Реклама
Реклама
Реклама

Септики для дачі з високим рівнем грунтових вод

Септик Топас - це особливий пристрій, призначене для збору і подальшого очищення механічним способом невеликого обсягу стічних вод (до 50 м3 за добу), які утворюються в результаті господарсько-побутової діяльності людей при відсутності централізованих каналізаційних систем. На даний момент таке обладнання набуло широкого визнання серед власників заміських будинків і дачних ділянок. Септик Топас - це особливий пристрій, призначене для збору і подальшого очищення механічним способом невеликого обсягу стічних вод (до 50 м3 за добу), які утворюються в результаті господарсько-побутової діяльності людей при відсутності централізованих каналізаційних систем

Однак для якісного функціонування септик в приватному будинку потребує необхідності неухильного дотримання всіх правил установки, враховуючи при цьому особливості не тільки грунту, але і рівня грунтових вод, а також наявність в безпосередній близькості від житла природних водойм, передбачуваний обсяг стічних вод і т.д.

Найбільші труднощі виникають при установці такого обладнання на тих ділянках, де переважає високий рівень грунтових вод. Щоб уникнути неполадок в роботі приладу в даній ситуації бажано використовувати септики спеціально розробленого для таких умов типу, при установці яких не потрібно якорение або використання особливої ​​суміші з цементу і піску.

Однак використання стандартних септиків на територіях з високим УГВ не виключено. При цьому основна проблема їх застосування - велика ймовірність видавлювання ємності з грунту. Щоб уникнути цього необхідно керуватися наступними принципами при монтажі пристрою:

  • обов'язково зафіксуйте корпус за допомогою спеціальних бандажних тросів, прикріпивши його до залізобетонній плиті (заякоріванню септика);
  • після установки плити вручну зробіть обсипання пристрої піскоцементної сумішшю (5: 1), періодично ущільнюючи утворюється шар; при цьому ємність септика слід поступово заповнювати водою, стежачи за її рівнем, який повинен знаходитися на 20-30 см вище межі обсипання.

Також необхідно переконатися в належній герметичності приладу, що дозволить уникнути проникнення в нього води з грунту. А для підвищення якості додаткової очистки стічних вод фахівці радять організувати спеціальну приґрунтовому фільтраційну майданчик.

У модельному ряду Топас є септики призначені для монтажу на ділянці з високим рівнем грунтових вод.