Реклама
Реклама
Реклама

Право управління хабаровської багатоповерхівкою стало яблуком розбрату для її жителів (ФОТО; КАРТА)

У центрі Хабаровська багатоквартирний будинок роздирають на частини. Відразу кілька претендентів мають намір поборотися за право обслуговувати майно власників нерухомості. Тим часом і самі жителі не знають, чого саме хочуть. Пропозицій багато і кожен впевнений у своїй власній правоті.

Будинок номер чотири, по вулиці Великій, став справжнім яблуком розбрату для місцевих жителів. Багатоповерхівка в центрі міста, та ще й з дев'ятьма під'їздами, - справжня фінансова джерело для обслуговуючих компаній і не тільки. Два роки тому нерухомістю власників управляла КК «Промлит», але волею жителів від справ комунальників відсторонили.

- Навіщо було це робити? Адже нормально жили. Виникали, звичайно, певні проблеми, але будь-яка з них вирішувана, - дивується мешканка будинку.

В якості альтернативи було запропоновано створення товариства власників нерухомості, правління якого і зараз знаходиться на чолі будинку. Керувати великим господарством виявилося досить непростим завданням - на допомогу закликали керуючу компанію «ЖКГ-Сервіс». Почасти саме через це факту власники нерухомості ініціювали збори, де передбачалося вибрати новий спосіб управління будинком.

Почасти саме через це факту власники нерухомості ініціювали збори, де передбачалося вибрати новий спосіб управління будинком

Домовитися не вдалося - загальний збір мешканців будинку супроводжувався вельми різкими висловлюваннями головних дійових осіб, по відношенню один до одного. Демократичний процес з самого початку перетворився в комунальну вакханалію, де учасники зборів послідовно відстоювали свою точку зору. Незважаючи на те, що більшість аргументів поглинув загальний шум, певні висновки зробити все-таки вдалося.

Пропозиція №1 - Залишити все як є.

Те, що краще - ворог хорошого, власники зрозуміли вже давно, а значить чергова зміна, на думку багатьох, чи врятує положення речей. За влучним висловом місцевого жителя «Революція - це найдовший шлях розвитку». Так чи інакше, але у нинішньої влади є свої прихильники.

- Люди працюють, дайте їм час. Навіщо зараз все ламати? Тільки гірше стане, - упевнена Наталя, хабаровчанка.

Пропозиція №2 - Змінити правління будинку.

Де-факто це вже відбулося. На недавньому голосуванні було обрано нового голову правління багатоквартирного будинку, проте вступити на посаду він поки не зміг. Попередніх же керівників ряд жителів звинувачує в фінансових зловживаннях, а також у фальсифікації підписів, під час обрання правління ТСН.

- Незрозуміло куди наші гроші йдуть. Для будинку нічого не робиться - суцільний обман всюди, - констатувала власниця житла.

З новим главою будинку хабаровчане пов'язують надії на вихід з кризи. У свою чергу Олег Боцманів, обраний на пост, відзначаючи діяльність попередніх керівників у виразах не церемоняться.

- Все, що тут робиться опонентами - це просто беззаконня. Чому воно відбувається? Тому, що існує безкарність людей, яка породжує все нові беззаконня. Їм все сходить з рук. У нас були проекти, як зробити прекрасну дворову територію, але все це перетворилося на балаган, - заявив Олег Боцманів.

Пропозиція №3 - Повернутися до керуючої компанії «Промлит»

В даному випадку логіка цілком обгрунтована. З цієї обслуговуючою організацією власники жили в світі кілька років і багато марять про її повернення.

- Люди зрозуміли, що їх обманюють. Коли йшли від «Промліта» думали, що буде краще, але будинок зараз занепадає. Тому треба повертати свою керуючу компанію, призначати рада вдома і спокійно жити і працювати, - розповіла Тетяна.

Процес голосування з цього питання поки не проведено, але навряд чи змусить себе довго чекати. На цьому історія могла б і завершитися, однак втрутилася ще одне «але»

Пропозиція №4 - Вибрати керуючу компанію «Улюблене місто»

Раніше власники нерухомості почали отримувати листівки, з пропозицією звернути увагу на цю організацію. Крім того серед жителів багатоповерхівки почали поширюватися чутки, що стосуються причетності депутата Андрія Никонова до цієї керуючої компанії. Сам політичний діяч був присутній на зборах, проте в лобіюванні чиїхось інтересів помічений не був.

- Тільки самі мешканці можуть вибрати своє майбутнє. Яка керуюча компанія буде обслуговувати будинок - вирішиться більшістю голосів. Все як на виборах, - зазначив Андрій Никонов.

Посперечатися з депутатом в цьому сенсі досить важко. Демократію ніхто не відміняв, однак нинішній стан речей наочно демонструє, що свобода волевиявлення не найлегший шлях розвитку.

Відзначимо, що тепер у жителів крайової столиці з'явилася можливість вивести на чисту воду недобросовісних комунальників і вирішити хвилюючі їх проблеми. Ми допоможемо скласти скаргу до контролюючого органу, юрист DVhab.ru надасть вам безкоштовну юридичну консультацію , а особливо кричущі випадки безладу будуть висвітлені в новинах.

Ігор Скуловец, новини Хабаровська на DVhab.ru

Навіщо було це робити?
Навіщо зараз все ламати?
Чому воно відбувається?