Реклама
Реклама
Реклама

Види і форми виписок з ЕГРП (ЕГРН)

  1. «Нова» виписка з ЕГРП
  2. Які бувають виписки з ЕГРП (ЕГРН): про існуючі права, про відсутність нерухомості, архівна виписка...
  3. Паперова та електронна форма виписки з ЕГРП на нерухоме майно (форма виписки з ЕГРН)
  4. Виписка з ЕГРП (ЕГРН) по кадастровому номеру безкоштовно

Форма виписки з ЕГРП на момент публікації статті вже неактуальна, т. К. С 01.01.2017 всі необхідні відомості фіксуються в Єдиному державному реєстрі нерухомості. У нашій статті ми розповімо, в якій формі можуть бути представлені відомості з ЕГРН. Форма виписки з ЕГРП на момент публікації статті вже неактуальна, т

фото:

«Нова» виписка з ЕГРП

Які бувають виписки з ЕГРП (ЕГРН): про існуючі права, про відсутність нерухомості, архівна виписка (історія переходу права) та інші. Зразок виписки з ЕГРН по суб'єкту права

Паперова та електронна форма виписки з ЕГРП на нерухоме майно (форма виписки з ЕГРН)

Виписка з ЕГРП (ЕГРН) по кадастровому номеру безкоштовно

«Нова» виписка з ЕГРП

01.01.2017 вступив в силу закон «Про державну реєстрацію нерухомості» від 13.07.2015 № 218-ФЗ (далі - закон № 218-ФЗ), який передбачає ведення Єдиного держреєстру нерухомості (далі - ЕГРН), а не Єдиного держреєстру прав, як раніше ( ст. 7).

З вказаної дати отримувати дані про цікавить об'єкті нерухомого майна, а також про права на нього можна за допомогою виписки з ЕГРН (а не ЕГРП).

Крім того, така виписка є в даний час єдиним документом, за допомогою якого засвідчується факт держреєстрації права або його переходу (п. 1 ст. 28 згаданого закону).

Далі по тексту для зручності читача ми будемо використовувати старе і нове назва документа.

Які бувають виписки з ЕГРП (ЕГРН): про існуючі права, про відсутність нерухомості, архівна виписка (історія переходу права) та інші. Зразок виписки з ЕГРН по суб'єкту права

На даний момент затверджені кілька форм виписок з ЕГРН, зі складом відомостей яких можна ознайомитися в додатках до наступних наказам Мінекономрозвитку Росії:

  • від 25.12.2015 № 975 (далі - наказ № 975);
  • від 20.06.2016 № 378 (далі - наказ № 378).

Підлягають замовлення види виписок з ЕГРП на нерухоме майно (зараз - виписок з ЕГРН) визначаються подавцем запиту в залежності від їх змісту, яке, власне, має відповідати цілям запиту:

  • Так, для отримання відомостей про існуючі права щодо об'єкта нерухомості буде потрібно виписка за шаблоном додатка 1 до наказу № 975 або додатка 1 до наказу № 378.
  • Якщо заявнику потрібні дані про історію зміни власників об'єкта (архівна виписка), слід запросити виписку за формою додатка 2 до наказу № 378, і т. Д.

Судити про відсутність або наявність прав конкретної особи щодо об'єктів нерухомості можна на підставі виписки, зразок якої наведено за посиланням: Виписка з ЕГРН - зразок .

Паперова та електронна форма виписки з ЕГРП на нерухоме майно (форма виписки з ЕГРН)

Розглянутий у статті документ може бути представлений в наступних формах (ст. 62 закону № 218-ФЗ, п. 57 Порядку надання відомостей ..., затв. Наказом Мінекономрозвитку Росії від 23.12.2015 № 968):

  • на паперовому носії;
  • в електронному вигляді.

Рекомендована форма запиту розміщена в додатках 1-4 до зазначеного вище Порядку. Запит може бути поданий як на паперовому носії (в т. Ч. За допомогою особистого звернення в терорган Росреестра, МФЦ або поштового напрямки), так і в електронній формі (наприклад, через офіційний портал Росреестра або держпослуг).

Виписка з ЕГРП (ЕГРН) по кадастровому номеру безкоштовно

Виписка з ЕГРП по кадастровому номеру може бути запрошена через офіційний портал Росреестра (пряме посилання) або сайт держпослуг.

Однак треба пам'ятати, що замовлення такого витягу - послуга платна, а безкоштовно можна отримати відомості про конкретний об'єкт нерухомості за допомогою іншого сервісу - Довідкова інформація по об'єктах нерухомості в режимі онлайн.

Детально про особливості формування запитів на отримання даних з ЕГРН ви дізнаєтеся зі статті Як зробити запит до інформаційного ресурсу ЕГРП (ЕГРН)? .

Отже, з січня 2017 року ЕГРП більше не існує, новим законом № 218-ФЗ передбачено ведення ЕГРН. Виписки за формою подання можуть бути електронними або оформленими на паперовому носії. Також затверджено кілька різновидів документа в залежності від запитуваної складу відомостей.

Автор: RusЮріст