що підтверджують наявність коштів капіталу .
  • Дочекатися рішення банку про надання позики.
  • Вибрати квартиру для придбання.
  • Надати до фінансової установи всі документи на об'єкт нерухомості.
  • Укласти договір на надання кредиту, покупку квартири, оформити всі необхідні страховки.
  • Отримати грошові кошти і придбати бажане житло.
  • Зареєструвати власність в органах «Росреестра».

Ще один спосіб взяти в Ощадбанку кредит без початкового внеску - це військова іпотека. На неї мають право військовослужбовці - учасники накопичувально-іпотечної системи Міністерства оборони. Початковий внесок і щомісячні виплати по кредиту здійснюються за рахунок коштів іменного накопичувального рахунку.

Альфа Банк

«Альфа-банк» видає своїм клієнтам іпотеку без початкового внеску під заставу наявного майна.

Таким чином можна отримати від 2,5 до 60 мільйонів рублів.

Процентні ставки залежать від регіонів: в Москві та Санкт-Петербурзі вони становлять від 14,5%, а в регіонах - 14,7%. За цією програмою сім'я, яка проживає, наприклад, в батьківській квартирі, може отримати кредит на придбання власного житла, виставивши в якості застави наявну житлоплощу.

Умови отримання позики:

При оформленні заявки на іпотеку можна враховувати спільний дохід позичальника і позичальників. Як них можуть виступати подружжя, батьки, рідні брати чи сестри і повнолітні діти.

Кошти можна отримати на придбання первинного чи вторинного житла, а також комерційної нерухомості.

ВТБ 24

У банку ВТБ-24 існує програма «Кредит під заставу житла». Вона дозволяє сплатити початковий внесок по іпотеці за рахунок цих коштів.

Для його оформлення потрібно зібрати такі документи:

  • анкета-заява від імені позичальника і созаемщика;
  • оригінал і копія документа, що посвідчує особу;
  • медичний поліс і його копія;
  • довідка, що підтверджує дохід;
  • при наявності неповнолітніх дітей - свідоцтва про народження (Паспорта);
  • копія трудової книжки;
  • для чоловіків до 27 років - військовий квиток.

Кредит видається на термін до 20 років громадянам від 21 року до 70 років (на момент повного погашення кредиту), які мають трудовий стаж не менше одного року. Кредит видається на термін до 20 років громадянам від 21 року до 70 років (на момент повного погашення кредиту), які мають трудовий стаж не менше одного року

Сума позикових коштів залежить від регіону: в Москві та області, Санкт-Петербурзі вона може становити до 15 мільйонів рублів, в інших регіонах - від 5 до 8 мільйонів, але не більше 50% від загальної вартості закладеного майна.

Кредитна ставка становить 15,1% - для тих, хто оформив комплексне страхування. Без страховки - 16,1%.

Обов'язковою умовою є наявність закладеного об'єкта саме в тому населеному пункті, в якому знаходиться відділення банку, що оформляє позику.

«Тінькофф»

Іпотека в банку «Тінькофф» - одна з найбільш вигідних, завдяки досить низькими відсотковими ставками - 10, 9%. Дане фінансова установа, як і багато інших, надає кредити з початковим внеском від 20%.

Без внесення початкових коштів можливе оформлення тільки іпотеку з держпідтримкою .

Ця програма розрахована на вчителів, лікарів, багатодітні сім'ї та інші категорії громадян, які користуються пільговими умовами забезпечення житлом. При цьому в якості застави передається наявне майно. Якщо позичальник не володіє ніяким житлом до моменту отримання кредиту, то об'єкт нерухомості залишається у заставі у банку до повного погашення боргу.

При оформленні іпотеки з держпідтримкою існує ряд обмежень у виборі житла. Купувати можна тільки такі об'єкти нерухомості:

  • нерухомість тільки в нових будинках, в яких закінчено будівництво;
  • квартири в споруджуваних будинках;
  • квартири тільки в житлових комплексах тих забудовників, які мають акредитацію у банку, що видає кредит.

При дотриманні всіх умов банк може видати позику на термін до 30 років.

«Газпромбанк»

«Газпромбанк» видає іпотечні кредити без початкового внеску на термін до 30 років. Мінімальна сума - півмільйона рублів, а максимальна - 10 мільйонів. Процентна ставка - від 14,5%.

Для того щоб отримати схвалення, позичальник повинен відповідати таким вимогам:

Для отримання коштів потрібно надати в банк документи:

  • анкету-заяву;
  • копію та оригінал паспорта або будь-якого іншого документа, що підтверджує особу;
  • завірену копію трудової книжки;
  • довідку, що підтверджує рівень доходу - 2-ПДФО, виписка з банку і т.д. .;
  • довідка за формою банку.

Головними вимогами до позичальника є наявність поручителя і підтвердження його платоспроможності, а також заставу нерухомості, що купується.

Банк може висунути і додаткові умови. Наприклад, вимагати надання в заставу автомобіля або наявної нерухомості, а також поручительства юридичних осіб або залучення в якості поручителя ще однієї фізичної особи.

«Відродження»

Для бажаючих придбати житло без Превоначально внеску банк «Відродження» пропонує спеціальні програми. За ним жителі Москви, Санкт-Петербурга і Ростова-на-Дону можуть стати володарями квартир від компанії-забудовника «Інтеко».

В такому випадку клієнти отримують кредит до 8 мільйонів рублів терміном до 30 років, процентна ставка складе від 13%.

Москвичам доступні варіанти придбання квартир від «Групи ПНС» в споруджуваних житлових кварталах «Домашній» і Sreda. Для того щоб стати власником цих об'єктів нерухомості, банк пропонує оформити іпотечний кредит без початкового внеску на суму до 30 мільйонів рублів.

Кількість компаній-забудовників, які беруть участь в подібних програмах банку «Відродження», зростає. Тому придбання квартири без участі первинного внеску цілком реально для клієнтів цієї фінансової установи. Кількість компаній-забудовників, які беруть участь в подібних програмах банку «Відродження», зростає

Промсвязьбанк

У цьому банку для покупки житла діє програма «Заставний кредит цільової». В її рамках можна стати власником квартири або будинку з ділянкою під заставу наявної нерухомості.

Для отримання такого кредитного продукту громадяни Росії повинні мати:

  • постійну реєстрацію в місці оформлення позики;
  • стабільний дохід, підтверджений документально;
  • стаж роботи не менше одного року.

Кредит видається терміном до 25 років. Сума в Москві і області, в Санкт-Петербурзі - до 30 млн рублів, в інших регіонах країни - до 20 мільйонів.

Процентна ставка - від 12%.

При оформленні позики та обліку доходу, можлива участь не лише позичальника, але і созаемщика.

Крім описаних фінустанов, оформити кредит без початкового внеску цілком можливо і в інших банках. Такі кредити під заставу майна або з урахуванням материнського капіталу надають «Дельта-банк», «Райффайзен-банк», «Відкриття», Народний банк і інші.

Таки чином отримання іпотеки і придбання житла без початкового внеску цілком можливо в сучасних реаліях, проте варто враховувати всі можливі ризики, а також суму переплати, яку доведеться віддати.

Як можна купити житло в кредит без початкового внеску

В даний час фінансові установи пропонують російським громадянам різноманітні кредитні продукти. Завдяки цьому у людей, які не мають грошей для внесення початкового внеску по іпотеці, з'явилася можливість придбати власне житло. У такій ситуації вони можуть оформити споживчий займ, кошти з якого підуть в рахунок авансу за житловим кредитом.

Але, перш ніж брати участь в споживчої програмою, потенційним клієнтам слід уважно вивчити її умови і прорахувати суму переплати. Також слід завчасно оцінити свої фінансові можливості, так як доведеться протягом багатьох років перераховувати банку обов'язкові платежі за двома кредитами.

Ще одним способом придбання в кредит житла без початкового внеску є участь в програмах від забудовників. Російським громадянам надана можливість купити квартиру в новобудові, і при цьому такі об'єкти нерухомості будуть виступати в якості застави.

У такій ситуації позики видаватимуть фізичним особам безпосередньо забудовники, які встановлюють не дуже гнучкі умови. Як правило, за такими кредитами ставки мінімум на 3% вище, ніж в фінансових установах, а термін дії договору не перевищує 36 місяців.

Про особливості надання даного виду фінансового продукту дивіться в наступному відеосюжеті: