Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати іпотечний кредит на будівництво приватного будинку

  1. Особливості оформлення іпотеки на будівництво будинку
  2. Умови оформлення іпотеки на будівництво

Іпотека в нашій країні з'явилася зовсім недавно, але за цей невеликий проміжок часу змогла завоювати у наших співвітчизників величезну популярність. Для тих громадян, дохід яких не може їм дозволити купити будь-яку нерухомість за готівковий розрахунок, іпотека є єдиною можливістю для виходу з ситуації, що склалася. Але якщо ж іпотечний кредит оформляється на вже побудовану нерухомість, найчастіше, його отримати не так легко. Велика кількість банків відносяться до оформлення такого виду кредитування досить серйозно. Якщо ж ви бажаєте оформити іпотеку під будівництво будинку, вам слід знати деяку інформацію. Дійсно, з цієї статті ви дізнаєтеся про те, як взяти правильно іпотечний кредит на будівництво приватного будинку.

Дійсно, з цієї статті ви дізнаєтеся про те, як взяти правильно іпотечний кредит на будівництво приватного будинку

Також можете відвідати сервіс онлайн кредитів на карту

Навіть в тому випадку, якщо банкова організація дасть вам позитивну відповідь за іпотечною позикою, кредитними інспекторами буде ретельно розглянуто кожну справу індивідуально. Їх також зацікавлять кілька головних питань.

Категорія використання за призначенням земельної ділянки. Є кілька видів категорій, на одних з яких можна виробляти індивідуальне будівництво, а на інших немає.

  • А. Заповідні зони.
  • Б. Водний фонд.
  • В. Території, які мають сільськогосподарське призначення.
  • Г. Лісовий фонд.
  • Д. Промислові території.

Ліквідність споруджуваного об'єкта. При оформленні іпотечного позики під будівництво житла, як правило, будуть розглянуті варіанти швидкої реалізації майбутньої будови, якщо виникне нездатність самого позичальника оплачувати заборгованість перед банківською організацією. В даному випадку, розташування об'єкта і сама будівля буде проаналізовано за всіма основними сторонам даного питання:

  • Придатність об'єкта для цілорічної перебування і життя в ньому.
  • Присутність під'їзної колії цілий рік.
  • Наявність комунікацій, проведених до дому.
  • Розвинена інфраструктура даного району.

Необхідні документи на зведення будинку. У вас обов'язково на руках повинні бути всі необхідні документи, які передбачаються встановленими нормами для будівництва приватного будинку, а саме: проектні документи на будівництво; свідоцтво, яке підтверджує право на земельну ділянку.

Матеріали, що застосовуються для будівництва. Більш довговічними і практичними є ті будинки, які зводяться з цегли або бетону, і мають заглиблений фундамент.

Як бачите, банк при видачі іпотечного кредиту звертає увагу на багато питань. І ви повинні пам'ятати про цей момент.

Можливо Вас зацікавить кредит 365

Можливо Вас зацікавить   кредит 365

Особливості оформлення іпотеки на будівництво будинку

Оформляючи іпотечний кредит на квартиру або будинок, людина знає точну вартість нерухомості, що купується, а подаючи заявку на отримання іпотеки під будівництво нового будинку, необхідно заздалегідь підрахувати всі витрати і зайнятися ретельним складанням необхідної документації. У момент оформлення даного іпотечної позики банк може запропонувати своєму клієнтові можливість погашення основного боргу постадійно. В даному випадку, виплата кредиту буде проводитися в період будівництва будинку. Цей варіант дуже логічний і часто є для позичальника дуже зручним. Оскільки зведення об'єкта може бути припинено на якийсь проміжок часу, а забудовнику, в свою чергу, не доведеться займатися пошуком фінансових коштів для оплати щомісячного платежу. У момент залучення кредитних коштів, в період будівництва, банк може зажадати від позичальника надання застави. Заставою може виступити і саму земельну ділянку, який передбачається під зведення будинку, так і будь-яка нерухомість, яка є у позичальника.

Умови оформлення іпотеки на будівництво

Для того, щоб знати про те, як взяти іпотечний кредит під будівництво приватного будинку, потрібно враховувати всі існуючі умови. Для того, щоб оформити іпотечний кредит під будівництво житла, вам буде потрібно надати наступний пакет документів:

  • Анкету-заяву.
  • Анкету-заяву заставодавця.
  • Документацію, яка підтверджує платоспроможність самого позичальника, а також поручителя і созаемщика.
  • Необхідні документи по заставі.

Після того, як банк винесе позитивне рішення по кредиту, в банк вам необхідно буде надати наступні документи:

  • Документація про наявність початкового внеску.
  • Документи на майбутній об'єкт будівництва. В основному, іпотека оформляється на довгий термін, період якого становить від 4 до 30 років. А відсотки на 1,5-2% будуть вище, на відміну від кредиту, який оформлюється на вже готове житло, і в середньому становитиме 12-13% річних.

Зверніть увагу на публікацію сайту: Яку відповідальність несе поручитель в банку при оформленні кредиту

На закінчення

Перш ніж подати заявку на іпотечний кредит , Необхідно все ретельно вивчити, і умови по кредиту, і свої фінансові можливості. Не потрібно вибирати один банк. Необхідно зайнятися аналізом програм, хоча б в кількох банківських установах. А вже після цього, вибрати найбільш вдалий. Так само існує можливість отримати іпотеку під будівництво будинку у тих сімей, які мають материнський капітал. В цьому випадку, банк не буде в обов'язковому порядку вимагати від своїх клієнтів ті документи, які можуть підтвердити різні форми кредиту і спочатку внеску. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо вартість будівництва буде повністю відповідати загальним обсягом материнського капіталу. Всі існуючі іпотечні програми, як правило, розраховуються на довгі терміни, протягом яких позичальник зобов'язаний повернути ту суму банку, за яку можна купити, або звести кілька житлових будівель.

Виходячи з цього, для того, щоб хоч якось чином можна було зменшити майбутні витрати, потрібно дуже уважно вибирати пропоновані програми кредитування. Необхідно ознайомитися з наявністю можливих пільг, зайнятися точним розрахунком майбутніх фінансових витрат і вибрати для себе підходящий варіант погашення іпотеки. І тільки після цього, іпотечний кредит під будівництво житлового будинку стане для вас не багаторічної кабалою, а чудовою варіантом жити в красивому і затишному будинку.