Реклама
Реклама
Реклама

Боржників по штрафам за порушення ПДР можуть не пустити за кордон

Фото: m24.ru/Александр Авілов

Боржників по штрафам за порушення правил дорожнього руху можуть не пустити за кордон, повідомляє прес-служба МАДИ. Залишитися в країні ризикують ті, у кого сума боргу перевищує 10 тисяч рублів.

Всі штрафи повинні бути сплачені не пізніше 60 днів з моменту отримання постанови. Коли це період закінчиться, інформація про боржників автоматично надійде судовим приставам. Вони вже звертаються до суду із заявою про встановлення для неплатника тимчасового обмеження на виїзд з країни.

Неплатникам нагадують, що в аеропорту виправити ситуацію буде вже неможливо - після погашення боргу інформація про скасування обмеження на виїзд надходить прикордонникам протягом декількох днів.

У 2017 році тільки по Москві виїзд обмежили 52 боржникам. Перевірити наявну заборгованість можна в розділі "Послуги та сервіси" на mos.ru або на офіційному сайті Федеральної служби судових приставів в розділі "Дізнайся про борги".

На сайті "Автокод" з'явилася інтерактивна схема, яка підкаже водіям, як оскаржити штраф за неправильну або неоплачену парковку. У розділі "Звернення" можна оскаржити штрафи, виписані Московської адміністративної дорожньої інспекцією (МАДІ) і ЦКУ "Адміністратор московського паркувального простору" (АМПП).

Для цього необхідно в спеціальному вікні на схемі ввести номер постанови, після цього автоматично визначиться організація, виписали штраф. Потім автовласникові буде запропоновано вибрати причину, через яку, як він вважає, було некоректно складено постанову.

[URLEXTERNAL = http: //pravila.m24.ru//site/SeeInstruction/204] Як правильно платити штрафи за порушення правил дорожнього руху [/ URLEXTERNAL]