Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати ділянку під автомийку законним способом

  1. Спробувати купити землю у держави
  2. Купити землю для автомийки у приватника
  3. Орендувати ділянку під автомийку у приватного власника
  4. Орендувати землю у держави
  5. Допомагаємо будувати бізнес

Відшукати вдалу ділянку для мийки самообслуговування досить проблематично. І чим більше місто, в якому планується будівництво, тим більше виникає труднощів на шляху у підприємця.

Ділянка під автомийку повинен розташовуватися в «вдалому» місці. Успішність визначається ступенем віддаленості від основних комунікацій, жвавістю дорожнього трафіку і т.д. читать - 7 ознак хорошого ділянки під автомийку . Не можна також забувати про габарити, якщо ви твердо вирішили вибирати ділянку під автомийку, а не автомийку під ділянку.

Варіантів насправді у вас небагато - всього чотири:

  • Придбати землю у держави
  • Перекупити землю у власника
  • Орендувати ділянку у держави
  • Орендувати ділянку у власника

Спробувати купити землю у держави

Чому спробувати? Тому що насправді це завдання не з простих. За фактом, в більшості випадків купівля у держави - це право довгострокової оренди терміном на 49 років. Наприклад, купити землю під автомийку в Москві або Санкт-Петербурзі точно не вийде - можлива тільки оренда. У менш великих містах це питання вирішити трохи простіше: достатньо звернутися в місцеву адміністрацію. Там дадуть можна купити або не можна, якщо можна відразу оголосять список документів. Теоретично може знадобитися будівельний проект автомийки, ескіз дизайну, план благоустрою і т.д. Тому про підготовці документів потрібно подбати трохи раніше, ніж почати пошуки ділянки.

Купити землю для автомийки у приватника

Державної землі насправді мало, а охочих її отримати набагато більше, ніж ми можемо уявити. Тому вторинний ринок - часом єдиний розумний вихід. Але покупка землі під автомийку у приватного власника володіє своїми нюансами. Перед укладанням угоди необхідно переконатися, що земля вам дійсно підходить. Ділянка, приваблювала ціною, на ділі може стати фатальною помилкою. Оцініть, наскільки віддалені від нього комунікації, тому як, підвести їх не завжди дешево, а узгодити технічні умови на підведення не завжди просто. Звертайте увагу на тип грунту. Конструкція автомийки хоч і легкосборном, але під кожним постом необхідно організувати піскоуловлювачів, відстійник для відпрацьованої води.

Суттєвою проблемою може стати цільове призначення земельної ділянки. Дуже часто земля промислового призначення - це ділянка в кілька гектарів. Знайти відповідний невеликого розміру не так вже й просто. Іноді розумно задуматися про зміну цільового призначення, наприклад, вивести з розряду призначених під індивідуальне житлове будівництво і т.д. Як правило, призначення ділянки зазначено в правовстановлюючих документах власника.

Процедура зміни цільового призначення земельної ділянки регулюється положеннями Земельного кодексу (п. 1, ст. 8) і Федеральним законом № 172-ФЗ «Про переведення земель або земельних ділянок з однієї категорії в іншу».

Статті по темі:

Орендувати ділянку під автомийку у приватного власника

З оглядкою на паперову тяганину, це ідеальний варіант - знайшли ділянку, домовилися з власником, вишикувалися, працюємо, заробляємо, справи йдуть добре. Ось тут-то і виникають проблеми. Власник може розірвати з вами договір і відкрити свою автомийку на прибутковому і «прибитому» місці. Перспектива далеко не райдужна.

Орендувати землю у держави

Цей варіант, звичайно, не найпростіший, зате надійний - держава не позаздрить і в разі запаморочливого успіху землю назад не забере. Спочатку найпростіше оформити договір короткострокової оренди, пізніше його можна продовжити. Стандартна практика оренди у держави виглядає так: ви отримуєте право використання ділянки терміном на три роки, по закінченню трьох років, якщо ви, як законослухняний громадянин, виконували всі свої зобов'язання, ви продовжуєте договір ще на п'ять років. При цьому за вами зберігається перевага - відняти у вас ділянку можна тільки в разі грубих порушень умов договору або, якщо ви самі від нього відмовитеся. Форс-мажор - ділянка може потрапити під масштабну забудову, тому не зайвим буде поцікавитися містобудівними планами.

Довгострокова оренда на 49 років - це «джек-пот», який випадає далеко не кожному. Та й чи потрібен він вам? Довгострокова оренда передбачає капітальне будівництво з фундаментом і висотою будівлі в два поверхи. Не забувайте, що автомийка самообслуговування класифікується як тимчасова споруда, тому особливо боротися за право використання ділянки протягом півстоліття не варто.

Знову ж, чим менше місто, тим простіше отримати бажаний клаптик землі. Найчастіше у великих містах - Москва, Санкт-Петербург і т.д. - право на оренду виставляється на аукціон. В процесі торгів визначається майбутній щасливчик. Трапляється так, що земля, на яку ви поклали око, не призначена під промислове будівництво. На відміну від приватного володіння, в цьому випадку змінити цільове призначення не вийде. Але ж ніхто і не говорив, що буде просто!

Відкриття перспективного бізнесу завжди пов'язане з рядом труднощів і вимагає чимало сил. Якби все було просто, кожен другий ледар давно б став успішним підприємцем.

Якби все було просто, кожен другий ледар давно б став успішним підприємцем

Допомагаємо будувати бізнес

Реалізуючи проекти по будівництва автомийок під ключ , Компанія Аква Технологія готова запропонувати допомогу і грамотну консультацію в процесі вибору ділянки. Ми надаємо всебічну підтримку починаючим і досвідченим підприємцям, будуємо автомийки, виробляємо, поставляємо і монтуємо обладнання на протязі 15 років.


Та й чи потрібен він вам?