Реклама
Реклама
Реклама

Виписати з квартири процедура. Які документи потрібні для виписки з дому

  1. Короткий покрокове юридичне керівництво
  2. Виписка з приватного будинку

Поради Експерта - Юрисконсульта

Фото по темі


Реєстрація в приватному будинку можлива на підставі письмового або нотаріального дозволу всіх власників житла. Виписка проводиться за особистою заявою зареєстрованого, по нотаріального доручення або при наявності постанови суду. Просто слідуйте цим простим покроковим радам, і Ви будете на вірному шляху при вирішенні Ваших юридичних питань.

Що необхідно мати - заява;
- паспорт;
- будинкова книга;
- військовий квиток;
- Постанова суду.

Короткий покрокове юридичне керівництво

Отже, розглянемо дії, які необхідно зробити.

Крок - 1
Якщо ви дозволили людині зареєструватися в вашому приватному будинку, виписатися він може самостійно, звернувшись із заявою до Федеральної міграційної служби. Для виписки буде потрібно не тільки заяву, але і паспорт зареєстрованої особи, будинкова книга. Для військовозобов'язаних, які перебувають в запасі і осіб призовного віку, потрібно пред'являти в ФМС військовий квиток з відміткою про зняття з військового обліку. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.

Крок - 2
Перебуваючи в іншому місті, мешканець, зареєстрований в будинку, може звернутися з заявою для реєстрації за новою адресою. Його знімуть з обліку за колишньою адресою і відразу ж зареєструють за новим місцем проживання. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.
Крок - 3
Тимчасово зареєстрованого в приватному будинку мешканця, ви маєте право виписати, пред'явивши в ФМС заяву про дострокове припинення прописки. Якщо ви не звернетеся в ФМС, прописка автоматично закінчиться після закінчення строків, зазначених у заяві, яку було подано при реєстрації. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.

Крок - 4
При наявності у вас нотаріального доручення ви маєте право здійснювати за свого довірителя будь-які юридично значимі дії, до яких відноситься процедура зняття з реєстраційного обліку. Зверніться в ФМС. На підставі вашої заяви уповноважений співробітник здійснить виписку. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.

Крок - 5
У разі якщо нотаріального доручення у вас немає, зареєстрований людина не проживає на вашій житлоплощі і самостійно не виписується, зверніться із заявою в суд. Пред'явіть пакет документів, що підтверджують обгрунтованість виписки. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.
Крок - 6
Достатньою підставою для винесення позитивного судового постанови буде:
- тривала відсутність громадянина за місцем постійної реєстрації ;
- висновок в колонію;
- неучасть у змісті житла;
- постійне проживання за іншою адресою. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.

Крок - 7
В якості доказової бази використовуйте показання свідків, довідки про взяття або визнання громадянина безвісно відсутнім. Далі, переходимо до наступного кроку рекомендації.

Крок - 8
після винесення судового рішення зверніться із заявою, постановою і домовик книгою в ФМС. Зареєстрованого громадянина випишуть з вашого будинку.
Сподіваємося відповідь на питання - Як виписати людину з приватного будинку - містив корисні для Вас юридичні відомості. Удачі вам! Щоб знайти відповідь на Ваше запитання скористайтеся формою -

Вам знадобиться

  • - заяву про зняття з обліку та постановки на облік;
  • - свідоцтво про реєстрацію права власності (якщо ви власник);
  • - заяву від власника (якщо не ви власник);
  • - будинкова книга;
  • - паспорт.

Інструкція

Сьогодні процес виписки зі старого житла і прописки в нове відбувається одночасно. Вам не потрібно спочатку їхати за попереднім місцем прописки і виписуватися. Навпаки, спочатку необхідно прописатися. Для цього йдіть до районного паспортний стіл за місцем вашого майбутнього проживання. Пишіть кілька заяв за зразками, які є в кожному такому відомстві. Необхідно буде написати заяву про зняття з обліку за попереднім місцем проживання і про реєстрацію в новому житлі.

Виписка через держпослуги

Зареєстровані користувачі порталу держпослуг (www.gosuslugi.ru) можуть подати заяву на виписку в електронному вигляді. В такому випадку все одно доведеться особисто відвідати органи УФМС, проте в такому випадку досить буде вже не двох візитів (спочатку здати паспорт, а потім - отримати), а всього лише одного - штамп про прописку буде проставлено відразу ж.

Для оформлення виписки в каталозі популярних послуг, що надаються порталом, треба вибрати розділ «Паспорти, реєстрації, візи», в ньому - «Зняття громадянина з реєстраційного обліку за місцем проживання». Заповніть електронну форму заяви про виписку, вказавши свої дані, виберіть варіант отримання «особисто».

У триденний термін електронна заява буде розглянута і, якщо дані представлені вірно і не скоєно жодних технічних помилок , Схвалено (підстави для відмови у виписці російським законодавством не передбачено). Після цього ви отримаєте запрошення з'явитися до органів УФМС для оформлення зняття з обліку. Як правило, це відбувається у районного інспектора.

У призначений час ви повинні з'явитися за вказаною в запрошенні адресою, маючи при собі паспорт. Інспектор підготує і роздрукує ваше електронну заяву, яке ви повинні будете перевірити і підписати в його присутності, а також оформить листок вибуття. Після цього в паспорті буде проставлено штамп про зняття з реєстраційного обліку, і процедура виписки з квартири на цьому буде завершена. Зазвичай вона займає 15-20 хвилин.

Якщо ви виписували з квартири перед продажем і повинні надати покупцям довідку про відсутність прописаних - треба мати на увазі, що довідка оформляється в паспортному столі, і обмін даними з районним інспектором далеко не завжди відбувається «в режимі реального часу». І не виключена ситуація, що виписка вже оформлена - але в базі паспортного столу ви все ще значиться в числі зареєстрованих. В такому випадку краще ще до подачі документів зателефонувати до органів УФМС за місцем проживання і уточнити терміни передачі даних.

Виписка одночасно з пропискою

Ви можете оформити виписку зі старого місця проживання одночасно з пропискою на новому - законом це не заборонено. Це можна зробити як в паспортному столі або МФЦ, або ж оформити через портал держпослуг. Згідно із законом громадянин Росії може бути постійно прописаний тільки в одному місці. Тому в такому випадку подаються дві заяви одночасно - про реєстрацію за новим місцем проживання і про зняття з обліку за старою адресою, після чого співробітники МФЦ або УФМС самостійно відправляють «по інстанціях» запит про виписку.

При прописку з одночасною випискою, оформленої через портал держпослуг, процедура також відбувається в один день, а в паспорті одночасно ставляться відразу два штампи - про виписку і про прописку. А ось при зверненні в МФЦ або паспортний стіл терміни оформлення документів можуть значно збільшитися - паспорт з усіма штампами вам видадуть тільки після того як відправлять запит на старе місце проживання і отримають відповідь на нього. Якщо мова йде про міжміського комунікації - в окремих випадках термін оформлення виписки з одночасною пропискою може сягати півтора-двох місяців.

Виписка за дорученням

Як уже було згадано, для оформлення виписки необхідно особисто з'явитися в органи УФМС або МФЦ, щоб в присутності фахівця підписати заяву на виписку. Якщо немає можливості з'явитися особисто (наприклад, в разі знаходження в тривалому відрядженні) - можна спробувати виписатися за дорученням. Для цього необхідно оформити у нотаріуса не тільки власне довіреність для вашого представника, але і заяву про зняття з реєстраційного обліку з нотаріально засвідченої підписом. Прямих заборон на виписку за дорученням в російському законодавстві немає, проте на практиці працівники УФМС можуть і не прийняти таку заяву - стандартною процедурою це також не передбачено, і співробітники паспортних служб воліють «перестрахуватися». Тому, якщо є необхідність оформити виписку за дорученням без особистої присутності - краще попередньо уточнити в органах УФМС за місцем проживання, чи приймуть вони заяву від довіреної особи.

Реєстрація прав власності на приватний будинок здійснюється відповідно до Федерального закону 122-Ф3, який набрав чинності 31 січня 1998 року, тобто якщо документи були оформлені до дати вступу закону в силу, то необхідно все переоформити інакше реєстрація права власності не відбудеться.


Вам знадобиться

  • - паспорт;
  • - документи на будинок і на землю;
  • - виписка з кадастрового паспорта будинки і ділянки;
  • - копія кадастрового плану будинку і ділянки;
  • - заяву в регцентр;
  • - квитанція про оплату держмита за реєстрацію.

Інструкція

У договорі вкажіть всі паспортні дані господаря житла і ваші реквізити, суму і терміни оплати, перерахуйте все майно, яке знаходиться в будинок е, поставте терміни і час відвідування господаря для отримання орендної плати і перевірки майна на предмет збереження. Також обов'язково напишіть, яка відповідальність буде передбачена за дострокове розірвання договору, хто буде платити за світло, газ, телефон, воду і хто буде користуватися земельною ділянкою. Дуже часто здаючи будинок, орендодавці самостійно користуються своєю земельною ділянкою і проводять практично все літо на своєму городі, що не дуже-то зручно квартирантам. Тому ці моменти обговоріть заздалегідь.

Вказавши додаткові умови, які ви або ваш орендодавець вважаєте потрібними, скріпіть договір двосторонніми підписами і в'їжджайте в орендований будинок.

Відео по темі

Багато людей хоча б один раз у своєму житті знімалися з реєстраційного обліку. Це може бути при продажу квартири, переїзд на час навчання в інше місто і так далі. Вся процедура проста і як правило, не займає багато часу.


Вам знадобиться

  • бланк заяви встановленого зразка, паспорт, довіреність, завірена нотаріусом.

Інструкція

Щоб виписатися з колишнього місця проживання, ви повинні особисто з'явитися в паспортний стіл і подати заяву належного зразка особі, яка відповідальна за реєстрацію. Крім того, ви повинні там залишити свій паспорт. Згідно із законом, процедура зняття з обліку не повинна займати більше трьох робочих днів з часу прийому документів працівниками міграційної служби. Після закінчення даного терміну ви знову прийдете в паспортний стіл і заберете назад свій паспорт з потрібним штампом і листок вибуття - він буде необхідний при прописку на новому місці проживання.

Якщо ви не можете самостійно прийти в паспортний стіл для виписки (наприклад, перебуваєте в іншому місті і т.п.), ви повинні сходити до нотаріуса, у нього запевнити заяву на виписку, оформити довіреність на особу, яка буде надавати ваші інтереси. Потім ці документи разом зі своїм паспортом потрібно передати цій людині. І вже він зробить всі необхідні дії: покаже довіреність на своє ім'я і здасть ваші заяву та паспорт, а потім забере і поверне вам оформлені документи.

Є ще один варіант. Ви прописували на новому місці проживання. Тоді працівник ФМС (Федеральної міграційної служби) відправить запит на виписку до відповідного органу за попереднім місцем вашої реєстрації. Підставою для цього служить пункт 31 Правил реєстрації та зняття громадян Російської Федерації з реєстраційного обліку за місцем перебування та за місцем проживання в межах Російської Федерації. Звичайно, в цьому випадку процедура займе стільки часу, скільки управління і служби будуть обмінюватися листами між собою. Зате не потрібно особистої присутності або участь посередника.

Зверніть увагу

Натомість відданим на виписку документів, у паспортному столі зобов'язані видати довідку про те, що вони прийняли від вас паперу.

Корисна порада

Пам'ятайте - відсутність листа виписки з колишнього місця прописки не може служити підставою для відмови в реєстрації за новим місцем проживання.

Реєстрація в приватному будинку можлива на підставі письмового або нотаріального дозволу всіх власників житла. Виписка проводиться за особистою заявою зареєстрованого, за нотаріальним дорученням або при наявності постанови суду.


Вам знадобиться

  • - Заява;
  • - паспорт;
  • - будинкова книга;
  • - військовий квиток;
  • - Постанова суду.

Інструкція

Якщо ви дозволили людині зареєструватися в вашому приватному будинку, виписатися він може самостійно, звернувшись із заявою до Федеральної міграційної служби. Для виписки буде потрібно не тільки заяву, але і паспорт зареєстрованої особи, будинкова книга. Для військовозобов'язаних, які перебувають в запасі і осіб призовного віку, потрібно пред'являти в ФМС військовий квиток з відміткою про зняття з військового обліку.

Перебуваючи в іншому місті, мешканець, зареєстрований в будинку, може звернутися з заявою для реєстрації за новою адресою. Його знімуть з обліку за колишньою адресою і відразу ж зареєструють за новим місцем проживання.

Тимчасово зареєстрованого в приватному будинку мешканця, ви маєте право виписати, пред'явивши в ФМС заяву про дострокове припинення прописки. Якщо ви не звернетеся в ФМС, прописка автоматично закінчиться після закінчення строків, зазначених у заяві, яку було подано при реєстрації.

При наявності у вас нотаріального доручення ви маєте право здійснювати за свого довірителя будь-які юридично значимі дії, до яких відноситься процедура зняття з реєстраційного обліку. Зверніться в ФМС. На підставі вашої заяви уповноважений співробітник здійснить виписку.

У разі якщо нотаріального доручення у вас немає, зареєстрований людина не проживає на вашій житлоплощі і самостійно не виписується, зверніться із заявою в суд. Пред'явіть пакет документів, що підтверджують обгрунтованість виписки.

Достатньою підставою для винесення позитивного судового постанови буде: - тривала відсутність громадянина за місцем постійної реєстрації; - висновок в колонію; - неучасть у змісті житла; - постійне проживання за іншою адресою.

В якості доказової бази використовуйте показання свідків, довідки про взяття або визнання громадянина безвісно відсутнім.

Після винесення судового рішення зверніться із заявою, постановою і домовик книгою в ФМС. Зареєстрованого громадянина випишуть з вашого будинку.

Виписатися з України, постійно проживаючи в РФ, можна без візиту в країну. Для цього треба звернутися до найближчої української консульство з комплектом необхідних документів для оформлення ПМЖ в РФ.


Вам знадобиться

  • - заява-анкета на бланку встановленого зразка в чотирьох примірниках або один оригінал і три ксерокопії;
  • - 4 фотографії 3,5 на 4,5 см без куточків і заокруглень;
  • - ксерокопія внутрішнього і при наявності закордонного паспортів;
  • - довідка з постійного місця проживання в РФ або свідоцтво про реєстрацію за місцем проживання і три ксерокопії;
  • - 4 примірники нотаріально засвідченої копії свідоцтва про народження;
  • - по 4 нотаріальних копії свідоцтва про шлюб і розлучення (за наявності);
  • - по 4 нотаріальних копії свідоцтв про народження неповнолітніх дітей (при наявності);
  • - нотаріально завірена заява батьків і / або дружина (при наявності), які проживають в Україні, про відсутність матеріальних претензій і заперечень щодо постійного проживання в Росії;
  • - 3 нотаріально завірені копії кожного документа і аналогічний комплект документів від законного представника залишаються в Україні неповнолітніх дітей (при наявності) або, у разі необхідності, свідоцтв про смерть;
  • - оригінал і три нотаріальних копії згоди на постійне проживання в РФ неповнолітніх дітей від їх законного представника, що залишається в Україні, або самих дітей, якщо вони досягли віку 14 років (якщо є);
  • - довідка з місця роботи в Україні за останні 5 років до виїзду про відсутність матеріальних претензій і 3 нотаріальні копії (або 4 нотаріальних копії трудової книжки або пенсійного посвідчення);
  • - довідка податкової Служби України про відсутність заборгованості по податках;
  • - довідка з військкомату про можливість виїзду за кордон (тільки для заявників призовного віку - від 18 до 25 років);
  • - нотаріально завірена заява до регіонального управління МВС України за місцем прописки в країні з проханням про зняття з реєстраційного обліку;
  • - квитанція про сплату консульського збору.

Інструкція

Відвідайте військкомат в Україні, якщо ви чоловік призовного віку (від 18 до 25 років), і візьміть довідку про можливості вашого виїзду на ПМЖ за кордон. Якщо у вас вирішене питання із закликом (ви відслужили в армії, користуєтеся відстроченням або звільнені від призову за станом здоров'я або на інших законних підставах ), Цей документ вам дадуть без проблем. В інших випадках залишається подбати про підстави для відстрочки або звільнення від призову.

Візьміть в податковій інспекції за місцем проживання в Україні довідку про відсутність у вас невиконаних зобов'язань перед бюджетом.

Візьміть у останнього роботодавця в Україні довідку про відсутність матеріальних претензій до вас. Якщо протягом останніх п'яти років ви міняли місця роботи, така довідка знадобиться з кожного. По можливості попросіть, щоб довідки відправили вам поштою або передали іншим способом на російську адресу. Якщо отримати ці довідки не можете, зробіть чотири нотаріальних копії трудової книжки.

Якщо ваші батьки залишаються в Україні, попросіть їх оформити і передати вам нотаріальні заяви про відсутність матеріальних претензій і по три нотаріальних копії кожного документа. Аналогічний набір буде потрібно від законного представника ваших неповнолітніх дітей, якщо ті залишаються в Україні. Якщо вони їдуть з вами в Росію, а інший їх законний представник залишається в Україні, він повинен буде оформити свою згоду на їх виїзд і три його нотаріальних копії. При проживанні ваших батьків за межами України будуть потрібні документальні підтвердження цього факту. Наприклад, якщо вони живуть в РФ, виписки з будинкової книги за місцем проживання.

Зверніться в найближче консульство України для нотаріального завірення документів: свідоцтв про народження, шлюб і розлучення, свідоцтв про народження неповнолітніх дітей, про смерть батьків або дружина або документа про позбавлення його батьківських прав, якщо це є доцільним, трудової книжки, якщо немає довідок з останніх місць роботи в Україні. Завірте також підпис на заяву в ГУМВС України за місцем прописки про зняття вас з реєстраційного обліку.

Зробіть по чотири ксерокопії внутрішнього і закордонного (якщо є) паспортів і офіційні свідоцтва про реєстрацію за місцем проживання в РФ в паспорті або свідоцтва про реєстрацію за місцем проживання.

Сфотографуйте. Вам будуть потрібні чотири фотографії 35 на 45 мм без куточків і заокруглень.

Надайте в консульство для перевірки повний комплект документів.

Якщо з паперами все в порядку, оплатіть консульський збір (реквізити та інструкції по оплаті ви отримаєте в консульстві).

Здайте в консульство пакет документів. Протягом двох місяців ви отримаєте закордонний паспорт з відміткою про ПМП в РФ.

зверніть увагу

Для законного проживання в РФ ви можете не зніматися з реєстраційного обліку в Україні, а встати на тимчасовий консульський облік для вирішення паспортних питань без виїзду до місця української прописки на підставі довідки з місця роботи.

Корисна порада

Одночасно з оформленням ПМЖ ви можете встати на консульський облік.

Недієздатними є неповнолітні громадяни та особи, визнані неосудними на підставі постанови суду. Зняти з реєстраційного обліку зазначених громадян можуть батьки, опікуни або законні представники.

вам Знадоби

  • - паспорт;
  • - заяву в органи опіки;
  • - постанова;
  • - заяву на зняття з реєстраційного обліку.

Процедура виписки зі старою житлоплощі і прописування на нову нескладна і відбувається одночасно. В першу чергу оформляється прописка на обраному для проживання місці. Для цього потрібно прибути в паспортний стіл обраного для реєстрування району. Приїхати можна особисто, якщо житло зареєстровано на вас. Можна надіслати посередника з довіреністю. Службовець зажадає у вас паспорт і свідоцтво про реєстрацію власності. В установі заповнюється заявка про зняття вас з реєстрації на старому місці і заяву про прописку на обраному місці. Якщо ж ви не означає власником житла, необхідна заява від власника, що він не проти прописки нового мешканця. Багато службовці подібних установ вимагають особистої присутності власника, але ця вимога не є законним. Паспорт з новою позначкою про прописку видається або відразу, або після декількох днів.

Виписка з приватного будинку

Процес виписування з приватного будинку відрізняється лише тим, що на додаток до названих вище документів, необхідно принести домову книгу вдома. Стандартна будинкова книга являє собою звичайний журнал формату А-4, кожна сторінка якого пронумерована, а журнал прошнурований. Таким чином, виключається можливість підробки записів. Отже, прямуючи в паспортний стіл, ви зобов'язані мати при собі:

  • паспорт
  • домову книгу
  • свідоцтво реєстрації прав на власність, якщо ви маєте документ
  • заяву від власника, якщо ви таким не є
  • заяву про прописку.


Після перевірки наданих документів працівником паспортного столу робиться запис в будинковій книзі про виписку вас з колишнього місця проживання. Після цього паспортно-візова служба паспортного столу відправляє повідомлення на вашу старою адресою, і вас знімуть з реєстрації на колишньому місці автоматично. Для проведення процедури виписки з приватного будинку бажано особиста присутність власника житла, в крайньому випадку допускається видача довіреності.

Виписка людей, прописаних на даній житлоплощі, але не хочуть виписуватися, проводиться через суд. Для цього подається позов, з проханням про зняття з реєстрації конкретної людини. Зазвичай суд вирішує такі справи позитивно. Винятком є неповнолітні і недієздатні члени суспільства, або громадяни, зареєстровані до моменту приватизації житла.

Схожі матеріали:


Приватний сектор - це термін, який прийнято застосовувати до нерухомості, яка не знаходиться у володінні держави. Це приватні території. Нерідко можна спостерігати, що під час ...


У сучасному світі досить велика кількість людей віддає перевагу переселенню з квартири багатоповерхівки в приватний будинок , Бажано знаходиться в приватному секторі. ...


З плином часу завжди настає момент, коли житло стає непридатним для життя і його визнають аварійним житлом. На сьогоднішній день, гуляючи по багатьом вулицям ...


Хороший відповідь Погана відповідь

паспорт;
листок вибуття;
Якщо Ви володієте нерухомим майном , То це ще не означає, що Ви повинні бути зареєстровані за тією ж адресою. Насправді поняття прописка і реєстрація різні, так як на прописку потрібно мати дозвіл державних органів, а на реєстрацію такого дозволу не потрібно. Людина, будучи власником квартири, може знятися з реєстраційного обліку в ній і встати на облік за іншим місцем проживання, але виписатися він не зможе до тих пір, поки власник квартири не зміниться.


Хороший відповідь Погана відповідь

Сьогодні процес виписки зі старого житла і прописки в нове відбувається одночасно. Вам не потрібно спочатку їхати за попереднім місцем прописки і виписуватися. Навпаки, спочатку необхідно прописатися. Для цього йдіть до районного паспортного столу за місцем вашого майбутнього проживання. Пишіть кілька заяв за зразками, які є в кожному такому відомстві. Необхідно буде написати заяву про зняття з обліку за попереднім місцем проживання і про реєстрацію в новому житлі. 2Еслі ви не власник, то обов'язково приведіть з собою такого. Паспортисти вимагають його особистої присутності. Власник також пише заяву про свою згоду на вашу прописку в його житло. Далі в домову книгу ставиться печатка про вашому вибуття зі старого місця проживання. 3В той же день співробітники паспортно-візової служби відправлять повідомлення в ваш колишній паспортний стіл, і вас знімуть з обліку за старим місцем проживання автоматично. паспорт з нової пропискою ви отримуєте або відразу, або протягом декількох днів. 4Чтоби виписатися з приватного будинку, в паспортному столі ви повинні бути присутніми особисто. Бувають ситуації, коли вам потрібно виписати людину, яка не бажає бути в ОУФМС. например, колишнього чоловіка або дружину. В такому випадку зняти його або її з реєстраційного обліку можливо тільки через суд. Необхідно тільки знайти підставу для цього. Наприклад, подати позов про визнання чоловіка «таким, що втратив право користування житловим приміщенням» і зняття його з реєстраційного обліку за місцем проживання. Виписка через суд «в нікуди» неможлива, тільки коли мова йде про неповнолітнього або недієздатного громадянина. Або якщо ви хочете виписати людину, яка на момент приватизації будинку вже був зареєстровано в цьому будинку.


Хороший відповідь Погана відповідь

Доброго дня!

Для того, щоб знятися з реєстраційного обліку за місцем проживання заявника необхідно подати такі документи:
1. Документ, що засвідчує особу.
Документами, що засвідчують особу громадян Російської Федерації, які необхідні для зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання, є:

Внутрішній паспорт громадянина Російської Федерації - для громадян Росії, які досягли 14-річного віку. даний документ повинен бути дійсним і придатним для подальшого використання.

Свідоцтво про народження - для громадян Росії, які не досягли 14-річного віку.
Якщо дитина досягла 14-річного віку, то зняття його з реєстраційного обліку за місцем проживання за наявним у нього свідоцтва про народження неможливо. Для цього необхідний внутрішній паспорт громадянина РФ.

Паспорт громадянина СРСР зразка 1974 року, що засвідчує особу громадянина Російської Федерації, до закінчення терміну його дії - в даний час вкрай рідкісна, майже не зустрічається на практиці життєва ситуація.


Хороший відповідь Погана відповідь

Працівникові паспортного столу уявити (радимо уявити як оригінали, так і ксерокопії):

Паспорт РФ;
свідоцтво про право власності на квартиру або на приватний будинок, в яку хочете прописатися;
військовий квиток або посвідчення громадянина, що підлягає призову на військову службу (далі прописаний).
будинкова книга, якщо реєструєтеся в приватний будинок;

Працівник паспортного столу заповнить картку реєстрації за формою №9 і передасть її Вам. Також забираєте свої документи разом із заявою за формою №6.
Далі необхідно знятися з обліку в колишньому військкоматі і встати на облік в новому (якщо військкомат один, то просто "переадресував").
Звернутися до військкомату за попереднім місцем проживання і оповістити про бажання знятися з обліку. Там підписуєте заяву встановленого зразка на підставі наступних документів: паспорт РФ; військовий квиток або прописаний; заяву з паспортного столу за формою №6; картку реєстрації громадян за формою №9.
Після підписання заяви, працівник військкомату поставить штамп про зняття з обліку у військовому квитку (або прописному) і в реєстраційній картці. Ви зняті з військового обліку.
Необхідно встати на облік у військкоматі за новим місцем проживання. Процедура така ж - підписуєте заяву і уявляєте: паспорт РФ; військовий квиток або прописаний; заяву з паспортного столу за формою №6; картку реєстрації громадян за формою №9; свідоцтво про право власності на квартиру або приватний будинок, куди хочете прописатися.
Після підписання заяви, працівник військкомату поставить штамп про постановку на облік у військовому квитку (або прописному) і в реєстраційній картці. Ви встали на військовий облік.


Хороший відповідь Погана відповідь

Надія Володимирівна

Для виписки з приватного будинку вам знадобиться:
- заяву про зняття з обліку та постановки на облік;
- свідоцтво про реєстрацію права власності (якщо ви власник);
- заяву від власника (якщо не ви власник) (Власник пише заяву про свою згоду на вашу прописку в його житло);
- будинкова книга;
- паспорт.
Паспорт з новою пропискою ви отримуєте або відразу, або протягом декількох днів плюс листок убування (В разі відсутності (втрати) адресного листка вибуття, громадянин в письмовій формі повідомляє про причини, за якими не може його представити.
Відсутність адресного листка вибуття у громадянина, який знявся з реєстраційного обліку за останнім місцем проживання, не є підставою для відмови в прийомі та розгляді його заяви про реєстрацію за місцем проживання).


Хороший відповідь Погана відповідь

Для виписки з квартири в першу чергу потрібно піти в паспортний стіл, де Вам поставлять штамп в паспорті про вибуття і видадуть листок вибуття. Маючи на руках цей документ, Ви вселяєтеся в нове житло і відправляєтеся в ЖЕК або до Міграційної служби району, щоб прописатися за новою адресою. Для реєстрації за новим місцем проживання потрібно надати:

паспорт;
листок вибуття;
документ, який підтверджує Ваше право на прописку. Таким документом може бути свідоцтво про право власності на нерухомість, ордер на квартиру, договір про найом соціального житла.
Існує й інша схема прописки за новою адресою c одночасною випискою з колишнього місця проживання. Полягає така процедура в тому, що після переїзду на нову адресу людина подає до підрозділу Міграційної служби за новим місцем проживання заяву з проханням прописати його на цій житлоплощі, а разом з ним подається і заяву про зняття з реєстраційного обліку за старою адресою. За даною заявою Міграційна служба здійснює запит до Федерального підрозділ Міграційної служби по колишньому місцю проживання, щоб там мешканця виписали. Таким чином, процедура спрощується, людині штампи про виписку і прописку ставлять в паспорт практично одночасно.


Хороший відповідь Погана відповідь

З'явитися в паспортний стіл за новим місцем проживання, заповнити заяву за формою №6 з відривним талоном. Заповнити необхідно, як і верхню частину "Заяви про реєстрацію за місцем проживання", так і нижній відривний талон "Заяви про зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання" (клікніть по назвах заяв, щоб завантажити зразок). Бланки дадуть в паспортному столі, а зразки заповнення також є на інформаційному щиті в паспортному столі. У верхній частині заяви вказуйте дані про нове місце проживання, а в нижній частині про колишньому.
Працівникові паспортного столу уявити (радимо уявити як оригінали, так і ксерокопії):

Паспорт РФ;
свідоцтво про право власності на квартиру або на приватний будинок, в яку хочете прописатися;
будинкова книга, якщо реєструєтеся в приватний будинок.
Працівник паспортного столу перевірить заяву та подані документи, забере паспорт і призначить день його отримання. Зазвичай, оформлення відбувається за 14 днів і максимум до 30 днів.
У призначений день забрати паспорт зі штампом про виписку з попереднього місця проживання і прописку на новому. Ви виписані і прописані.


Хороший відповідь Погана відповідь

Отже, якщо є намір виписатися, при цьому людина проживає в місті, де знаходиться і його квартира, то для цього слід прибути в паспортний стіл, маючи дійсний загальногромадянський паспорт Російської Федерації і написати відповідну заяву. Тут слід звернути увагу на те, що паспорт повинен бути не простроченим, оскільки він підлягає обміну при досягненні власником 20 і 45 років. Другий документ, який треба буде представити для виписки - це довідка з військкомату, яка свідчить про зняття з військового обліку. Однак цей документ потрібен буде тільки для чоловіка.
2. Якщо необхідно виписатися з приватного будинку, то крім вищевказаних документів слід докласти домову книгу, щоб співробітник паспортного столу зробив відповідну позначку в ній.
3. Якщо є така необхідність виписатися, але при цьому людина проживає в іншому місті, слід підготувати деякі інші документи. Для цього слід оформити належним чином довіреність у нотаріуса на ту особу, яка буде відносити документи на виписку в паспортний стіл, а також завірити в нотаріуса ще й сама заява про виписку. Ці документи слід направити довіреній особі разом з паспортом, яке і виконає всі дії по виписці, після чого поверне паспорт його власнику.
4. Відповідно до чинного законодавства, заява буде розглядатися протягом трьох робочих днів, після чого слід повторно відвідати паспортний стіл, і отримати назад паспорт зі штампом, який буде свідчити про виробленої виписки з житлового приміщення


Хороший відповідь Погана відповідь