Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ: покрокова інструкція

  1. Для чого потрібна виписка з ЕГРЮЛ
  2. Як отримати виписку з ЕГРЮЛ в МФЦ: покрокова інструкція
  3. Необхідні документи
  4. Державне мито
  5. Терміни отримання виписки з ЕГРЮЛ через МФЦ
  6. Як отримати виписку з ЕГРЮЛ через інтернет по ІПН
  7. Чи можна отримати виписку сторонньої організації (ІП)
  8. Причини відмови і шляхи вирішення

Для здійснення багатьох операцій і отримання послуг потрібна виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ

Для здійснення багатьох операцій і отримання послуг потрібна виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ. По суті, це документ, який містить відомості про той чи інший бізнесмена, який здійснює діяльність на території Федерації. У ролі одержувача документа може виступити учасник угоди, сам підприємець, звичайний громадянин або інша заінтересована особа.

Для чого потрібна виписка з ЕГРЮЛ

Виписка з Держреєстру є документ, ідентичний звичайному цивільному паспорту , Але для бізнесу. Тут містяться відомості про роботу певної фірми. Що стосується призначення, то в більшості випадків, метою отримання є:

  • Проведення операції;
  • отримання кредиту ;
  • Відкриття рахунку в банку індивідуальним підприємцем;
  • Подача заявки на участь в тендері.

Нерідкі ситуації, коли в ролі одержувачів виступають звичайні громадяни, які перебувають в пошуку роботи і бажають отримати детальну інформацію про потенційного роботодавця. Крім усього іншого, документ дозволяє провести перевірку працівника, з'ясувавши, чи має він відношення до роботи сторонньої компанії.

Крім усього іншого, документ дозволяє провести перевірку працівника, з'ясувавши, чи має він відношення до роботи сторонньої компанії

Способи отримання виписки з ЕГРЮЛ

Як отримати виписку з ЕГРЮЛ в МФЦ: покрокова інструкція

З відкриттям відділень «Мої документи» процес отримання багатьох послуг істотно прискорився і спростився. Заявникам більше не потрібно відстоювати довгі черги і збирати підписи різних співробітників. Виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ виходить досить швидко, а сама процедура не супроводжується труднощами.

Першим кроком до досягнення мети є вибір центру і запис на прийом до фахівця . Зрозуміло, можна просто приїхати в потрібне відділення і отримати талончик електронної черги, однак за попереднім записом дата і час візиту визначається заявником завчасно. Незалежно від обраного способу час очікування прийому рідко перевищує 10-15 хвилин. Подальший алгоритм дій, який включає покрокова інструкція, виглядає наступним чином:

  1. Підготувати необхідні документи і приїхати в центр в призначений день, або дочекатися поки на цифровому табло висвітиться номер Вашого талона;
  2. Здайте документацію фахівця і дочекайтеся, поки він перевірить її на відсутність помилок і відправить запит на виготовлення виписки;
  3. Якщо перевірка не виявить неточностей, працівник центру видасть заявнику розписку, що підтверджує прийом документів. У ній також буде вказана передбачувана дата готовності виписки і унікальний номер звернення, за яким можна перевірити статус заявки;
  4. Дочекавшись призначеного дня, знову відвідайте відділення «Мої документи» і заберіть виписку.

Необхідні документи

Нерідкі ситуації, коли для отримання послуги заявнику доводиться збирати безліч різних довідок інших паперів. На щастя, відповідаючи на питання, як отримати виписку з ЕГРЮЛ в МФЦ, слід зазначити, що для даної послуги знадобляться тільки 3 документа:

  1. Паспорт заявника;
  2. Документ, що підтверджує факт внесення держмита;
  3. Заява встановленого зразка.

Бланк заяви можна отримати і заповнити безпосередньо в центрі, або зробити це самостійно, скачавши бланк з сайту. Що стосується відомостей, внесених до витягу з ЕГРЮЛ в МФЦ, то до них відносяться:

  • Найменування компанії;
  • ІПН ;
  • свідоцтво про Державну;
  • Персональні дані заявника.

Крім усього іншого, при заповненні заяви потрібно вказати бажаний варіант отримання готової виписки. Це може бути паперова форма, яка видається на руки, або цифровий варіант документа, що відправляється на електронну адресу.

Державне мито

Перш ніж нанести візит в вибране відділення «Мої документи», рекомендується упевнитися, що в ньому вже встановлений платіжний термінал, або сплатити мито в будь-якому банку.

Вартість потрібної послуги залежить від терміновості її надання. Зокрема, при стандартних умовах виготовлення документа держмито складе 200 рублів. При необхідності термінового отримання, заявнику доведеться розщедритися на 400 рублів.

Терміни отримання виписки з ЕГРЮЛ через МФЦ

Передбачено два варіанти виготовлення. Якщо виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ оформляється в стандартному режимі, то забрати готовий документ заявник зможе лише через 5 діб. При подачі заяви напередодні святкових або вихідних днів, термін виготовлення буде продовжений на відповідний період.

Що стосується термінового порядку оформлення, то підвищена вартість послуги повністю виправдовує себе. Готову виписку заявник отримає через 24 години.

Зразок виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб

Як отримати виписку з ЕГРЮЛ через інтернет по ІПН

Бувають ситуації, коли відомості потрібно отримати максимально оперативно. У цьому випадку на допомогу прийде спеціальний сервіс, доступний на порталі ФНС. Щоб скористатися цим функціоналом, потрібно пройти процедуру реєстрації на сайті та авторизуватися, ввівши пароль і логін.

Після вчинення зазначених маніпуляцій, користувач порталу отримає можливість дізнаватися відомості про всі ІП та організаціях, наявних в реєстрі. Однак слід розуміти, що виписка буде надаватися виключно в електронному вигляді.

Для відправки відповідного запиту, користувачеві потрібно перейти на сторінку сервісу і вказати дані, що цікавить компанії. Після обробки заявки результат буде відправлений на електронну адресу, використаний при реєстрації. Завантажити виписку можна буде протягом 5 діб, після чого дані автоматично відійдуть.

Чи можна отримати виписку сторонньої організації (ІП)

Інформація, що міститься в держреєстрі, доступна всім бажаючим. Завдяки даній особливості виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ може бути отримана не тільки особами, що мають безпосереднє відношення до компанії, але і абсолютно сторонніми людьми. Це можуть бути потенційні співробітники, замовники, партнери або інвестори.

Причини відмови і шляхи вирішення

З огляду на той факт, що відомості є загальнодоступними, негативний результат справи малоймовірний. Однак в деяких випадках, заявнику відмовляють у наданні послуги. Найчастішими причинами цього є:

  • Відсутність підпису заявника;
  • Некоректність даних;
  • Нечитабельним почерк.

Після усунення проблеми заявник може знову подати документи. У більшості випадків, вирішити питання можна прямо в центрі, що дозволить істотно заощадити час.

Виписка з ЕГРЮЛ в МФЦ