Реклама
Реклама
Реклама

Як накопичити гроші на квартиру в 2019 році? Поради і особистий досвід.

  1. Як накопичити гроші на квартиру?
  2. Приклад №1 - Як збирати гроші на початковий внесок
  3. Приклад №2 - Копимо гроші на квартиру за допомогою депозиту
  4. Що ще зробити, щоб швидше накопичити гроші на початковий внесок для покупки квартири?

Однією з найболючіших тем при покупці житла є нестача грошових коштів.

З огляду на, що більшість з нас починають замислюватися про майбутнє, тільки коли це саме майбутнє вже настало, немає нічого дивного в тому, що потрібної суми грошей немає і взятися їй нема звідки.

Гостро постає питання: "Як накопичити гроші на квартиру швидко?"

Далі в замітці спробуємо на прикладах розібратися як це зробити.

Зміст статті

Як накопичити гроші на квартиру?

Так як на саму квартиру потрібно раз в 5 більше грошей ніж якщо купувати її через іпотеку, тому нижче мова піде про накопичення грошей на початковий внесок. Даний варіант більш доступний більшості.

Думаєте що вигідніше збирати гроші на квартиру і весь цей час жити в орендованій? Читайте стати де порівняв що вигідніше оренда або іпотека.

Хоча зараз багато банків знизили мінімальний поріг початкового внеску до 10-20%, легше від цього не стало Хоча зараз багато банків знизили мінімальний поріг початкового внеску до 10-20%, легше від цього не стало. Для того, щоб купити хорошу квартиру буде потрібна сума близько кількох сотень тисяч рублів, при цьому щомісячні платежі будуть досить великі.

Нижче ви НЕ ЗНАЙДЕТЕ конкретної адреси, де вам дадуть грошей. Цією статтею хотілося б закликати всіх до дій, а не сидіти перед телевізором і скаржитися на життя.

Способів, як накопичити гроші на квартиру або на початковий внесок для іпотеки (хоча б), насправді всього три. У 2019 вони також актуальні.

  1. Знижуємо витрати - докладніше читайте в замітці +40 способів як економити .
  2. Накопичуємо гроші - докладніше читайте статтю як розподілити сімейний бюджет .
  3. Збільшуємо доходи - тут все залежить тільки від вас, але основний посил "беріть більше відповідальності і постійно вчіться". Ознайомтеся з підбіркою способів як заробити в інтернеті .

Для більшого ефекту краще використовувати всі 3 способи разом.

Приклад №1 - Як збирати гроші на початковий внесок

Ми з дружиною жили більше року у її батьків, збирали гроші на квартиру, замість того, щоб віддавати їх комусь за оренду.

Знімання гостинки обійшовся б мінімум в 7 тисяч рублів / місяць (ціна була актуальна на 2011 рік), а за рік це близько 84 тисяч рублів і щороку оренда збільшується.

Тому, варто потерпіти і пожити з родичами, якщо є така можливість. Заощаджені гроші можна розміщувати на депозиті, який за рік принесе відсотків ще близько 3000 рублів при ставці 8% річних (не найвища ставка). А в сумі це буде 87 000 рублів.

Якщо брати 2019 рік, то при оренді 1-ної квартири за 14 000 рублів / місяць протягом року вдалося б заощадити 168 000 рублів. Сюди слід додати відсотки, які можна отримувати якщо дану суму покласти на депозит (під 7% річних - можна знайти і більше). Це ще близько 12 000 рублів.

Разом, за рік вдасться зібрати суму близько 180 000 рублей.

За цим посиланням //moi-ipodom.ru/obzor-debetovaya-karta-tinkoff.html відгук про дебетової картки Тінькофф. Відсотки як за вкладами, але гроші можна зняти в будь-який момент без втрат.

Приклад №2 - Копимо гроші на квартиру за допомогою депозиту

З огляду на, що накопичення коштів займає досить тривалий період, ми розміщували були кошти на депозитному рахунку. Якщо відкладати щомісяця порядку 15 000 рублів додатково до суми з прикладу №1, то в кінці року це дасть ще близько 200 000 рублів.

Маленький рада, розміщуйте на невеликий період часу під максимальний відсоток, а потім просто продовжуєте.

Один мій знайомий, коли купував собі гостинку, не розрахував строки і в підсумку втратив частину відсотків. Наскільки я пам'ятаю, продавець не захотів почекати пару тижнів, поки він зможе спокійно зняти гроші.

У підсумку, якщо скласти суму з першого і другого прикладу, то за 1 рік вдасться накопичити близько 380 000 рублів або за два роки 760 000 рублів.

Всього два роки і у вас вже є початковий внесок мало не на 2-ну квартиру вартістю 3 000 000 рублів.

Як вам така арифметика? Не так вже й довго виходить.

Ще одна альтернатива вкладами - Індивідуальний інвестиційний рахунок .

Що ще зробити, щоб швидше накопичити гроші на початковий внесок для покупки квартири?

  1. На моїй роботі надавали кімнати в гуртожиток (обмежена кількість), що обійшлося б набагато дешевше, ніж знімати. При бажанні можна було б скористатися і цим варіантом. Дізнайтеся, є що-небудь подібне у вас, не нехтуйте.
  2. На роботі можуть давати безпроцентну позику, хоча такі підприємства в наш час і рідкість, але все ж варто дізнатися.
  3. Поговоріть з родичами, можливо, вийде зайняти у них певну суму. Як правило, це дешевше і не вимагає ніяких довідок.
  4. Спробуйте потрапити в програму молода сім'я. Хоча не всі підійдуть під умови, далеко не всі. Та й потім доведеться чекати свою чергу. Але в будь-якому випадку гірше не буде якщо спробувати.
  5. Можливо у вас немає родичів у яких можна пожити і ви знімаєте квартиру. Це не означає що кампанія повинна отримати вдасться.
  6. Розгляньте можливість будівництва власного будинку. Якщо не шокувати, то можна побудуватися дешевше ніж буде коштувати квартира, а по площі будинок буде просторіше. До того ж будівництво будинку можна розтягнути в часі, враховуючи надходження грошей.
  7. У період поки ви збираєте на початковий внесок, займіться самоосвітою, якщо буде потрібно, то на це можна навіть виділити якусь суму. Тим самим ви можете підвищити свою цінність на роботі як фахівця, а це буде підставою для підвищення. У будь-якому випадку набирайтеся досвіду, де тільки можна. І якщо на цій роботі немає перспектив, шукайте інше місце. Сенс роботи в тому, щоб дозволити реалізувати свої цілі, але ніяк не для того щоб просто працювати все життя. тільки пам'ятайте наступну вимогу банків при іпотеці, щоб стаж роботи на одному місці був від півроку до року.

У банку можна отримати в кредит різну суму і розмір щомісячного платежу є одним з важливих чинників. при ануїтетних платежах можна отримати велику суму в кредит, ніж при диференційованих.

У будь-якому випадку, шукаєте способи, як зробити, а не причини, чому б не робити. А почати можна з банальних речей - контролю особистих фінансів.

У коментарях діліться своїм досвідом.

Накопичити гроші на квартиру

Оцініть статтю: 4.4 (87.5%) 16 vote [s]

Як накопичити гроші на квартиру?
Думаєте що вигідніше збирати гроші на квартиру і весь цей час жити в орендованій?
Як вам така арифметика?
Що ще зробити, щоб швидше накопичити гроші на початковий внесок для покупки квартири?