Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека для молодої сім'ї, кредит на покупку житла молодій сім'ї

Іпотека молодим - вид соціальної іпотеки, розрахований на молоді сім'ї.

Існують як державна програма, так і програми соціальної іпотеки для молодих сімей, введені в окремих банках.

Федеральна програма для молодих сімей

Федеральна підтримка здійснюється в рамках державної цільової програми «Житло», підпрограма носить офіційну назву «Забезпечення житлом молодих сімей». Вона розрахована на молодих, т. Е. На ті сім'ї, де кожному члену менше 35 років. Для того щоб скористатися програмою, необхідно стояти в черзі на поліпшення житлових умов.

Розмір субсидії різний і залежить від вартості житла в регіоні. Наприклад, в Москві на двох покладається виділення 42 кв. метрів, якщо дітей немає, а якщо є - 18 кв. метрів на людину.

метрів на людину

Квартира в іпотеку молодій сім'ї надається на наступних умовах: якщо дітей немає, то держава оплачує до 30% вартості житла. За кожну дитину покладаються додаткові 5%. На решту суми можна взяти позику в одному з комерційних банків, які надають кредити на житло молодим сім'ям. Таким чином, з урахуванням початкового внеску виходить пільгова іпотека.

Оформлення державної допомоги по федеральній програмі може бути пов'язане з рядом складнощів. Для того щоб оцінити можливість її отримання в конкретному регіоні, найкраще подивитися обговорення на місцевому форумі і дізнатися думку тих, хто вже зміг такий субсидією скористатися.

Іпотечний кредит «Молода сім'я» Ощадбанку

Власні іпотечні програми для молодих сімей надають комерційні банки, зокрема Сбербанк, який пропонує молодим сім'ям отримати кредит за зниженою, в порівнянні зі стандартними умовами, ставкою.

У той же час часто банки виділяють в окремий банківський продукт програму іпотечного кредитування молодої сім'ї швидше як маркетинговий хід. При цьому умови іпотечного кредиту практично не відрізняються від стандартних.

Як взяти іпотеку молодій сім'ї

Перш за все необхідно постаратися скористатися державною програмою підтримки молодих сімей. Для цього треба стати в чергу потребують на поліпшення житлових умов. При цьому отримана соціальна виплата може бути використана на

- покупку житла на вторинному ринку;

- придбання нерухомості на етапі будівництва;

- будівництво індивідуального житла.

Крім того, ці гроші можна буде спрямувати як на сплату початкового внеску, так і на здійснення останнього платежу в рахунок пайового внеску молодої сім'ї, яка є членом житлового, житлово-будівельного, житлового накопичувального кооперативу (після чого житлове приміщення переходить у власність цієї молодої сім'ї ).

Далі необхідно підготувати документи і звернутися в банк за іпотечним позикою, попередньо зібравши папери, що підтверджують дохід сім'ї. Необхідно враховувати, що банки неохоче вступають в кредитні відносини з молодими людьми, т. К. Вважають, що чоловіки можуть бути призвані в армію, а жінки - піти в декретну відпустку. Тому має сенс шукати спеціальні програми іпотечного кредитування молодих сімей, такі як у Ощадбанку Росії. У той же час остаточне рішення слід приймати, спираючись перш за все на процентні ставки і умови позики.