Реклама
Реклама
Реклама

Купити квартиру студію в новому будинку Санкт-Петербурга або на вторинному ринку - що вигідніше і раціональніше?

Проблема відсутності власного житла знайома багатьом не з чуток. Знімати окремі квартири або кімнати змушені і молодята, і студенти, і жителі передмість, яким важко щодня приїжджати на роботу в місто. Однак у тих, хто не має достатньо коштів на покупку повногабаритного квартири, є вихід: купити квартиру студію в Санкт-Петербурзі, Москві або іншому місті, - сьогодні це можна зробити без проблем.

Однак у тих, хто не має достатньо коштів на покупку повногабаритного квартири, є вихід: купити квартиру студію в Санкт-Петербурзі, Москві або іншому місті, - сьогодні це можна зробити без проблем

Квартира-студія представляє собою різновид недорогого житла. Від звичайної однокімнатної квартири її відрізняє, перш за все, відсутність капітальних перегородок, що відокремлюють кухню від кімнати, а також невелика площа. З'явившись на початку минулого століття в США , Квартири-студії, завдяки своїй доступності, швидко завоювали популярність.

Купуючи квартиру-студію, ви отримуєте власне ізольоване житло за ціною, не набагато вища за ту, яку заплатили б за кімнату в «комуналці». Можливість купити квартиру на вторинному ринку доступна багатьом: перевага цього варіанту полягає в тому, що в неї можна в'їхати одразу після укладення угоди. Тому варіант з покупкою «вторинки» краще для тих, кому житлоплощу необхідна в терміновому порядку: іногородніх студентів; художників або скульпторів, які потребують власної майстерні; пенсіонерів, які вирішили змінити повногабаритну квартиру на більш бюджетний варіант житла. Разом з тим, в такому варіанті є і певний ризик: нерідко квартири-студії, що продаються на вторинному ринку, являють собою переплановані «комуналки» або гуртожитку: комунікації в таких будівлях, як правило, сильно зношені.

Купівля квартири-студії в новому будинку дозволяє уникнути подібних неприємностей, але цей варіант хороший лише для тих, у кого є хоча б тимчасова дах над головою, так як здача новобудови в експлуатацію нерідко затягується. Він ідеально підходить, наприклад, молодим сім'ям, або інвесторам, які вкладають гроші в покупку нерухомості. Квартири-студії прийнято відносити до житла економ-класу, однак в нових будинках вони бувають досить просторими: їх площа може становити більше 30 м2. Зрозуміло, що коштувати така квартира-студія в новобудові буде трохи дорожче, але її ціна повністю компенсується можливістю створити на великій площі власну, оригінальне планування. До того ж, купити квартиру в споруджуваному будинку в Санкт-Петербурзі, так само, як і в інших містах, і студію, і повногабаритну, можна в розстрочку.