Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати кадастрову виписку онлайн безкоштовно?

  1. Якими способами можна отримати кадастрову виписку безкоштовно
  2. Алгоритм дій для безкоштовного отримання документа
  3. Через електронну пошту
  4. Через сайт Росреестра
  5. Які способи отримання кадастрової виписки на земельну ділянку не є безкоштовними

кадастрова виписка на земельна ділянка - один з найбільш повних документів , Який вміщує в себе технічні відомості про інтересуемом заявника об'єкті нерухомості (земельній ділянці, визначеному будову на ЗУ і т.д.).

У нашій статті ми детально розпишемо про значення даного документа, про те, як відбувається процедура оформлення кадастрової виписки на земельну ділянку безкоштовно, а також про платні способи отримання такого виду документів.

Такий тип довідок видають тільки на вимогу цікавиться заявника. Термін дії виписки - п'ять років.

Кадастрова виписка видається за формами від КВ.1 до кв.6 (якщо не всі відомості присутні, то виписка буде видана лише за формою КВ.1). У виданому документі буде описана точна інформація про технічні характеристики земельної ділянки або об'єкта нерухомості, а також про його особливості.

Так в кадастрової виписки ви зможете побачити такі відомості: Так в кадастрової виписки ви зможете побачити такі відомості:

  1. Кути дирекцій ЗУ.
  2. Координати поворотних точок на ЗУ.
  3. Довжина сторін ЗУ і його кордонів .
  4. Постанова конкретної ділянки землі або об'єкта нерухомості на державний облік. При чому навіть якщо ЗУ або будівля не стоїть на обліку - ви отримаєте свій документ з відповідним приміткою в тексті виписки.
  5. У разі відсутності раніше проведеного межування кордонів - це також буде вказано в документі.
  6. Контактні дані власника і власників сусідніх ділянок землі (якщо раніше такі дані були внесені).
  7. Статус конкретної ділянки землі і наявність обтяжень .

За старим законодавством кадастровий паспорт видавався всім власникам земельних ділянок навіть без проведеного межування, що призвело до ряду плутанини з межами ЗУ і земельних спорів. Сьогодні отримати кадастровий паспорт і проводити оборудки із землею можна лише після проведеного уточнення меж .

Головна відмінність виписки від кадастрового паспорта полягає в тому, що паспорт - видається власнику земельної ділянки, а кадастрова виписка - заявнику. Також в кадастрову виписку входить більш повна технічна інформація, ніж в кадастровий паспорт.

Кадастрову виписку оформляють для наступних цілей: Кадастрову виписку оформляють для наступних цілей:

  • Провести межування земельних меж.
  • Для подальшого оформлення землеустрою з ділянкою.
  • Уточнення розмірів і площі конкретної земельної ділянки.
  • Проведення угод з об'єктом нерухомості або ЗУ: купівля-продаж, обмін, дарування , успадкування .
  • Постанова земельної ділянки або якогось будови на державний облік.
  • Уточнення необхідних відомостей про ділянку або нерухоме об'єкті (найчастіше для установки факту знаходження цікавить заявника ЗУ або будівлі на державному обліку).

Якими способами можна отримати кадастрову виписку безкоштовно

Для отримання кадастрової виписки потрібно звертатися в одну з двох найважливіших Для отримання кадастрової виписки потрібно звертатися в одну з двох найважливіших   організацій федерального значення, які займаються земельними питаннями, реєстром і т організацій федерального значення, які займаються земельними питаннями, реєстром і т.д.

Якщо мова йде про отримання інформації про правовий статус - потрібно звертатися до Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно або ЕГРП. Якщо ж ви збираєтеся отримати повну технічну інформацію про конкретний об'єкт - звертайтеся до Державного кадастру нерухомості, який також відомий як ГКН.

Безкоштовно отримати кадастрову виписку можливо при особистому або дистанційному (поштовому, або через мережу Інтернет за допомогою емейл-адреси) зверненні в один з державних органів і тільки тоді, коли позицію об'єкта не варто на державному обліку. Тільки в разі відсутності об'єкта на державному обліку державне мито не сплачується.

Алгоритм дій для безкоштовного отримання документа

Якщо ви збираєтеся особисто звертатися в одну з організацій, вам потрібно слідувати наступним алгоритмом дій: Якщо ви збираєтеся особисто звертатися в одну з організацій, вам потрібно слідувати наступним алгоритмом дій:

  1. Персонально зверніться в необхідний територіальний відділ організації за місцем знаходження конкретної земельної ділянки.
  2. Запишіться в «живу» чергу взявши талончик у відповідного співробітника.
  3. Дочекайтеся своєї черги і потрапте на прийом до фахівця.
  4. Спільно зі співробітником заповніть заяву про надання вам кадастрової виписки на земельну ділянку. Також фахівець запитає вас про кількість необхідних примірників. Пам'ятайте, що в одні руки видають не більше п'яти штук.
  5. Сплатіть державне мито. Для фізичної особи державне мито становить 400 рублів за один екземпляр. для юридичних осіб - 1 200 рублів.
  6. Чекайте виконання вашого запиту.

В разі безкоштовного отримання кадастрової виписки на ЗУ вам потрібно очікувати до 20 робочих днів з моменту подання запиту, якщо цікавить вас об'єкт не перебуває на державному обліку. Якщо земельна ділянка вже є на обліку, то час очікування для отримання документа скорочується до п'яти робочих днів.

Через електронну пошту

Дистанційне оформлення документа можливо через пошту або ж через мережу Інтернет - електронну пошту: Дистанційне оформлення документа можливо через пошту або ж через мережу Інтернет - електронну пошту:

  • Знайдіть поштову або електронну адресу територіального філії цікавить вас структури.
  • За зразком оформите заяву із зазначенням всіх необхідних даних.
  • Заявник повинен завірити в нотаріуса свій підпис, або ж надати цифрову електронний підпис в разі відправки через електронну пошту.
  • Надішліть готовий запит на поштову або електронну адресу структури.
  • Сплатіть державне мито.
  • Чекайте відповідного листа від структури.

В іншому випадку доведеться сплатити державне мито, для фізичних осіб - 150 рублів, для юридичних - 300.

Час виконання замовлення - 5 робочих днів, але у разі використання електронного способу і звернення через електронну пошту установи час очікування може бути скорочено, в залежності від завантаженості співробітників організації.

Обидва алгоритми дій мають свої переваги і свої недоліки. Обидва алгоритми дій мають свої переваги і свої недоліки

  • У першому випадку доведеться відстояти «живу» чергу, і можливо на це піде досить багато часу, і лише тоді ви потрапите на прийом до відповідного фахівця. Але витративши цей час ви будете впевнені точно, що заява складена правильно і ваш запит буде задоволено.
  • У другому випадку недосвідчені заявники часто допускають різні помилки, які в подальшому можуть призвести до відмови або ігнорування запиту. Такий спосіб підходить досвідченішим користувачам, і він істотно заощаджує час.

Через сайт Росреестра

Кадастрову виписку також можна оформити дистанційно через сайт Росреестра.

Даний простий спосіб став доступним відносно не давно в зв'язку з розширенням можливостей державних установ.

Для виконання такого запиту вам потрібно відвідати сайт Росреестра в мережі Інтернет - https://rosreestr.ru . Виберіть розділ про електронні послуги для отримання дозволу запит до Державного кадастру нерухомості. Вкажіть всі необхідні дані, які потрібні для виконання запиту.

Після проведення всіх необхідних маніпуляцій вам прийде сповіщення на електронну адресу. Сплатіть державне мито за надання послуги - 150 рублів, і чекайте виконання замовлення. Час очікування до п'яти робочих днів. Коли замовлення буде виконано вам прийде чергове повідомлення на вашу електронну пошту з уже готовою електронною версією виписки.

при купівлі землі під ІЖС необхідно врахувати безліч моментів.

Чи плануєте взяти іпотеку на покупку земельної ділянки? В нашій статті описані програми від найпопулярніших і надійних банків.

При придбанні землі у СНТ варто знати і пам'ятати про небезпечні підводні камені, які можуть зустрітися. Читайте про них тут .

Які способи отримання кадастрової виписки на земельну ділянку не є безкоштовними

Єдиний платний спосіб отримання такого виду документів - звернення через довірену особу.

На практиці найчастіше до такого способу прибігають директори або власники На практиці найчастіше до такого способу прибігають директори або власники   різних приватних фірм різних приватних фірм. Посередник в свою чергу володіє вищою юридичною освітою і досвідом оформлення таких запитів в державні установи.

Довірена особа може бути співробітником однієї з юридичних або консалтингових фірм, а також представником організації, яка займається нерухомістю, або ж приватна особа.

Послуги такого посередника завжди платні і можуть обійтися від однієї до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в залежності від нюансів самої операції.

Для проведення запиту через посередника заявник повинен надати підписану і завірену у нотаріуса довіреність, а також всі необхідні для виконання запиту документи.

Таким чином, отримання кадастрової виписки на ЗУ безкоштовно можливо лише в тому випадку, якщо раніше земельна ділянка не був поставлений на державний облік, в інших випадках вам доведеться сплатити державне мито, для фізичних осіб вона дешевше, ніж для юридичних.

Єдиний платний спосіб має на увазі спрощення процедури до мінімальних витрат часу, але коштує він набагато дорожче, ніж інші.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


Чи плануєте взяти іпотеку на покупку земельної ділянки?