Реклама
Реклама
Реклама

Кредит на погашення інших кредитів: топ 5 пропозицій

  1. Як взяти новий кредит на погашення старого?
  2. Загальні умови рефінансування
  3. Необхідні документи
  4. Скільки кредитів можна об'єднати?
  5. Де взяти кредит на погашення інших кредитів?

Процедура перекредитування стає рятівною соломинкою для виходу з боргової ями.

Оформити кредит на погашення вже наявних інших кредитів можна двома методами:

  • Отримати звичайний споживчий займ готівкою;
  • Пройти через процедуру рефінансування, при якій кошти йдуть тільки на погашення заборгованостей. Готівкові клієнт не отримує.

Як взяти новий кредит на погашення старого?

Звернутися за позикою можна в сторонній банк або в той же, в якому вже оформлений чинний договір.

При подачі заявки не звичайний споживчий кредит з метою погашення вже існуючих заборгованостей слід враховувати, що банк візьме до уваги наявність обов'язку вносити щомісячні платежі за іншими кредитами.

Так при простих підрахунках стає зрозуміло, що для отримання нового кредиту рівень доходів споживача повинен відповідати витратам, тобто покривати не тільки поточні платежі, але і новий кредит. Однак цей варіант втрачає будь-який сенс, тому що при складній ситуації позичальник навряд чи може потягнути ще один займ. Отже, відсоток отримання відмови в новому споживчому позику дуже високий.

Рефінансування - вихід з боргової ями

Зовсім інша ситуація з рефінансуванням. Даний процес має на увазі перекредитування в іншому банку. Тобто сторонній кредитор укладає з позичальником нову угоду на більш вигідних для останнього умовах (інакше суть допомоги втрачається), наприклад пропонується менша процентна ставка і більш тривалий термін виплати боргу. Погашення старого боргу новий кредитор бере на себе, а боржнику залишається вносити платежі вже за новим графіком в новий банк.

Мікрофінансові організації перекредітованієм не займаються. Їх умови кредитування менш лояльні, ніж банківські, тому в якості вирішення проблеми цей варіант не підійде.

Загальні умови рефінансування

Загальні умови рефінансування

Умови рефінансування у всіх банках схожі. Основна відмінність в розмірі процентної ставки і розмір кредиту, який готові надати, яка звернулася особі, на погашення старих боргів.

Щоб отримати схвалення заявки на рефінансування кредиту, позичальник повинен бути платоспроможним.

  • Позитивна кредитна історія відіграє важливу роль в подібних ситуаціях. При діючих простроченнях клієнта чекає неминучий відмова.
  • Вік повинен бути не менше 21 року і не більше 70 років.
  • Для студентів і пенсіонерів фінансові організації пропонують спеціальні умови. (Про те, де непрацюючі пенсіонери можуть отримати кредит, читайте за посиланням: )
  • Так само необхідно офіційне працевлаштування і робота на крайньому місці протягом останніх 3 місяців.

Чим більший стаж на останньому місці роботи, тим вище ймовірність схвалення заявки.

Якщо боргова яма, в яку потрапив позичальник буде розцінена банком, як безнадійна, розраховувати на допомогу у вигляді рефінансування не варто.

Необхідні документи

Необхідні документи

Для подачі заявки на рефінансування необхідно надати пакет документів:

  • паспорт;
  • Довідку про доходи 2-ПДФО;
  • Відомості про кредит, які необхідно рефінансувати;
  • Реквізити рахунку, на який буде переведена сума для погашення.

Різні банки можуть зажадати додаткові довідки і документи. У деяких не вийде рефінансувати борг без поручителя або надання майна під заставу.

Скільки кредитів можна об'єднати?

Банки пропонують консолідацію до 5-ти діючих позик. Однак слід пам'ятати, що буде враховуватися загальна сума заборгованості. Так максимальна сума кредиту на погашення інших кредитів, як правило, не перевищує 3 000 000 руб.

Деякі банки пропонують надійним клієнтам приємний бонус: консолідацію діючих заборгованостей, їх погашення, і видачу різниці між максимальною сумою для схвалення та загальною сумою виплат на руки позичальникові.

Де взяти кредит на погашення інших кредитів?

Отже, ми з'ясували, що кредит на погашення інших кредитів може бути оформлений тільки за програмою рефінансування, тому що ймовірність отримання схвалення нової заявки при наявному відкритому борг дуже мала.

Найбільш привабливими умовами з рефінансування на сьогоднішній день можуть похвалитися такі банки:

Найбільш привабливими умовами з рефінансування на сьогоднішній день можуть похвалитися такі банки:

Сбербанк. Банк номер один в Росії пропонує своїм клієнтам перекредитування на суму до 3 000000 рублів під знижену ставку 13,9-14,5% строком на 5 років. При цьому обов'язкова наявність хорошої кредитної історії, довідки про доходи.

При цьому обов'язкова наявність хорошої кредитної історії, довідки про доходи

ВТБ банк може запропонувати рефінансування двох типів. Перше передбачає укладення угоди терміном на 5 років, де сума складе до 599 000 рублей, а ставку 14,1-17%. Якщо необхідно отримати позику на погашення боргів в розмірі понад 600 000 рублів, то ставка складе 13,5%.

Якщо необхідно отримати позику на погашення боргів в розмірі понад 600 000 рублів, то ставка складе 13,5%

СІТІ банк консолідує позики інших фін.організацій терміном на 5 років на суму до 1 000000 під ставку 15 17,8%.

організацій терміном на 5 років на суму до 1 000000 під ставку 15 17,8%

Россельхозбанк пропонує рефінансування строком до 5 років на суму до 1 000 000 руб. Пільга для учасників зарплатної програми є збільшення терміну дії договору до 7 років.

Нюанс: якщо клієнт працює за договором, термін закриття позики не повинен перевищувати часу закінчення договору.

Газпромбанк пропонує оформити кредит на 7 років під 12,25-14,5%. Максимальна сума становить може сягнути 3 500 000 рублів, за умови, що є заставне майно.

Росбанк рефінансування пропонує строком до 5 років. Процентна ставка варіюється в межах 12- 14,9%. Сума - до 2 000 000 руб.

Як взяти новий кредит на погашення старого?
Де взяти кредит на погашення інших кредитів?
Як взяти новий кредит на погашення старого?
Скільки кредитів можна об'єднати?
Де взяти кредит на погашення інших кредитів?