Реклама
Реклама
Реклама

Септики ТОПАС при високих грунтових водах: особливості монтажу

  1. Особливості вибору і установки септиків для ділянок з високим рівнем грунтових вод
  2. Вибір септика для ділянки з високим рівнем ґрунтових вод
  3. Особливості монтажу очисних споруд при високих грунтових водах
  4. Будуємо самі або довіряємо професіоналам

Пристрій автономної каналізації для заміського будинку є в більшості випадків єдиним рішенням утилізації стічних вод, але часто вона пов'язана з тим, що грунтова вода для установки септика може виявитися непереборною перешкодою. Але не для всіх, наприклад, якщо віддати перевагу станціям біологічної очистки, то вдасться дотриматися всіх норм щодо захисту території від забруднення і не зіткнутися з такою проблемою, як видавлювання накопичувального резервуара під впливом високої води або сил обдимання.

Особливості вибору і установки септиків для ділянок з високим рівнем грунтових вод

Пристрій автономної каналізації для заміського будинку є в більшості випадків єдиним рішенням утилізації стічних вод, але часто вона пов'язана з тим, що грунтова вода для установки септика може виявитися непереборною перешкодою

Високий рівень грунтових вод - явище досить поширене на заміських ділянках. Тому, перед тим як приступити до вибору септика і його монтажу, слід враховувати деякі фактори і нюанси:

  • складності установки устаткування - особливо при дуже високому рівні вод, роботи доведеться вести практично в воді, яку доведеться постійно відкачувати. Тому роботи краще проводити не в пікові періоди, коли рівень найбільш високий;
  • вибір на користь накопичувального септика в цій ситуації не є правильним рішенням - при недостатньому або малій кількості стоків, а також після відкачування вмісту асенізаторської службою, він елементарно «спливе». Рішення - вибір станції біологічної очистки, що використовує інший принцип роботи, при якому в резервуарі постійно знаходиться достатня кількість води, що забезпечує стійкість і стабільність конструкції. Але в будь-якому випадку, незалежно від вибору типу очисної споруди, установка повинна бути заякорена до попередньо залитої монолітної плити за допомогою міцних металевих хомутів;
  • ємність септика повинна бути щільною - це захистить територію від забруднення необробленими стоками, а також не допустить просочування ґрунтових вод в резервуар.

Септики, що зводяться своїми руками в цьому випадку є не найбільш правильним рішенням, тому що для того щоб домогтися їх повної герметичності доведеться докласти багато зусиль і коштів, а найоптимальнішим варіантом може виявитися вибір заводської установки. Такий септик не стане для ґрунтових вод додаткової лазівкою, через яку вони можуть просочуватися, так як для виготовлення корпусу використовуються надійні і довговічні матеріали: пластик або склопластик, які і гарантують повну герметичність установці.

Вибір септика для ділянки з високим рівнем ґрунтових вод

Вирішити питання з організацією автономної каналізації для заміського будинку навіть на ділянках з високим рівнем грунтових вод - завдання, хоч і представляє деяку складність, але є повністю розв'язуваної. Тим більше що на ринку представлена ​​велика кількість моделей для таких випадків.

Компанія «Alfatep» готова запропонувати допомогу фахівців з вибору обладнання, його монтажу, а також проектування каналізаційної системи, що має відмінності від традиційної, які диктуються геологічними особливостями ділянки. Найбільш цікаві рішення пропонує «Тополь-Еко» - септики від російського виробника підходять для високого рівня ґрунтових вод і представлені широкою лінійкою моделей, що дозволяє вибрати установку очищення з урахуванням різного обсягу стоків. Важливою перевагою є і те, що вони призначені як для будинків з постійним проживанням, так і з сезонним.

Крім того, вони повністю відповідають вимогам, що пред'являються до очисних споруд, що встановлюються на ділянках з високим рівнем грунтових вод:

  • є повністю герметичними, що виключає потрапляння нечистот в грунт з подальшим його забрудненням;
  • незважаючи на невелику вагу, матеріал корпусу відрізняється високою міцністю і надійністю і здатний витримувати великі навантаження від впливу грунтових вод;
  • також матеріал корпусу володіє необхідною хімічною інертністю, що виключає його пошкодження в результаті впливу агресивного внутрішнього середовища;
  • при правильному монтажі, який передбачає влаштування монолітної бетонної плити і подальшого кріплення до неї резервуара, ймовірність спливання повністю виключається, особливо при постійному заповненні септика стоками.

Особливості монтажу очисних споруд при високих грунтових водах

Потреба встановити септик з примусовою системою в основному пов'язана з тим, що через високий рівень ґрунтових вод з'являється необхідність змонтувати його вище рівня розташування вихідний труби. У цьому випадку також обов'язково слід забезпечити захист від зворотного ходу стічних вод в каналізаційну систему будинку. Для цього на вихідній трубі з внутрішньобудинкової каналізації повинен встановлюватися зворотний клапан, а труба для відводу вже очищених стоків з септика повинна розташовуватися таким чином, щоб виключити потрапляння в неї грунтових вод. У деяких випадках для цього може знадобитися пристрій додаткового резервуару.

Тому, якщо встановлюється септик, то для високого рівня ґрунтових вод найбільш підходящий варіант - це станція біологічного очищення з аерацією. Але через гідрологічної обстановки ділянки деяку проблему становить скидання вже очищених стоків. Як правило, модель септика передбачає примусовий скидання, який проводиться не в грунт, у якого вбирає здатність практично дорівнює нулю, а в спеціальний резервуар або відстійник, який представляє собою додаткову споруду, розташоване в безпосередній близькості. Одночасно він виконує дві функції - служить накопичувальної ємністю і виробляє фінальну доочистку води, чистота якої після цього практично досягає 100% і відповідно не представляє екологічної небезпеки, навіть при попаданні стоків грунтові води або навіть в водоносні шари. Після його заповнення, проводиться відкачка або скидання води в канаву, яр або інший об'єкт.

Будуємо самі або довіряємо професіоналам

Нерідко, власники заміської нерухомості, і особливо дачники, з метою економії вважають за краще багато видів робіт виконувати самостійно. Але у випадку з організацією автономної каналізації на ділянці з підвищеним рівнем ґрунтових вод, все-таки краще звернутися до фахівців, які не тільки зроблять всі необхідні роботи в стислі терміни, але і виконають їх з дотриманням всіх норм і санітарних вимог.

Але у випадку з організацією автономної каналізації на ділянці з підвищеним рівнем ґрунтових вод, все-таки краще звернутися до фахівців, які не тільки зроблять всі необхідні роботи в стислі терміни, але і виконають їх з дотриманням всіх норм і санітарних вимог

Всіх власників заміських ділянок ми запрошуємо в наш інтернет-магазин «Alfatep» в якому представлений широкий вибір септиків. Для ділянок з високим рівнем грунтових вод, наші фахівці запропонують звернути увагу на довгу лінійку моделей «Топас» від «Тополь-Еко».

Модель Топас 5 може встановлюватися для обслуговування потреб сім'ї до 5 чоловік, що проживає постійно в заміському будинку або сезонно на дачі. Забезпечує до 98% очищення стоків і може встановлюватися на ділянках з підвищеним рівнем води. Наявність примусового водовідведення з використанням дренажного насоса значно спростить процес експлуатації в таких умовах. Аналогічними характеристиками володіє і аераційна станція очистки стоків Топас 6, з самопливним водовідведенням. Її потужностей вистачить на сім'ю до 6 осіб, які можуть в повному обсязі користуватися послугами цивілізації.

При покупці септиків наша компанія надає клієнтам послугу з доставки товару на об'єкт, а також повний комплекс послуг з проектування каналізаційної системи і монтажу устаткування.