Реклама
Реклама
Реклама

Добові понад норму: чи обкладаються страховими внесками і податками в 2018-2019 роках

  1. Зміни на 2018 рік

Наднормативні добові пов'язані з перевищенням суми, виплаченої працівнику за проживання у відрядженні і встановленої законодавчими нормами.

суми,

Не можна забувати про інші витрати, крім добових, які оплачує керівник підприємства.

Зміст статті

Зміни на 2018 рік

Проведення реформи по страхових внесках внесло зміни, що стосуються добових понад норму Проведення реформи по страхових внесках внесло зміни, що стосуються добових понад норму. З причини встановлених нововведень, компанія зобов'язана сплатити податок з доходів фізичних осіб разом зі страховими внесками за умови перевищення ліміту величини добових, затвердженого законодавством.

Коригування оподаткування були введені згідно з наступним фактом. Тепер за страхові виплати, крім тих, які пов'язані з травматизмом, відповідає Федеральна Податкова Служба.

Всі перерахування, які відносяться до страхових, тепер необхідно заносити не в Фонд соціального страхування, а до Податкової інспекції.

Згідно з цим зміни, підприємства повинні оформляти відрядження витрати робочим як на території Росії, так і за її межами, відповідно до Податковим кодексом Російської Федерації.

В цьому році введені доповнення в 422 статтю НК РФ , З якими можна ознайомитися в другому пункті цього закону, де йдеться про понад нормованих добових.

Зміни з податкових відрахувань з добових в цьому році не торкнулися, вони також обкладаються ПДФО. Але крім даних податкових внесків організації тепер повинні робити відрахування до ФСС, виключаючи виплати