Реклама
Реклама
Реклама

Для призначення пенсії достатньо відомостей про заробіток тільки після 1 липня 2000 року

Пенсійна реформа може змінити порядок розрахунку виплат

«ФАКТИ» продовжують розповідати про призначення пенсій . У минулих номерах (від 21 і 28 липня, а також від 4 і 11 серпня) йшлося про те, в якому віці люди мають право виходити на пенсію, що таке страховий стаж, які пенсії оподатковуються і як виплачуються пенсії працюючим людям. Сьогодні ж «ФАКТИ» разом з директором департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Іриною Ковпашко приступають до найцікавішого: ми поговоримо про те, як розраховують суму пенсії і яку роль в її розмірі грає середня зарплата людини.

- Від чого залежить розмір пенсії?

- Від двох факторів: тривалості страхового стажу і величини заробітку. Тобто як довго людина сплачувала внески до Пенсійного фонду і в якому розмірі.

Про тривалості сплати внесків свідчить страховий стаж. А про їх розмір каже його зарплата. Причому та зарплата, з якої людина сплачував страхові внески до Пенсійного фонду. Іншими словами, при призначенні пенсії враховуються тільки легальні доходи. І якщо працівник отримує офіційно півтори тисячі гривень, а ще 10 тисяч - в «конверті», то при розрахунку пенсії його заробіток складе тільки ті півтори тисячі, які пройшли «за відомістю». Решта суми зарплати не враховується.

- А якщо йому підприємство видасть довідку про те, що його зарплата в 2015 році становила 10 тисяч - А якщо йому підприємство видасть довідку про те, що його зарплата в 2015 році становила 10 тисяч?

- Пенсійний фонд має повну інформацію про всі офіційних заробітках наших громадян починаючи з 2000 року. І з 2004 року при призначенні пенсії для обчислення зарплати за період трудової діяльності з 1 липня 2000-го ми не використовуємо жодних довідок. До речі, однією з причин цього рішення стала та сама ситуація, про яку ви сказали, виявилося багато, м'яко кажучи, недостовірних довідок.

- Раптом у людини при Союзі була хороша зарплата і він хоче її врахувати?

- До жовтня 2011 року для призначення пенсії в обов'язковому порядку враховувалися відомості за два періоди: за будь-які 60 місяців підряд до 1 липня 2000 року і за всі місяці страхового стажу після 1 липня 2000-го до місяця звернення за пенсією. І тоді все зобов'язані були надати довідки про заробіток за період до липня 2000 року. Але з 2011-го для призначення пенсії достатньо відомостей про зарплату тільки за один період - після 1 липня 2000 року, оскільки дані про ці заробітки внесені в систему персоніфікованого обліку внесків Пенсійного фонду України. І ми призначаємо пенсію виходячи з тієї заробітної плати, яка зафіксована в особовій справі людини в цій системі. За умови, що з липня 2000 року він має страховий стаж не менше 60 календарних місяців.

А якщо стаж після 2000 року становить менше 60 календарних місяців, обов'язково подається довідка про зарплату до 2000-го.

- Значить, при наявності достатнього стажу після 2000 року немає можливості врахувати свій заробіток до цього часу? Навіть якщо людина отримувала хорошу зарплату при Союзі?

- Ви маєте рацію, люди, які мали в СРСР високооплачувану роботу, займали керівні посади, працювали на Півночі, вели наукові розробки, публікували статті, дійсно наполягали на тому, щоб їх колишній високий заробіток брався до уваги. І таку можливість їм надали: при бажанні людина має право подати для призначення пенсії також відомості за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року.

У той же час повинна зазначити, що законодавство визначає максимальну суму, вище якої внески на соціальне, в тому числі пенсійне, страхування бути не можуть.

- Навіщо було зроблено таке обмеження?

- Це світова практика - визначати мінімальну і максимальну суми доходу для нарахування страхових внесків.

Зазначу, що максимальний розмір зарплати був введений ще 1 липня 1998 року і в той час становив 1000 гривень. Надалі він поступово збільшувався - до 1 тисячі 600 гривень, потім до 2 тисяч 200 гривень і так далі.

З 2004 року, після введення в дію Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», ми відмовилися від фіксованих цифр і прив'язали максимальний дохід, на який нараховуються страхові внески, до прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 2004 року цей дохід становив 15 прожиткових мінімумів. Після старту попередньої пенсійної реформи (з 1 жовтня 2011 року) був збільшений до 17 розмірів. А з 1 січня 2016 року - до 25 мінімумів (див. Таблицю. - Авт.). І вже є пропозиція підняти максимальний розмір до 15 мінімальних зарплат (нагадаю, що розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року становить 3 тисячі 200 гривень).

- І як працює таке обмеження максимальним розміром?

- Із суми, яка вище певного рівня, страхові внески не сплачуються. І згодом, при призначенні пенсій, беруться до уваги зарплати в межах цих обмежень. Наприклад, людина в липні 2010 року отримав 15 тисяч гривень. У той же час через обмеження соціальні збори сплатив лише з 13 тисяч 320 гривень. Так ось, саме ці 13 тисяч 320 гривень і враховуються як заробіток за липень 2010 при розрахунку пенсії.

- Припустимо, відомий стаж людини, відомі суми його заробітків. Як розраховується розмір пенсії?

- А далі його заробіток осучаснюється.

Про те, як саме осучаснюється зарплата при призначенні пенсії, за якою формулою розраховуються пенсійні виплати і як збираються осучаснити пенсії в ході нової реформи, ми розповімо в наступній публікації.

Нагадуємо, що при Пенсійному фонді України з понеділка по п'ятницю, з 8.00 до 20.00, а в суботу - з 8.00 до 14.00 працює контакт-центр: 0-800-503-753. Дзвінки зі стаціонарних телефонів в межах України безкоштовні.

Нагадаємо, що формально спецпенсій у нас в країні немає з 1 червня 2015 року. Тоді уряду насилу вдалося провести дане рішення через парламент. Було це так: в березні 2015-го прийняли Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення». Він прямо наказував Кабінету міністрів до 1 травня 2015 року підготувати і подати на розгляд Верховної Ради проект закону про призначення всіх пенсій, в тому числі спеціальних (крім пенсій військовослужбовців і науковців), на загальних підставах.

І найголовніше: в цьому ж документі було зазначено: «У разі неприйняття до 1 червня 2015 року закону про призначення всіх пенсій, в тому числі спеціальних, на загальних підставах уже з 1 червня 2015 року скасовуються норми про пенсійне забезпечення осіб, яким пенсії ( щомісячне довічне грошове утримання) призначаються відповідно до законів України "Про державну службу", "Про прокуратуру", "Про судоустрій і статус суддів", "Про статус народного депутата України", "Про Кабінет міністрів України", "Про судову експертизу" , "Про Національний ба ке України "," Про службу в органах місцевого самоврядування "," Про дипломатичну службу ", а також відповідно до Податкового та Митного кодексів України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України».

Кабінет міністрів необхідний для пенсійної реформи пакет законопроектів вніс до парламенту в зазначені терміни - 30 квітня. А ось розглянути його Верховна Рада ... не встигла. Тому уряд вчинив так, як зазначено в законі: припинило призначення спецпенсій з 1 червня. У той же час виплату оформлених раніше спеціальних пенсій не скасували. Крім того, продовжили надавати підвищені пенсії військовослужбовцям, чорнобильцям, науковцям, а також людям, які працювали в особливо шкідливих і важких умовах.

В ході нинішньої реформи відновлювати спецпенсії, звичайно ж, не будуть. Більш того, реформа запровадить єдині правила визначення розмірів пенсій. Для всіх, крім військовослужбовців.

На практиці це означає, що ніяких спеціальних, пільгових і так далі пенсій існувати не буде. З 1 січня 2018 року також ще скасують призначення пенсії за вислугу років викладачам, медикам, соціальним працівникам ... Такі пенсії будуть оформлятися тільки військовослужбовцям.

Але ж якось же треба компенсувати людям ту шкоду, яка була завдана їхньому здоров'ю під час роботи на небезпечних виробництвах, і дозволити їм виходити на пенсію раніше! Тому було вирішено залишити достроковий вихід на пенсію громадян, які працювали на шкідливому виробництві, однак фінансувати його трохи інакше.

За нині чинними правилами, пенсійні виплати для пенсіонерів, які працювали на шкідливих виробництвах і мають право достроково вийти на заслужений відпочинок, повинні відшкодовувати підприємства. Однак такі підприємства часто не платять компенсації Пенсійному фонду. В результаті їх заборгованість перед фондом вже досягла 10 мільярдів гривень.

Тому система фінансування дострокових пенсій буде змінена. По-перше, підприємства з шкідливими або небезпечними умовами праці замість компенсації будуть платити підвищений єдиний соціальний внесок (ЄСВ) за своїх працівників, зайнятих на шкідливих виробництвах: додатково 15 відсотків - за співробітників зі «списку номер № 1» і 7 відсотків - за всіх інших.

По-друге, додаткові внески ЄСВ «за шкідливість» з 1 січня 2019 го за працівників молодше 35 років будуть накопичуватися на їх індивідуальних пенсійних рахунках. Гроші будуть інвестуватися і примножуватися для того, щоб після виходу на заслужений відпочинок такі працівники отримували пенсії з двох джерел: солідарної (звичайна, як для всіх громадян) системи та накопичувальної (гроші, зібрані на індивідуальному рахунку завдяки внескам підприємства за «шкідливу» роботу) .

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Від чого залежить розмір пенсії?
А якщо йому підприємство видасть довідку про те, що його зарплата в 2015 році становила 10 тисяч?
Раптом у людини при Союзі була хороша зарплата і він хоче її врахувати?
Значить, при наявності достатнього стажу після 2000 року немає можливості врахувати свій заробіток до цього часу?
Навіть якщо людина отримувала хорошу зарплату при Союзі?
Навіщо було зроблено таке обмеження?
І як працює таке обмеження максимальним розміром?
Як розраховується розмір пенсії?