Реклама
Реклама
Реклама

Чи дадуть іпотеку фірмі, якщо у її власника погана кредитна історія?

zhudifeng / Depositphotos   Відповідно до чинного законодавства РФ, ніяких додаткових обмежень, пов'язаних з кредитною історією генерального директора фірми, не передбачено zhudifeng / Depositphotos

Відповідно до чинного законодавства РФ, ніяких додаткових обмежень, пов'язаних з кредитною історією генерального директора фірми, не передбачено. Разом з тим, як показує практика, служби безпеки кредитних організацій приділяють даному питанню серйозну увагу. Тим більше що оскаржувати дії банку, пов'язані з відмовою в наданні кредиту, практично марно. Приймати рішення про надання кредиту або про відмову - безумовна прерогатива банку.

Крім того, досить часто кредитні установи в якості забезпечення гарантій по поверненню кредиту привертають засновників і генерального директора товариства в якості осіб, що надають солідарну / субсидіарну гарантію повернення кредиту. Тому ймовірність перевірки генерального директора більш ніж велика.

Банки, в яких взяти іпотеку найпростіше

Чи може банк примушувати до страхування при іпотеці?

Незважаючи на те що банки при наданні іпотечного кредиту всіляко страхують себе, в тому числі надаючи суму кредиту значно менше ринкової вартості об'єкта нерухомості, у Вашому випадку я б рекомендувала розглянути можливість змінити генерального директора. Хоча б на час проведення операції кредитування. Після того як ви укладете договір іпотеки, банк надасть гроші і фірма купить нерухомість, його можна знову призначити на посаду генерального директора.

Все залежить від подробиць. Безсумнівно, кредитну історію власника фірми будуть перевіряти, і, якщо там дійсно «все погано», можуть і відмовити. Але різні банки по-різному оцінюють «поганість» кредитної історії. Якщо у фірми гарні обороти, є дорогі активи і хороша кредитна історія, а у власника проблеми були більш шести місяців назад і генеральним директором він не є, то іпотеку цілком можуть дати. Я б порадив звернутися до незалежних фахівців з кредитування юридичних осіб. У них є зв'язки з банками: вони можуть попросити попереднього розгляду заявки і рекомендацій щодо приведення документів у відповідність до вимог, наприклад, призначити іншого генерального, почекати пару місяців і т. Д.

Вам не можна просто навмання звертатися в банки, так як відмова в кредитуванні, навіть через те, що можна було легко виправити, теж відбивається в кредитній історії і вважається негативним фактором. Якщо таких відмов відразу буде два або три, то на перспективі кредитування можна ставити хрест.

Які особливості іпотеки для ІП?

Як оскаржити кадастрову вартість комерційної нерухомості?

На прийняття рішення щодо кредитування організацій (юридичних осіб) впливає безліч факторів, головні з яких - обсяг позики і гарантії його повернення (термін, відсоток, заставу). Кредитна історія юрособи не пов'язана з фізособами. Однак кредитний комітет, розглядаючи заявку, може перевірити дані власника бізнесу і навіть топ-менеджменту. Якщо будуть виявлені серйозні проблеми з поверненням позик у кого-небудь з них, в іпотеці цілком можуть відмовити і пов'язаної з ними фірмі. Однак не варто сумувати завчасно: погана кредитна історія - поняття відносне, невеликі прострочення чи створять серйозні перепони. Має значення і розмір потенційного позики - чим більше сума, тим ретельніше перевірка всіх даних позичальника.

Текст підготувала Марія Гурєєва

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Чи можу я продати торгову площу при боргах за інші об'єкти?

Закон про хостелах закриє всі хостели в Росії - правда чи міф?

Як вибрати банк і іпотечну програму?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Які особливості іпотеки для ІП?
Як оскаржити кадастрову вартість комерційної нерухомості?
Закон про хостелах закриє всі хостели в Росії - правда чи міф?
Як вибрати банк і іпотечну програму?