Реклама
Реклама
Реклама

Як взяти кредит на квартиру без початкового внеску?

  1. Для чого банкам початковий внесок?
  2. Варіанти отримання іпотеки без початкового внеску
  3. Під заставу нерухомості
  4. Оформлення споживчого кредиту
  5. Можна взяти в борг
  6. Користь від сертифіката
  7. Субсидії від держави
  8. Позика від агентства нерухомості і забудовника
  9. Коли варто брати іпотеку без початкового внеску, а коли ні?

І знову в банках Росії можна оформити кредит на квартиру без початкового внеску. Справа в тому, що з 2014 року, в період кризи, дана послуга була тимчасово недоступна, але з 2017 року ситуація змінена. Дана пропозиція зафіксовано для 73% квартир в новобудовах. Значне зростання конкуренції на ринку змусив банкірів відновити продукт.

Для чого банкам початковий внесок?

Люди, які вперше вирішуються на співпрацю з банківською організацією, не завжди розуміють, навіщо потрібен цей початковий внесок? Адже по факту - це позичальники мають потребу в грошах, а у банкірів вони і так є. Все вірно, але тут слід розуміти, що кредитні установами є комерційними, їх діяльність спрямована, в першу чергу, на отримання прибутку.

Іпотечне кредитування є видачу великої грошової суми на тривалий термін, і кредитори ризикують зіткнутися з неплатоспроможністю позичальника. Виходить, що перший внесок потрібен банкам для впевненості в поверненні кредиту, відповідальності клієнта, для чого також проводяться глибокі перевірки, оцінка позичальника.

У реальності, чим більше громадянин здатний внести в якості першого внеску (мінімум 20% від вартості кредиту згідно з умовами банків) при оформленні іпотечного позики, тим прихильніше до нього поставиться кредитор. Може бути навіть знижена відсоткова ставка. Початковий внесок прямо вказує на рівень забезпеченості людини. Проте, квартира в кредит без початкового внеску - не рекламний трюк і не вигадка. Послуга користується популярністю, а банки сьогодні охоче її надають, правда, не всім і не просто так.

Варіанти отримання іпотеки без початкового внеску

Існує кілька варіантів переконати банк у своїй кредитоспроможності та нарешті обзавестися власним житлом. Можна стати учасником спеціальної програми, умови якої, як правило, не найвигідніші, а можна знайти необхідну суму, необхідну для початкового внеску, використовуючи один з доступних способів, але давайте про все по порядку.

Під заставу нерухомості

Отже, розглянемо, як взяти кредит без початкового внеску на квартиру, запропонувавши банку замість першого платежу - застава. Подібні програми існують у багатьох банках Росії, серед яких:

  1. ВТБ 24.
  2. «Сбербанк».
  3. «Банк Радянський».
  4. «Газпромбанк» та ін.

«Газпромбанк» та ін

Це пропозиція актуальна для тих, хто:

  1. Має у власності будинок, квартиру і т.д.
  2. Планує переїзд, власне, для чого і виникла необхідність в оформленні іпотеки без першого внеску.
  3. Розуміє, що гроші від продажу наявної нерухомості можуть бути виручені не відразу, має пройти час.

Звернення до спеціальної програми дозволяє не чекати реалізації наявної квартири. Відкладати свій переїзд не варто. Отже, вам потрібно відвідати офіційний сайт обраного банку або звернутися до кредитора особисто, ознайомитися з умовами, подати заявку. У разі схвалення - зібрати документи, що підтверджують платоспроможність, а також всі документи щодо об'єкта застави. Після, банк прийме остаточне рішення про видачу житлової позики.

На замітку: заставляється житло повинно знаходитися в регіоні (місті, області) присутності кредитора.

Оформлення споживчого кредиту

Альтернативою початкового внеску може стати споживчий кредит. Його допустимо оформити, як в банку, де планується отримання іпотеки, так і в будь-який інший кредитної організації.

Як вже було зазначено, не всі громадяни можуть отримати кредит без початкового внеску на увазі, наприклад, низькі доходи або завищених вимог банку, тому є сенс взяти невеликий кредит для виконання необхідних умов.

Рекомендуємо підібрати беззаставний споживчий позику, де процентні ставки - мінімальні, наприклад:

  1. «Запсибкомбанк».
  2. «Сбербанк».
  3. «Росевробанк».
  4. "Альфа Банк".
  5. «Ніко-Банк» та ін.

Враховуйте, що суми таких кредитів, як правило, невеликі, а терміни - короткі, часто потрібно офіційне підтвердження доходу, хороша кредитна історія - обов'язкова вимога.

Можна взяти в борг

Цей варіант цілком актуальний, коли квартира потрібна терміново, а грошей для першого внеску - немає. Але виникає зустрічне запитання, де саме взяти в борг швидко і без заморочливого збору документів? відповідаємо:

Місце отримання грошей в боргОсобливості процесу

МФО мікропозик вважаються найшвидшими грошима в борг. Їх видають буквально за лічені хвилини, вимагаючи від повнолітнього позичальника тільки паспорт громадянина РФ. Є можливість взяти в борг у різний спосіб, наприклад: на карту, банківський рахунок, платіжним перекладом тощо. Але пам'ятайте, процентні ставки тут досить високі (до 3% в день), термін короткий (до 30 днів), суми невеликі (до 50 000 -100 000 рублів). Ломбард Отримати гроші готівкою для використання їх в якості першого внеску по іпотеці можна і тут. Правда, це теж дороге «задоволення». Ставки залежать від застави, наприклад, від 0,2% в день, термін до 30 днів з можливістю продовження. В якості застави може виступати: золото, техніка, хутряні вироби, авто та ін. Цінні предмети. Приватна особа Такі угоди не контролюються законодавством, тому велика ймовірність зустрічі з шахраями. Відсотки теж високі, термін короткий. Всі умови обговорюються в індивідуальному порядку. Зате не потрібно підтвердження доходу, залучення поручителів, а отримати гроші в борг можна протягом декількох хвилин. Знайомі, друзі Як би банально це не звучало, але кращий варіант зайняти кошти у своїх друзів або знайомих. Хоча в разі неможливості повернути борг в обумовлений термін є ймовірність зіпсувати відносини, але це вже зовсім інша історія.

Користь від сертифіката

Якщо у вашій родині недавно з'явився новий член - дитина, поспішаємо вас щиро привітати. Сертифікат на материнський (сімейний) капітал може бути використаний в якості початкового внеску для поліпшення житлових умов сім'ї, що не заборонено законодавством.

Багато громадян вже скористалися перевагами державної програми. Її реалізація проходить в наступних кредитних установах:

  1. «Сбербанк».
  2. «Народний Банк».
  3. ВТБ 24.
  4. «Промсоцбанк» та ін.

До речі, материнським капіталом можна також погасити частину боргу за іпотечним кредитом, взятому раніше - ще до народження другого і більше дитини.

Субсидії від держави

Державою передбачені особливі пільги для тих, хто гостро потребує придбання житла, знаходиться на хорошому рахунку в суспільстві, але не має достатньо коштів для вирішення житлової проблеми. Пільгові ставки діють з 2015 року. Припустимо в якості першого внеску використовувати не тільки державні, а й субсидії від роботодавців. Серед державних програм відзначимо наступні:

  1. Молодим сім'ям - програма «Житло» (діє до 2020 року). Мають право скористатися люди, які не мають дітей або неповні сім'ї (1 молодий батько з 1 і більше дітьми). Розмір субсидії може покрити до 35% вартості квартири.
  2. Військовослужбовцям - закріплено законом № 117-ФЗ .
  3. Сім'ям з двома і більше дітьми (маткапітал) - передбачено закон № 256-ФЗ .
  4. Держслужбовцям - згідно закону № 79-ФЗ і постановою № 63.
  5. Молодим вчителям - може бути оплачено 20% початкового внеску по іпотечному кредиту.
  6. Молодим медичним працівникам - 20% від розрахункової вартості житла (перший внесок).

Такі заходи більшою мірою знижують фінансове навантаження позичальника і відкривають для нього нові кредитні можливості.

Позика від агентства нерухомості і забудовника

Мало хто знає, що взяти в борг для оплати першого внеску можна і у самого забудовника або в агентстві нерухомості (АН). Особливість даної програми полягає в тому, що покупець оформляє звичайний іпотечний кредит в одному з банків, які є партнерами забудовника, а той в свою чергу дає вам гроші на початковий внесок. Такий невеликий кредит може бути, як процентним, так і безвідсотковим. Далі повертати борг ви будете, спираючись на умови, прописані в договорі.

Дана схема, як правило, використовується спільно з завищенням вартості житла. тобто .:

  1. Забудовник отримує від банку гроші в повному обсязі відповідно до вартості квартири.
  2. Банк отримує прибутково-касовий ордер.

Послуга не виглядає супер вигідною, хоча дуже приваблива за рахунок зручності в процедурі покупки квартири. За неї беруть додаткову плату, яка становить приблизно до 3,5% від вартості майна.

А нерідко деякі забудовники проводять спеціальні акції, які передбачають знижки в розмірі первинного внеску, розстрочку по виплаті першого внеску та ін. Варіанти. Рекомендуємо частіше «моніторити» ринок діючих пропозицій, щоб не пропустити щось важливе для себе.

Коли варто брати іпотеку без початкового внеску, а коли ні?

Підводячи підсумок, варто коротко висвітлити питання, коли ж брати іпотеку без першого внеску можна, а коли краще почекати? Ситуація залежить від індивідуальних можливостей, потреб і побажань позичальника. Наприклад, якщо у вас достатня, стабільна з / п, є можливість накопичити гроші за короткий проміжок часу - не поспішайте. Так, пропозицій по іпотеці без початкового внеску сьогодні багато, проте вони не виглядають вигідніше тих, згідно з умовами яких перший платіж передбачається.

Інша справа, якщо є сертифікат на материнський капітал, субсидія, додаткове забезпечення, тоді привілеїв для вас буде більше. Не кидайтеся на яскраві оголошення, прораховують кожен момент в оформленні, не полінуйтеся порівняти кілька продуктів, звернутися до різних кредиторам.

Білоусов Сергій Миколайович

Юрист колегії правового захисту. Спеціалізується на веденні справ, пов'язаних з колекторами, стягненням боргів і банкрутства фізичних осіб.

Залишилися питання по темі Запитайте у юриста

Для чого банкам початковий внесок?
Для чого банкам початковий внесок?
Люди, які вперше вирішуються на співпрацю з банківською організацією, не завжди розуміють, навіщо потрібен цей початковий внесок?
Але виникає зустрічне запитання, де саме взяти в борг швидко і без заморочливого збору документів?
Коли варто брати іпотеку без початкового внеску, а коли ні?
Підводячи підсумок, варто коротко висвітлити питання, коли ж брати іпотеку без першого внеску можна, а коли краще почекати?