Реклама
Реклама
Реклама

Роскосмос обмежить виїзд за кордон ряду своїх співробітників

У Роскосмосі прийняли рішення обмежити виїзд за кордон співробітникам ракетно-космічної промисловості, які володіють відомостями, що становлять державну таємницю. У Роскосмосі прийняли рішення обмежити виїзд за кордон співробітникам ракетно-космічної промисловості, які володіють відомостями, що становлять державну таємницю

Джерело фотографії: архів Правда.Ру

Про це повідомила газета "Известия" з посиланням на копію листа т.в.о. керівника агентства Олександра Іванова. "З метою забезпечення особистої безпеки працівників підприємств, забезпечення захисту державної таємниці керівникам підприємств і організацій необхідно обмежити виїзд за межі РФ на відпочинок працівників, обізнаних в відомостях, що містять державну таємницю. Припустимим винятковим випадком розгляду такої можливості вважати необхідність отримання кваліфікованої медичної допомоги за кордоном при відсутності такої можливості в РФ ", - йдеться в тексті листа.

Згідно з документом, також пропонується "забезпечити всебічну обґрунтованість необхідності виїзду в закордонні відрядження працівників, особливо обізнаних в особливій важливості і цілком таємних відомостях".

Відзначимо, що дані обмеження на виїзд можуть торкнутися багатьох працівників ракетно-космічної галузі, оскільки до цих пір співробітники з допусками до держтаємниці могли їздити у відпустку за кордон, отримавши відповідний дозвіл.

Як раніше писала Правда.Ру, російська орбітальне угруповання зростає кількісно і якісно. У 2015 році на орбіти були виведені 17 безпілотних космічних апаратів для вирішення завдань в інтересах російських споживачів. Істотно розширилися можливості ДЗЗ і зв'язку сучасними вітчизняними супутниками.

Крім того, підприємства "Роскосмосу" продовжують укладати великі комерційні контракти. Укладено контракт на 21 запуск ракет "Союз", кілька контрактів і угод на більш ніж десяти запусків ракет "Протон", а також додаток на експорт 20 двигунів РД-180.

Також наголошується, що Росія повністю виконала свої міжнародні зобов'язання: запущені 6 зарубіжних космічних апаратів, здійснені успішні запуски 4-х транспортних і 4-х пілотованих кораблів за програмою польоту Міжнародної космічної станції (МКС).

Читайте останні новини Pravda.Ru на сьогодні.