Реклама
Реклама
Реклама

В Алтайському краї багатодітні сім'ї отримують грошові виплати для підготовки дітей до школи

10 липня 2018 р 9:44

Багатодітні сім'ї Алтайського краю можуть розраховувати на одноразову грошову виплату в розмірі 7,5 тисячі рублів на кожного першокласника, а також щорічну грошову виплату по п'ять тисяч рублів на кожного школяра. Кошти передбачені на придбання шкільної форми або замінює її комплекту дитячого одягу, спортивної форми, а також інших товарів, необхідних для шкільних занять, повідомляють в.

Право на отримання коштів не залежить від рівня доходу сім'ї. Основна вимога - в родині повинні виховуватися троє і більше дітей віком до 18 років (станом на 1 вересня), в тому числі і прийнятих під опіку. При цьому виплата не надається на дітей, опікуни (піклувальники) яких отримують грошові кошти від органів управління освітою.

Для отримання грошової виплати на підготовку дітей до школи необхідно звернутися в управління соціального захисту населення або в багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг за місцем проживання. Також документи можна надіслати поштою або в електронній формі через.

Необхідно надати:

  • документ, що засвідчує особу;
  • заяву про призначення одноразової або щорічної грошової виплати із зазначенням реквізитів рахунку, відкритого в кредитній організації;
  • свідоцтва про народження дітей, які не досягли віку 18 років;
  • довідку про склад сім'ї, домову книгу або виписку з будинкової книги, що підтверджує спільне проживання дитини (дітей) із заявником;
  • довідку з загальноосвітньої організації про прийом дитини на навчання за програмою початкової загальної освіти (для першокласника), або довідку про навчання в загальноосвітній організації на кожну дитину (для учнів 2 - 11 класів).

Нагадаємо: Алтайський край першим з регіонів Росії вісім років тому ввів виплати для підготовки дітей з багатодітних сімей до школи. У 2017 році в регіоні справили 4593 виплати на першокласників і 33 497 виплат на учнів 2-11 класів. Загальна сума витрат коштів крайового бюджету склала майже 202 мільйонів рублів.


10 липня 2018 р 9:44   Багатодітні сім'ї Алтайського краю можуть розраховувати на одноразову грошову виплату в розмірі 7,5 тисячі рублів на кожного першокласника, а також щорічну грошову виплату по п'ять тисяч рублів на кожного школяра