Реклама
Реклама
Реклама

Оптимальна висота стель приватного будинку. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі

  1. Оптимальна висота стель приватного будинку. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі Стеля...
  2. Стандартна висота стель у квартирах
  3. Чому так важлива висота?
  4. особливості ремонту
  5. висновок
  6. Ідеальна висота стелі для комфортного житла
  7. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
  8. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
  9. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
  10. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
  11. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?

Оптимальна висота стель приватного будинку. Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі

Стеля - це предмет декоративного оформлення. Від його висоти залежить враження від кімнати. Він створює відчуття простору і комфортності або ж, навпаки, пригнічує вагою. Від висоти стін залежить дизайнерський проект, її необхідно враховувати при виборі люстри, ярусности гіпсокартонної системи, оформлення стін і т. Д. Вимоги до висоти залежить від призначення будівлі (житлове або суспільне). Хоча навіть в житловому приміщенні висуваються різні вимоги; все залежить від того, про яку частину стелі йде мова: про житловій кімнаті або коридорі, ванній або холі, балконі або кухні.

Стандартної єдиної висоти стелі (h, м) немає в жодному нормативному документі або стандарті. згідно будівельним нормам і правилам системи (СНиП) нормативних документів в будівництві встановлено найменша h, нижче якої неприпустимо вести будівництво.

Висота стель громадських будівель

  • Висота стель будівель, що мають суспільне призначення, також встановлюється СНіПами. Згідно з санітарними нормами висота приміщень громадських будівель (В тому числі санаторіїв) повинна бути> 3 метри.
  • Для окремих бань і оздоровчих комплексів, що мають лазні, розрахованих на чисельність понад 100 персон h основних приміщень повинна бути> 3,3 метра.
  • Для виробничих будівель і пралень-хімчисток h> 3,6 метра.
  • Приміщення, які мають допоміжне призначення, і коридори (в залежності від пропонованих технологічних вимог і проекту споруди) допустимо будувати меншої висоти, в даному випадку h> 1,9 метра.
  • У приміщеннях громадських будівель місткістю 40 персон можливо зберігати h відповідну висоті поверху будівлі. Аналогічні норми установлені і для приміщень підприємств, що займаються роздрібною торгівлею, торгова площа яких
  • При дотриманні функціонального призначення і технологічних вимог h приміщень мансардних поверхів допустимо знижувати під стелею з нахилом. Площа такого ділянки стелі з більшою висотою не повинна бути менше 60% від площі приміщення. Відповідно до СНиП h найнижчій частині ділянки, що знаходиться під нахилом, повинна бути> 1,2 метра (ухил 30 ° щодо горизонту),> 0,8 метра (ухил 45 °). При ухилі в 60 ° висота не обмежується.
  • На технічних поверхах оптимальна h встановлюється індивідуально, залежно від призначення приміщення, обладнання, яке планують розміщувати, умов його експлуатації, а також інженерних мереж .
  • У місцях переміщення персоналу, що обслуговує обладнання, висоту від підлоги до габаритних розмірів конструкцій вибирають> 1,8 метра.
  • На технічних поверхах або подпольях, призначених тільки для розміщення інженерних мереж (трубопроводів або їх ізоляції, виготовленої з негорючих матеріалів), h приймають> 1,6 метра.
  • В офісних будівлях і адміністративних приміщеннях h повинна бути> 3 метрів. Винятком можуть бути окремі невеликі офіси, розташовані не в адміністративних будівлях . В даному випадку h можна встановити як в житлових будинках (т. Е. 2,5 ... 2,7 метра).

Стандартна висота стель у квартирах

  • Висота стель в житлових приміщеннях і кухнях повинні бути> 2,5 метра.
  • Висота стелі холів, коридорів, антресолей і передніх для безпечного переміщення людей повинна бути> 2,1 метра.
  • У квартирах житлові приміщення і кухні на мансардних або верхніх поверхах, де знаходяться похилі огороджувальні споруди, можуть мати меншу, щодо нормованої, висоту стель. Однак в цьому випадку частина стелі з великим параметром не повинна становити> 50% від площі приміщення.
  • При проектуванні котельні, де буде встановлений теплогенератор, h повинна становити> 2,2 метра. Слід зазначити, що облаштування в підвальних приміщеннях житлових будівлях котелень не відповідає нормам безпеки. У підвальних приміщеннях великопанельних будинків допустима споруда прорізів з висотою приміщення 1,6 метра і висотою порогів> 0,3 метра.

На практиці найчастіше зустрічається висота стелі 2,5 На практиці найчастіше зустрічається висота стелі 2,5 ... 3,2 метра. Однак, якщо мова заходить про «хрущовках», то можна зустріти і 2,4 метра, що відповідно до сучасних вимог, не відповідає нормам житлового приміщення. У сучасних новобудовах h знаходиться в межах 2,6 ... 2,8 метра. Велику роль у визначенні кінцевої висоти стелі грає якість, відповідно до якого зведений будинок. Після усунення нерівностей підлоги і стелі дорогоцінні сентименти із загальної висоти приміщення можуть відніматися.

Висоту стелі більше 3 метрів мають елітні квартири - сучасні новобудови або так звані сталінки. І для тих, і для інших характерна більш висока вартість квадратури в своєму сегменті.

Фахівці запевняють, що з точки зору співвідношення ціни і комфорту оптимальною є h = 2,7 метра. На цей показник рекомендується орієнтуватися при покупці нерухомості.

Чому так важлива висота?

Стандартна висота стелі в квартирі (h = 2,5 Стандартна висота стелі в квартирі (h = 2,5 ... 3,2 метра) часто не дозволяє її власнику реалізувати свої цікаві задумки в дизайні. При високих стелях в будинку завжди є перевага, адже в таких будинках більше світла і повітря, а також відсутнє відчуття замкнутого простору.

Дизайн-проект приміщення з високими стелями (h = 3,2 ... 3,7 метра і більше) дозволяє втілити яскраві ідеї і найсміливіші рішення.

Для уникнення відчуття порожнечі, в квартирах з високими стелями можна не тільки повісити багаторівневу кришталеву люстру, але і зробити додатковий поверх-горище - зону для відпочинку, до якої веде невелика сходи, а вгорі розташований додаткове спальне місце і бібліотека Для уникнення відчуття порожнечі, в квартирах з високими стелями можна не тільки повісити багаторівневу кришталеву люстру, але і зробити додатковий поверх-горище - зону для відпочинку, до якої веде невелика сходи, а вгорі розташований додаткове спальне місце і бібліотека.

Облаштування простору в житлових приміщеннях з високою стелею має деякі особливості:

Для інтер'єру великогабаритних приміщень з високими стелями рекомендовано вибирати масивну велику меблі. При цьому важливо візуально не перевантажувати приміщення, щоб не перекреслити відчуття світла і простору.

Слід зазначити, що дизайн житлового приміщення з високою стелею часто виконують в стилі лофт (   сучасний стиль   , Який можна описати гаслом: «менше перегородок, більше свіжого повітря») Слід зазначити, що дизайн житлового приміщення з високою стелею часто виконують в стилі лофт ( сучасний стиль , Який можна описати гаслом: «менше перегородок, більше свіжого повітря»). Даний стиль підкреслює переваги приміщення і організовує приховані місця для зберігання речей, ефективно організовує навколишній простір. Але для деяких власників житлових приміщень з високими стелями за смаком доводиться стиль модерн.

Незалежно від прихильності стилю виникає велике поле для фантазії. Дуже красиво і актуально в таких приміщеннях будуть виглядати арки фігурної форми, декоративні елементи різної складності, натяжні або підвісні багатоярусні стельові конструкції. Ще один плюс такого приміщення в тому, що не буде необхідності до сантиметра виставляти рівень стелі, так як вони непомітні в загальному просторі.

особливості ремонту

Сучасні технології і найширший вибір будматеріалів дозволяють зробити ремонт приміщень з високими стелями ненабагато складніше, ніж звичайних приміщень Сучасні технології і найширший вибір будматеріалів дозволяють зробити ремонт приміщень з високими стелями ненабагато складніше, ніж звичайних приміщень. При наявності великих дверей і віконних прорізів справжньою окрасою стане ліпнина.

За допомогою гіпсової ліпнини приховують решітки вентиляції та стояки, труби і несучі конструкції, можливість демонтувати які в подібних квартирах буває дуже рідко. Загалом, це незамінний прийом при бажанні приховати неугодні деталі інтер'єру. При бажанні заховати недоліки перекриттів, можливо монтувати натяжні і підвісні стельові системи, вибрати які в наші дні не складе особливої ​​складності.

висновок

Висота приміщення вибирається на етапі проектування будівлі і повинна бути обумовлена ​​передбачуваними експлуатаційними характеристиками і передбачати безпечне перебування в будівлі людей Висота приміщення вибирається на етапі проектування будівлі і повинна бути обумовлена ​​передбачуваними експлуатаційними характеристиками і передбачати безпечне перебування в будівлі людей.

Якщо ви тільки плануєте будівництво, не економте на просторі і не орієнтуйтеся на мінімальний стандарт, адже ви плануєте свій будинок, де можна проявити фантазію! Стеля з висотою більше 3 метрів дозволить реалізувати найсміливіші дизайнерські проекти, створить відчуття простору, комфорту і затишку.

Кожна людина хоче, щоб його житло було якомога просторішим, тому, купуючи будинок або квартиру, в першу чергу оцінює її площа. Але, на жаль, під час пошуків люди часто не беруть до уваги такий момент, як висота стелі для одноповерхового будинку . Висота стелі здатна досить значно впливати на візуальне сприйняття приміщення. Якщо стелі будуть занадто низькими, то людина, перебуваючи в такій кімнаті, буде постійно відчувати дискомфорт і незручність.

Ідеальна висота стелі для комфортного житла

Дуже часто люди в своїх будинках воліють робити стелі заввишки близько 3,5 метрів. Такий варіант дуже зручний, так як незайнятими в таких приміщеннях залишаються тільки верхні 20 см стін. Нижче цієї позначки розташовуються карнизи і килими.

Крім цього, в квартирах часто можна зустріти стелі заввишки від 2,7 до 2,7 метрів. Цей варіант теж досить хороший - в приміщенні є необхідний простір, а його ціна за рахунок економії використовуваних матеріалів цілком прийнятна.

Ідеальним варіантом є висота стель в 3,2 метра - в кімнаті присутній великий обсяг свіжого повітря, що добре позначається на стані здоров'я. Крім цього, така висота стелі не робить візуального «давить» ефекту. Якщо ж у вас немає можливості облаштувати стелі такої висоти, цілком підійде відмітка в 2,5 метра. Така висота є для людини досить комфортною.


За рахунок чого можна заощадити зайву електроенергію. У деяких країнах проводилися спеціальні дослідження, що стосуються найбільш оптимальної висоти стель.

Наприклад, у Великій Британії з'ясовували суб'єктивна думка людей щодо невисоких стель близько 2,4 - 2,55 м. По завершенню досліджень з'ясувалося, що така висота вважається цілком оптимальною і не викликає неприємних відчуттів. Більш того, деякі люди навіть не помітили того, що стелі є занизький.


Більш того, деякі люди навіть не помітили того, що стелі є занизький

Гортаю новобудови, зараз будують в основному 2,70 - це Москва, Пітер. В Одесі чомусь стандарт - більше 3 метрів.
Тому хочу запитати: яка висота стель у вашій квартирі, і що б ви хотіли поліпшити - збільшити, зменшити?
У нас в приватному будинку в кімнатах десь 2,80, може, трохи менше. На кухні 2,50, може, трохи більше.
В принципі, мені здається, що чим більше, тим краще, але тоді і опалювати багато треба, ну і дорогі квартири з такими стелями. Ми у Львові коли були, жили в квартирі, яка розташована в будинку австрійської споруди, так там стелі були більше 4 метрів! Це, звичайно, класно, але, по-перше, така квартира дуже дорого коштує, а по-друге, і експлуатація дорожче (хоча б те саме опалення).
Але мені також цікава гарна шумоізоляція, наприклад, від сусідів зверху, а нормальна шумоізоляція забере як мінімум 10-15 сантиметрів. А ще й підлогу якось треба зробити. Вийде, що 270 перетворюються в ті ж самі 250. А це вже самий мінімум.
Хто звертав увагу на цей параметр? Ваші стелі вам подобаються - хотіли б поліпшити, зменшити?

20 ��м на підлогу, це що за пів такий? в дві цеглини завтовшки.) Або ще одна плита потрібна на підлозі?)

Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?


Та ні, не 20. Я писав:

нормальна шумоізоляція забере як мінімум 10-15 сантиметрів. А ще й підлогу якось треба зробити.


Разом, на підлогу 5-10 см.
Так і виходить. Звичайно, можна і без всього цього, якщо хитка люстра і топ-кричали сусіди зверху-знизу не заважають

Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?

Висоту стелі рекомендують робити наскільки я знаю не нижче 2.4 метра. Тому що в верхньому слові повітря накопичується сама "задушлива" частина. При високих стелях різниця в температурі шарів по висоті не так відчутна, що позначається на комфорті. На підлозі скупчується самий холодне повітря. Тому дуже добре якщо в будинку опалення забезпечується використанням теплої підлоги.

Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?

У верхній частині кімнати сама задушлива частина? По-моєму навпаки ВНИЗУ і саме тому високі стелі цінуються, тому що запас ГАРНОГО повітря тоді вище. Чисте повітря легкий тому накопичується нагорі. А внизу пил і бруд. І вуглекислота. Я бачив якось приміщення, де стелі були такі, що як би частину приміщення ділилася на 2 поверхи, такий внутрішній балкон був.

Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?

Jenya писал (а): 20 ��м на підлогу, це що за пів такий? в дві цеглини завтовшки.) Або ще одна плита потрібна на підлозі?)
Мені здається, що мінімальні стелі зараз 250. Але це в старих будинках. У нових в районі 280 см.
А щодо точних норм, це треба у ріелторів уточнити, що за СНИП і т.д. А чому до речі не можна стелі в 230 робити, адже мало у нас баскетболістів навіть з ростом вище 220.)


З приводу сніпів: 2,5 м - мінімальна норма , За винятком районів з дуже холодним кліматом, там 2,7 м (не логічно якось, сам здивувався). А з приводу баскетболістів Ви частково праві: дійсно історично норми роблять під розміри тіла. У штатах взагалі норм немає, але традиційно 2,4 м стелю в житлових приміщеннях (крім крутих, звичайно). Ось про все це докладно:
Сам вибираю зараз між житловими комплексами ... Висота стелі - це типу важливий параметр, в бізнес-класі по 3 метра роблять. Понти, по-моєму, та й казарму напевно навіювати буде

Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?

Ви неправильно дивіться. У новобудовах 2,70 - це вже з усіма обробками, статями і стелями.
Зазвичай від плити до плити десь три метри, інші 20-30 сантиметрів з'їдаються теплими підлогами і стелями. Новобудов з ремонтом і з висотою стель в 2,50 немає

Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
Яка мінімальна висота стель допустима в квартирі?
Чому так важлива висота?
Тому хочу запитати: яка висота стель у вашій квартирі, і що б ви хотіли поліпшити - збільшити, зменшити?
Хто звертав увагу на цей параметр?
Ваші стелі вам подобаються - хотіли б поліпшити, зменшити?
?м на підлогу, це що за пів такий?
Або ще одна плита потрібна на підлозі?