Реклама
Реклама
Реклама

РОЗВЕДЕННЯ РАКОВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Загальні відомості Загальні відомості. Річковий рак відноситься до виду десятиногих ракоподібних. Середовищем проживання є: річки, озера і ставки з чистою прісною водою. Раки чутливі до забруднення води, будучи своєрідним барометром екологічного стану водойми. Раціон харчування становить рослинність, а так само падаль і дрібна живність.

Природна популяція раків сильно зменшується через забруднення водойм. Отже, видобуток раків в промислових масштабах може бути забезпечена тільки шляхом штучного вирощування раків. Розведення раків у домашніх умовах не вимагає великих трудовитрат і інвестицій і приносить непоганий стабільний дохід. На цьому тлі створення ракових ферм є перспективним бізнесом.

Підготовка ставка. Для розведення раків можна використовувати природні ставки або створити штучні. Водойма повинен бути 1,5-2 м завглибшки і площею 30-60 м2. Глиняний грунт є найбільш прийнятним, тому що не пропускає воду і слабо вимивається. На дно рівномірно викладаються камені так, щоб між 2ма камінням залишався зазор, який в подальшому буде служити норою раку. Робиться водовідведення, для зливу води, який повинен бути забезпечений сіткою, щоб раки не могли піти разом з водою. Прибережна зона засаджується рослинами. Воду слід заливати на початку травня. Спочатку заповнюються поглиблення на дні водойми, для просочення нижніх шарів грунту, а потім заповнюється повністю. Воду необхідно міняти раз в 2-3 тижні на 20-30%.

Посадка і годування раків. Щільність посадки раків в руд становить 1-5 на 1 м2. Раків висаджують уздовж берега, після чого вони самі заходять в воду. Годувати раків необхідно раз на кілька днів м'ясом, можна хлібом. Корм дрібно ріжеться і кидається в воду, або викладається в дерев'яні лотки і опускається на дно. Природна кормова база водойми допоможе скоротити витрати на розведення раків. До природних кормів відносяться водорості, черви, смітна риба та ін .. Добова норма їжі для раків становить приблизно 2% від маси їх тіла. Пам'ятайте, що раки можуть поїдати своїх родичів меншого розміру, тому має сенс сортувати їх. Товарної маси раки досягають на 3тьем році життя.

Раковий бізнес. В середньому один рак за рік може призвести до 30 рачків. Таким чином, розведення раків є прибутковим і не трудомістким заняттям. М'ясо раків дуже цінується завдяки своїм смаковим якостям і високому вмісту білка. Слід заздалегідь обдзвонити всі найближчі ресторани і пивні бари на предмет ринку збуту. Чимало важливим є той факт, що ця ніша в бізнесі практично не зайнята.

Продати раків в Україні можна на дошці агро оголошень від Агротендер.