Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна взяти кредит по копії паспорта

  1. Можливість кредитування по копії власного паспорта
  2. шахрайські схеми
  3. Інші махінації з паспортом
  4. Якщо ви стали жертвою шахраїв

Обов'язковою умовою отримання будь-якого виду позики стане надання документів позичальника. Само собою, в різних організаціях цей перелік паперів буде відрізнятися від інших, але без документа, який засвідчує вашу особистість, а саме паспорта, оформлення кредиту неможливо. З тих чи інших причин позичальники не бажають висувати кредитору цей документ і запитують, чи можуть оформити кредит за ксерокопією паспорта.

Можливість кредитування по копії власного паспорта

Мріючи отримати позику, багато громадян з готовністю йдуть на різні хитрощі. Так, нерідко зустрічаються ситуації, пов'язані з підробкою необхідних для кредитора паперів, спроб зачистити негативні деталі особистої історії кредитування і інші способи. Деякі з споживачів намагаються отримати позику без основного документа. Але чи можна оформити кредит за ксерокопією паспорта? Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні.

Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні

Питання, чи можна взяти кредит по копії паспорта, хвилює багатьох наших співгромадян

Сьогодні банківські правила чітко говорять, що, маючи бажання взяти позику, ви повинні надати кредитору документ, що підтверджує особу. Деякі організації можуть зажадати ще і посвідчення або водійські права. Як правило, це робиться з метою уникнення шахрайства. Тому людям, які цікавляться, чи можна взяти кредит по копії паспорта, фахівці впевнено дають негативну відповідь.

Пам'ятайте, ксерокопія не є папером, що має будь-яку юридичну силу. Адже сучасні технічні можливості дозволяють з легкістю її підробити. Це стосується і випадків, коли документ завірений нотаріусом. Навряд чи кредитор прийме позитивне рішення про видачу позики такого клієнта.

Безумовно, крім банків, існують і інші фінансові організації, що пропонують подібні послуги. Ви завжди можете спробувати звернутися до них. Однак експерти вкрай скептично налаштовані і в цьому випадку. По-перше, гарантій, що ви отримаєте бажане, не показавши іншого підтверджує вашу особистість документа, ніяких немає. По-друге, навіть при позитивному результаті справи, що дуже малоймовірно, кредитор компенсує настільки високі ризики величезними процентними ставками. Іншими словами, ви цими діями нічого не виграєте, лише втратите час і гроші.

шахрайські схеми

Оскільки для законослухняних громадян цей варіант недоцільний і, за великим рахунком, неможливий, поговоримо про різні ситуації, пов'язаних з незаконними діями. Як правило, деякі шахраї, домовляючись з банківськими службовцями, все ж, реалізують подібну схему. Звичайно, подібні дії загрожують кримінальною відповідальністю, але це мало лякає таких людей. Отже, чи можуть взяти кредит за ксерокопією паспорта?

На жаль так. Теоретично це цілком піддається реалізації, правда, трапляється не так часто. Як ми вже помітили, таке можливе лише за попередньою змовою шахрая і відповідального за видачу кредиту особи. Само собою, копія документа буде підробленої. Як правило, такі позики беруть по ксерокопиям чужих паспортів.

Технічно це відбувається наступним чином. Між співробітником кредитуючої організації і шахраєм існує попередня домовленість. Банку потрібен паспорт, щоб переконатися, що кредит виданий саме цій людині. Коли подібна формальність «вирішена», заявка схвалюється, а частина отриманих коштів йде в кишеню несумлінного банківського працівника. Розкривається цей протиправний факт лише після з'ясування, що людина, на ім'я якого оформлена позика, не має до такої угоди ніякого відношення. Безперечно, довести свою правоту буде зовсім нескладно.

Безперечно, довести свою правоту буде зовсім нескладно

Як правило, в оформленні кредиту по копії паспорта замішаний співробітник банку

Є ще один варіант шахрайства, коли оформляється кредит по копії паспорта. Знову ж таки, як і в першому випадку, все відбувається через неправомірних дій співробітника компанії. Наприклад, людина прийшла оформити автокредит і здав службовцю ксерокопію свого паспорта. Працівник, отримавши до неї доступ, оформляє на цього клієнта ще одну позику, скажімо, мікропозик. Само собою, ці гроші він отримує сам. На щастя, такі махінації відбуваються досить рідко, оскільки для служби безпеки кредитора встановити винного не складе особливих труднощів. Потрібно сказати, що в подібних ситуаціях це буде загрожувати працівнику позбавленням волі, а не просто втратою робочого місця.

Інші махінації з паспортом

Раз ми вже встановили, що на питання, чи можна взяти кредит за ксерокопією паспорта законним способом, відповідь буде негативною, спробуємо дізнатися, які ще шахрайські схеми можуть бути використані проти вас. Отже, не так давно був поширений такий спосіб: махінатор, використовуючи чужий паспорт, знаходив людини, зовні схожого з фото оригіналу документа, і відправляв його за банківською позикою. Сьогодні цей метод вже не так актуальне. Адже виявити підробку нескладно, а ризики потрапити за ґрати досить високі.

Адже виявити підробку нескладно, а ризики потрапити за ґрати досить високі

Сучасні інноваційні пропозиції по оформленню кредитів дозволяють шахраям діяти набагато активніше

Правда, остання банківська послуга, яка тільки з'явилася на ринку, може призвести до різкого збільшення протиправних дій. Сьогодні з'явилася можливість експрес-оформлення позики у банківського терміналу. Для звірки особистості потрібно лише докласти фото, вклеєні в паспорт до встановленої в банкомат камері. З огляду на, що якісно виконана копія паспорта може нічим не відрізнятися від його оригіналу, цей метод дозволяє проведення махінацій у величезних масштабах. Причому правоохоронні органи, та й внутрішня служба безпеки банку не може дати чіткої відповіді, як вийде протистояти подібним діям.

Якщо ви стали жертвою шахраїв

Найчастіше всі вищеописані випадки можливі, коли ваш основний документ був загублений або вкрадений. Звичайно, бувають ситуації шахрайства, в яких беруть участь і члени вашої родини, що мають доступ до паспорту, хоча це велика рідкість. Одним словом, давайте проаналізуємо правильний порядок дій, якщо ви не виявили цього документа.

Одним словом, давайте проаналізуємо правильний порядок дій, якщо ви не виявили цього документа

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не поспішайте панікувати, а спокійно з'ясуйте у кредитора всі деталі проведеної операції

Само собою, починати потрібно зі звернення до правоохоронних органів. Там ви повинні будете скласти заяву про втрату. До тих пір, поки документ відновлять, ви отримаєте папір, яка стане тимчасовою заміною паспорта. Причому в разі неприємностей з банком, вона може вберегти вас від втрати часу, який ви витратите, доводячи, що позика оформлена НЕ вами.

Якщо, все ж, кредит оформлений і вас про це сповістили - не потрібно впадати в паніку. Нанесіть візит кредитору і поговоріть з ним про цю ситуацію. З'ясуйте всі деталі оформлення позики і по можливості надайте банку переконливі докази, що ви цього зробити не могли.

Крім того, слід звернутися в службу безпеки кредитора і оповістити їх про це непорозуміння. Пам'ятайте, всі організації такого роду оснащені системою відеоспостереження, так що перегляд цих записів допоможе встановити вашу непричетність до оформлення позики. Само собою, якщо у вас є документи, що підтверджують ваше відсутність в місті під час взяття кредиту, пред'явіть і їх.

Пам'ятайте, вчасно подана заява в поліцію, а також позов до суду, допоможе вам довести свою правоту

Звичайно, не завжди кредитор готовий піти назустріч і адекватно аналізувати те, що відбувається. Так, вам слід запастися терпінням і готуватися до судового розгляду. Безумовно, слід і подати заяву в поліцію про ці схеми махінаторів. Пам'ятайте, що оптимальним рішенням, коли справа йде до суду, будуть пошуки грамотного практикуючого адвоката - адже людині, не розбирається в юридичних нюансах, буде дуже складно довести власну правоту.

Іноді можна несподівано дізнатися, що на ваше ім'я хтось вже оформив кредит Іноді можна несподівано дізнатися, що на ваше ім'я хтось вже оформив кредит   Якісно зроблена копія паспорта допоможе шахраям при оформленні кредиту онлайн   Зазвичай для оформлення кредиту співробітнику банку потрібен оригінал паспорта, щоб переконатися, що людина, яка бере кредит - не шахрай   Пам'ятайте, вчасно подана заява в поліцію, а також позов до суду, допоможе вам довести свою правоту   Якщо ви стали жертвою шахраїв, не поспішайте панікувати, а спокійно з'ясуйте у кредитора всі деталі проведеної операції   Сучасні інноваційні пропозиції по оформленню кредитів дозволяють шахраям діяти набагато активніше   Як правило, в оформленні кредиту по копії паспорта замішаний співробітник банку   Питання, чи можна взяти кредит по копії паспорта, хвилює багатьох наших співгромадян Якісно зроблена копія паспорта допоможе шахраям при оформленні кредиту онлайн Зазвичай для оформлення кредиту співробітнику банку потрібен оригінал паспорта, щоб переконатися, що людина, яка бере кредит - не шахрай Пам'ятайте, вчасно подана заява в поліцію, а також позов до суду, допоможе вам довести свою правоту Якщо ви стали жертвою шахраїв, не поспішайте панікувати, а спокійно з'ясуйте у кредитора всі деталі проведеної операції Сучасні інноваційні пропозиції по оформленню кредитів дозволяють шахраям діяти набагато активніше Як правило, в оформленні кредиту по копії паспорта замішаний співробітник банку Питання, чи можна взяти кредит по копії паспорта, хвилює багатьох наших співгромадян

Але чи можна оформити кредит за ксерокопією паспорта?
Отже, чи можуть взяти кредит за ксерокопією паспорта?