Реклама
Реклама
Реклама

На Україні дорожчають квартири на "вторинці": інфографіка цін по регіонах

Харків / Київ / Одеса / Львів, 14 липня.

Майже у всіх містах України дорожчають квартири на вторинному ринку нерухомості. Виняток становить тільки Дніпро, там трохи подешевшали «одинички», передає OLX.

У минулому році вартість квартир на «вторинці» падала в усіх регіонах країни, зараз спостерігається зворотна тенденція, житло знову стало дорожчати. За даними аналітиків OLX, найбільше хочуть продати свою нерухомість власники «одиничок» і «двійок».

Середня вартість однокімнатної квартири на вторинному ринку житла України в червні цього року становить 676 288 гривень (це приблизно 27,3 тис. Доларів). Найдорожче житло, звичайно ж, в столиці. Вартість «однушккі» в Києві 1 млн 77 тисяч 495 грн. В Одесі однокімнатна квартира в середньому обійдеться майже в 882 тисячі гривень, у Львові - в 789 945 грн.

"Однушка" буде коштувати дорожче 25 тисяч доларів в Харкові, Чернівцях, Луцьку, Запоріжжі, Тернополі, Кіровограді та Черкасах. За останні півроку однокімнатні квартири на вторинному ринку в столиці подорожчали на 5,99%, в Одесі - на 3,8%, у Львові - на 2%, а в Харкові - на 1,53%. Цікаво, що ціни на однокімнатні квартири знизилися лише в Дніпрі, однак тільки на 0,87%.

Харків / Київ / Одеса / Львів, 14 липня

Інфографіка: Сьогодні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Охріменко: Локомотиви Bombardier - нова маніловщина української влади

Ситуація з «двушки» не така однозначна. У Києві та Одесі ціни збільшилися на 6,6% і на 1,3% відповідно. А ось Львів, Харків і Дніпропетровськ можуть похвалитися просіданням цін на двокімнатні квартири. У Львові зниження на 7,25%, в Харкові - на 1,39%, в Дніпрі - на 2,94%.

Трикімнатні квартири достатньо стабільні в ціні. У Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі зміна вартості «квадрата» склала не більше 1%. Київ в цьому плані "відзначився": середня вартість «троячки» в столиці за останні півроку зросла на 5,5% - з майже 77 тисяч доларів в січні до 80,3 тис. Доларів в червні.

Аналітики відзначають, що на ціни багато в чому вплинув курс гривні. Зниження як в минулому році не було, однак невеликі коливання все одно відбилися.

Зниження як в минулому році не було, однак невеликі коливання все одно відбилися

Інфографіка: Сьогодні

За даними OLX, «одиничка» на вторинному ринку в найдорожчому районі столиці - Святошинському - в середньому обійдеться в 31 тисяч доларів. Отримуючи мінімальну зарплату (1450 гривень), киянину потрібно буде збирати на своє невелике житло 530 місяців, тобто цілих 44 роки.

У Печерському районі за "однушку" потрібно віддати більше 50 тисяч доларів. Тут же продаються найдорожчі двокімнатні - майже 62 тисячі доларів. Найменше «двушки» стоять в Дніпровському районі - трохи більше 40 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс валют на сльозах - гривня стабілізується через гроші строків на похорон

Трикімнатна квартира найдорожче оцінюється в Оболонському районі Києва. Середня ціна квартири - майже 64 тисячі доларів. Найдешевше «трійка» коштує в Святошинському районі - в середньому 48,5 тис. Доларів.

Саме затребуване житло серед киян в Оболонському районі. Тут найбільше закритих угод з продажу квартир на вторинному ринку за останні півроку. На другому місці - Дарницький район, на третьому - Дніпровський.

Інфографіка: Сьогодні