Реклама
Реклама
Реклама

Взяти кредит (під заставу) під материнський капітал

  1. Ряд необхідних заходів для отримання кредиту
  2. Що треба знати при отриманні кредиту

Об'єктом для здійснення угоди може бути будинок (житловий), кімната, квартира. Материнський сертифікат може виступати і початковим внеском в іпотечне кредитування , Це дозволить істотно знизити платіж по цій позиці і відмовитися від поручителів. Надходження перераховуються безготівковим способом, шляхом оплати рахунків. Об'єктом для здійснення угоди може бути будинок (житловий), кімната, квартира

Однак слід знати, що кредит під материнський капітал є можливість взяти не на все що завгодно, а лише на наступні потреби:

  • придбання житла;
  • поліпшення (перетворення) житлових умов;
  • житлове будівництво;
  • ремонт, реконструкцію квартири, використовуючи договір підряду з будівельною організацією.

Також їм можна оплатити частину іпотечного кредиту, навіть при накладення мораторію на передчасні платежі. Однак слід, що при покупці житла майно повинно бути у спільній власності всіх членів сім'ї і на другу дитину повинна бути виділена частка, а не тільки одного з подружжя.

Доцільніше взяти іпотеку без першого внеску і заплатити суму основного боргу, ніж початковий внесок. Так ви заощадите близько 4-5% річних.

Ряд необхідних заходів для отримання кредиту

Щоб взяти кредит під материнський капітал необхідно:

  • звернеться в Пенсійний фонд для отримання довідки, термін якої не більше 30 днів, про залишок материнського капіталу;
  • в банку необхідно написати заяву про використання даних коштів для сплати іпотечного кредиту.

Якщо грошові кошти перераховуються на вже взятий кредит, то береться довідка про суму боргу і відсотків по кредиту , А так само новий графік виплати кредиту з реструктуризацією боргу. Пенсійний фонд за допомогою безготівкового перерахування відправляє гроші банку із зазначенням особи, за яким повинна пройти сума.

Слід врахувати, що не у кожного банку є програми кредитування під материнський капітал. На наявність такої програми необхідно звернути увагу відразу ж.

При погашенні материнським капіталом платежів основного боргу вам потрібно зібрати наступний пакет документів:

  • свідотство про власність;
  • довідка з банку (кредитної організації) про суму боргу і відсотків по ньому;
  • виписки з будинкової книги;
  • виписка з особового рахунку;
  • копія іпотечного договору;
  • копії паспортів з відбитком реєстрації;
  • договір купівлі-продажу.

Що треба знати при отриманні кредиту

На фонд так само лягає необхідність забезпечити банк документами про законність угоди. Застосування материнського капіталу для кредиту, за яким придбавається щось інше, а також махінації з його переведення в готівку не законні, тому, незважаючи на безліч оголошень в ЗМІ про видачу його готівкою, краще відмовитися від таких пропозицій, інакше наслідки будуть плачевними.

Звичайно ж, материнський капітал є гарною підмогою у вирішенні житлових питань , Проте його використання пов'язане з низкою технічних труднощів. Одна з них полягає в тому, що з його використанням поки що неможливо (практично) вступити в іпотеку на споруджуваний будинок, який ще не зданий в експлуатацію. Тому вибирати доведеться вторинне житло, а це часто значно дорожче.

Крім того пакети документів, що надаються містять безліч найрізноманітніших довідок, тому оформлення їх займає велику кількість часу. Тому краще і краще за все буде і для бажаючих отримати кредит, і для їхніх дітей, якщо подібними справами займеться досвідчений юрист, який оформить всі документи правильно і швидко.