Реклама
Реклама
Реклама

Як виписатися з квартири без присутності

  1. Чи існує можливість виписки з квартири не будучи присутнім при цьому особисто
  2. Виписка за дорученням
  3. Виписувати через держпослуги
  4. Як здійснити виписку перебуваючи в іншому місті
  5. Виписка людини тривалий час не проживає в житловому приміщенні
  6. Зняття з обліку людини втратив право користування житлоплощею
  7. Виписка, якщо при прописку були допущені помилки
  8. Виписка безвісти відсутньої або визнаного померлим

Якщо ви зіткнулися з необхідністю виписатися з квартири потрібно знати для цього деякі нюанси, так як в Росії можна виконати дану операцію декількома способами.

В основному можна розділити їх на два випадки:

  1. Громадянин, який вирішив виписатися з квартири, може бути присутнім особисто.
  2. Присутність даного громадянина неможливо.

Після закінчення виділеного на виписку часу, можна забрати всі документи з паспортного столу, а також супутнє посвідчення, яке знадобиться ще деякий час до реєстрації за новим місцем проживання.

Чи існує можливість виписки з квартири не будучи присутнім при цьому особисто

Звичайно ж, виписатися можна і не будучи присутнім, наприклад, в такій ситуації можна використовувати автоматичну виписку, що може бути дуже зручно.

Вам потрібно буде лише піти в той паспортний стіл, де ви тепер зареєстровані з усіма документами, які можуть там попросити, і вже там заповнити заяву та одночасної виписці. Таким чином, ви зможете легко випишемо і пропише за новим місцем проживання.

Однак даний спосіб виписки через необхідність обмінюватися інформацією між двома муніципальними організаціями може затягнутися, оскільки документи відправляються поштою, що завжди займає певний час. Тому якщо ви хочете отримати свою виписку якомога швидше, вам доведеться використовувати інші методи.

Однак даний варіант буде ідеальним для тих, хто переїхав в інше місто і не хоче повертатися назад заради такої операції.

Для того щоб правильно виписатися з квартири в короткий термін потрібно дотримуватися всю необхідну законодавчу базу. Іноді люди навіть звертаються для проведення такої операції до юристів, для того щоб отримати якісну консультацію від справжніх фахівців, також для отримання якісного і правильно складеного заяви щодо виписування.

Але найчастіше, звичайно ж, до юристів звертаються в тому випадку, якщо виписка може статися за судовим рішенням. Для того щоб захистити свої права - звернення до справжньому фахівцеві, кращий варіант.

Така виписка регламентується спеціальними законами:

  1. Наказ ФМС №288. Підходить для громадян, які перебувають за кордоном.
  2. Закон про право вільного пересування. Дозволяє виписуватися і прописуватися одночасно.

Виписка за дорученням

Виписка за дорученням відмінно підійде особам, які з яких-небудь особистими або інших причин не можуть або не хочуть бути присутніми при виписці. Для цього потрібно завірити нотаріально спеціальну заяву, яке дозволить іншій особі займатися вашої випискою самостійно.

Однак при цьому слід врахувати, що дана операція можлива не в кожному районі, тому слід заздалегідь дізнатися про свої можливості.

Дану інформацію можна з'ясувати в паспортному столі і при отриманні позитивної відповіді відправитися до нотаріуса для того, щоб скласти довіреність.

Дана операція відрізняється від звичайної виписки за особистої присутності тільки присутністю довіреності та іншої особи, що подає довірена заяву.

Виписувати через держпослуги

http://www.gosuslugi.ru/

Зараз технології йдуть вперед і інтернет є у кожного, тому можна виписатися і онлайн. Для цього потрібно відправити заяву на сайті держпослуг. Однак, для того щоб виконати таку операцію потрібно мати реєстрацію на цьому сервері і свій особистий кабінет.

Однак дана послуга включає в себе тільки відправку заяви на виписку і не більше. Тобто, для того щоб виписатися остаточно, знадобиться особиста присутність, або ж довірений представник з дійсної довіреністю.

Надіслати заяву на сайті держпослуг досить просто. Для цього потрібно виконати невеликий перелік дій, переслідував за вказаними вкладках:

  1. Державні послуги. Тільки тут можна здійснити таку зручну операцію.
  2. Всі послуги (по відомствам). Вибирайте саме ті посилання, які перераховані тут. Так як саме так простіше буде швидше оформити заяву.
  3. Федеральна міграційна служба. Це посилання дозволяє подивитися реєстрацію кожного громадянина.
  4. Реєстраційний облік громадян Російської Федерації за місцем перебування та за місцем проживання в межах Російської Федерації;
  5. Зняття громадянина з реєстраційного обліку за місцем проживання (постійна реєстрація).
  6. Зняття громадянина з реєстраційного обліку за місцем перебування (тимчасова прописка).
  7. Отримати послугу.
  8. Для згоди обробки особистих даних поставте 2 галочки.
  9. Ваше місце розташування і варіант зняття з реєстраційного обліку (Далі);
  10. Заповніть персональні дані (Далі).
  11. Дані за місцем реєстрації (Далі).
  12. Громадянство і статичні дані (Далі).
  13. Адреса підрозділу ФМС (Вибрати).
  14. Тип повідомлення про хід надання послуг (Подати заяву).

На цьому заяву подано і вам лише залишається з'явитися особисто або ж відправити замість себе довірену особу.

Як здійснити виписку перебуваючи в іншому місті

Якщо ви перебуваєте в іншому місті і не збираєтеся повертатися назад, то кращим способом буде виконати автоматичну виписку. Але вона буде діяти тільки в тому випадку, якщо ви прописували в даному місті.

Тоді буде відісланий запит в інше місто і ви випишіть і пропише одночасно. Також можна використовувати довіреність.

Також можна використовувати довіреність

Повний перелік дій для виписки з іншого міста (1 спосіб):

  1. Паспортний стіл (нова прописка).
  2. Заява за формою 6.
  3. Талон про зняття з реєстрації за минулим місцем проживання або ж виписка з попередньої квартири в іншому місті.
  4. Віддати паспорт працівнику УФМС.

Подальші дії не залежать від вас, далі роботу виконують співробітники паспортного столу, які відправляють запити за старим місцем проживання.

Повний перелік дій для виписки з іншого міста (2 спосіб):

  1. Паспортний стіл повинен дати згоду на виписку за дорученням.
  2. Заява про виписки (завірена нотаріально).
  3. Відправка вимоги по електронній пошті.
  4. Довірена особа йде з заявою до відділення УФМС.

Виписка людини тривалий час не проживає в житловому приміщенні

У тому випадку якщо ви збираєтеся виписати людину, яка вже тривалий брешемо не проживає в вашому житловому приміщенні, доведеться зіткнутися з низкою нюансів для здійснення даної операції.

Дане питання найпростіше вирішувати обопільно, але іноді ця ситуація неможлива, так як зареєстровану в ньому особу не хоче виписуватися добровільно. У такому випадку для виписки даної особи доведеться звертатися до суду з позовом.

Найкраще для того щоб дана операція пройшла якомога швидше звернутися за допомогою до професійного юриста, який допоможе з вирішенням всіх виниклих в ході суду проблем і добитися рішення на вашу користь.

Зняття з обліку людини втратив право користування житлоплощею

Виписка людини, який втратив права на житлоплощу зазвичай відбувається при розірванні шлюбу. Дана процедура проводиться іноді обопільно, але найчастіше доводиться стикатися з судом. Для цього потрібно надати позов до суду, де його правомірність буде розглядатися і в подальшому буде надано рішення з даного приводу.

Дана процедура завжди затягується, так що не варто чекати швидкого вирішення такої проблеми.

Виписка, якщо при прописку були допущені помилки

При заповненні будь-яких документів можна допустити безглуздих помилок, однак це може стати достатньою підставою для їх розірвання.

Для того щоб виписати людину на підставі допущення помилок у відповідних документах потрібно звернутися в УФМС або ж до суду, які вже будуть самі розглядати причини і наслідки цих порушень і винесуть власне рішення з цього приводу.

Виписка безвісти відсутньої або визнаного померлим

В даному випадку виписка можлива за рішенням суду. У разі смерті або ж людей, зниклих без вести в суд повинні звертатися родичі. Таки судові справи мають фіксований тимчасовий термін і зазвичай більше місяця не тягнуться, тому ви зовсім скоро зможете виписати людину з квартири без будь-яких перешкод.

Суд також повинен встановити обставини, при яких загинула людина або ж пропав. Достатнім приводом для виписки людини за фактом його зникнення або загибелі можуть стати такі випадки, як повінь або ж пропажа людини під час військових дій.

Також слід зазначити, що при будь-виписку не потрібно оплачувати держмито. Суд повинен врахувати всі надані докази та видати рішення з приводу виписки відсутнього людини. Такі справи можуть тривати до трьох місяців, а іноді і більше, якщо враховуються будь-які складні обставини.

Однак якщо зникла людина повернеться, то він має всі права для відновлення своєї реєстрації.