Реклама
Реклама
Реклама

Строковий трудовий договір в 2019 році: зразки і докладна інструкція

  1. За угодою сторін строковий трудовий договір може укладатися (ст 65 ТК РФ):
  2. Документи, необхідні для укладання строкового трудового договору
  3. Строковий трудовий договір укладається на який термін?
  4. Чи існує максимальний термін такого договору?
  5. Чи припустимий строковий трудовий договір за сумісництвом?
  6. Чи можливий терміновий трудовий договір з пенсіонером?
  7. Строковий трудовий договір з вагітною - чи можливий?
  8. Чи припустимий випробувальний термін при терміновому трудовому договорі?
  9. Зразок строкового договору на 2019 рік
  10. Зразок строкового трудового договору в 2019 році
  11. Безстроковий трудовий договір
  12. Як оформляється наказ про прийом, якщо укладено строковий трудовий договір?
  13. Зразок наказу на строковий трудовий договір
  14. Як оформляється при терміновому трудовому договорі запис в трудовій книжці?
  15. Як оформляється розірвання строкового трудового договору?
  16. Чи потрібно оформляти повідомлення про розірвання строкового трудового договору?
  17. Чи припустимо дострокове розірвання трудового договору?
  18. Документи, якими оформляється припинення строкового трудового договору
  19. Який запис вноситься до трудової при звільненні за строковим трудовим договором?
  20. Запис у трудовій при закінченні терміну дії
  21. Чи можна розірвати строковий трудовий договір за згодою сторін?
  22. Розірвання строкового трудового договору працівником з його ініціативи
  23. Зразок оформлення розірвання строкового трудового договору на виконання певного обсягу робіт
  24. Чи можна продовжити строковий трудовий договір?
  25. Оформлення продовження строкового трудового договору на новий срок
  26. Продовження строкового трудового договору
  27. Відпустка при терміновому трудовому договорі
  28. Строковий трудовий договір і компенсація за невикористану відпустку
  29. Внесення змін для строкового трудового договору
  30. Строковий трудовий договір і його мінуси
  31. Строковий трудовий договір з директором
  32. Строковий трудовий договір на час декретної відпустки

Але з деякими категоріями фізичних осіб допустимо укладати строкові трудові контракти незалежно від виконуваної роботи. Для цього обидві сторони, і роботодавець і працівник, повинні бути згодні з обмеженням періоду дії трудових відносин. Подивіться, які це категорії осіб.

За угодою сторін строковий трудовий договір може укладатися (ст 65 ТК РФ):

  1. з особами, які надходять на роботу до роботодавців - суб'єктів малого підприємництва (включаючи індивідуальних підприємців), чисельність працівників яких не перевищує 35 осіб (в сфері роздрібної торгівлі і побутового обслуговування - 20 осіб);
  2. із працювати пенсіонерами за віком, а також з особами, яким за станом здоров'я відповідно до медичного висновку, виданими в порядку, встановленому федеральними законами та іншими нормативними правовими актами Російської Федерації, дозволена робота виключно тимчасового характеру;
  3. з особами, які надходять на роботу в організації, розташовані в районах Крайньої Півночі і прирівняних до них місцевостях, якщо це пов'язано з переїздом до місця роботи;
  4. для проведення невідкладних робіт із запобігання катастроф, аварій, нещасних випадків, епідемій, епізоотій, а також для усунення наслідків зазначених та інших надзвичайних обставин;
  5. з особами, обраними за конкурсом на заміщення відповідної посади, проведеним в порядку, встановленому трудовим законодавством і іншими нормативними правовими актами, що містять норми трудового права;
  6. з творчими працівниками засобів масової інформації, організацій кінематографії, театрів, театральних і концертних організацій, цирків та іншими особами, які беруть участь у створенні і (або) виконанні (експонуванні) творів, відповідно до переліками робіт, професій, посад цих працівників, які затверджуються Кабінетом Міністрів Федерації з урахуванням думки Російської тристоронньої комісії з регулювання соціально-трудових відносин;
  7. з керівниками, заступниками керівників та головними бухгалтерами організацій, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності;
  8. з особами, які отримують освіту за очною формою навчання;
  9. з членами екіпажів морських суден, суден внутрішнього плавання та суден змішаного (річка - море) плавання, зареєстрованих в Російському міжнародний реєстр суден;
  10. з особами, які надходять на роботу за сумісництвом;
  11. в інших випадках, передбачених цим Кодексом або іншими федеральними законами.

В яких випадках строковий трудовий договір укладається в обов'язковому порядку

Очевидно, що характер роботи визначає і обмеження тривалості дії договору. Навряд чи для залучення нового персоналу для виконання сезонних робіт доречно укладати безстрокові договори. Разом з тим, в трудовому законодавстві відсутнє зобов'язання укладати договори з визначеним строком дії. Тому рішення, який договір укласти на тимчасові роботи, приймає роботодавець.

Документи, необхідні для укладання строкового трудового договору

Перелік документів, необхідний для укладення трудового договору з будь-яким строком або без зазначення строку, наведено в ст. 65 ТК РФ. Він включає:

документ, що засвідчує особу;
трудову книжку;
СНІЛС;
документ про військовий обов'язок при наявності;
документ про освіту (підтвердження кваліфікації);
для деяких посад довідки про відсутність судимості або про відсутність адміністративних покарань;
інші, передбачені російським законодавством документи.

Особливої ​​переліку для термінового угоди немає. Але в деяких випадках може знадобитися підтвердження, наприклад, пенсійного статусу знову прийнятого працівника або документ, що підтверджує проходження навчання в очній формі - адже в цих випадках допускається підписання договору незалежно від виконуваної роботи і умов праці.

Звертаємо увагу, що документ потрібно правильно оформити, щоб він влаштував трудовиків. Нюанси оформлення дивіться у статті журналу " спрощенка "" Скачайте зразки кадрових документів, які влаштують трудінспектора ".

Строковий трудовий договір укладається на який термін?

Максимальна тривалість строкового трудового договору - 5 років. Таке положення встановлено пунктом 2 ст. 58 ТК РФ.

При цьому Кодексу та іншим нормативним актам віддано право визначати інший максимальний термін договору для окремих випадків.

Чи існує максимальний термін такого договору?

У попередньому розділі вже зазначений максимальний період дії, який можна вказати в трудовому договорі - 5 років. Якщо в трудовій угоді визначено інший термін, то будь-який суд визнає такий договір безстроковим.

Чи припустимий строковий трудовий договір за сумісництвом?

Сумісника можна прийняти на роботу за строковим трудовим договором. Причому, в разі згоди обох сторін обмеження терміну дії договору при сумісництво допустимо для будь-якого виду посад і умов праці.

Розірвання договору може бути і до закінчення терміну дії трудової угоди в разі, коли на місце колишнього сумісника приймається людина, для якого це місце роботи стане основним.

Чи можливий терміновий трудовий договір з пенсіонером?

У ст. 59 ТК РФ трудовий договір з працівниками, які досягли пенсійного віку, вказаний у переліку випадків, коли строковий договір укладається за згодою сторін незалежно від інших умов праці.

Варто відзначити, що це лише право працівника і роботодавця, а не їх обов'язок. Якщо обидва боки це зручно, при прийомі на роботу пенсіонера може бути оформлений і звичайний безстроковий договір.

У договорі слід прописати, на якій підставі укладається строковий договір, а саме вказати, що працівник є пенсіонером за віком.

На нашому сайті ви можете скачати форму договору на певний строк з пенсіонером

Строковий трудовий договір з вагітною - чи можливий?

Перешкод для укладання строкового договору з вагітною працівницею немає. А ось деякі нюанси звільнення такої працівниці присутні.

Ст. 261 ТК РФ передбачає трудові гарантії для вагітної співробітниці. Вони такі:

якщо на дату закінчення терміну дії трудової угоди співробітниця виявляється вагітною, вона має право написати заяву про продовження терміну дії договору до закінчення вагітності або до її виходу з декретної відпустки (до заяви додаються всі необхідні довідки з медичних закладів);
якщо співробітниця надає декретну лікарняний, то навіть тимчасовий роботодавець зобов'язаний розрахувати і виплатити майбутній мамі допомога по вагітності та пологах.

При цьому раз на квартал роботодавець має право запитувати довідку, що підтверджує вагітність співробітниці. У разі якщо з різних причин вагітність закінчилася, роботодавець має право звільнити співробітницю через закінчення терміну дії договору протягом тижня з моменту отримання інформації про закінчення вагітності.

Якщо жінка не подає заяву про продовження терміну дії договору, вона може бути звільнена навіть протягом вагітності, т. К. Підстава звільнення в разі закінчення терміну дії трудового договору не входить в список причин, за якими вагітну звільнити не можна.

Крім того, незалежно від вагітності, звільнити можна і жінку, тимчасово виконуючу обов'язки відсутнього працівника. Правда, перед звільненням необхідно запропонувати їй зайняти вакантні посади, які відповідають кваліфікації співробітниці і її станом здоров'я.

Чи припустимий випробувальний термін при терміновому трудовому договорі?

Порядку проведення випробування при оформленні на роботу нового співробітника відведена в Трудовому кодексі ст. 70. Вона, по-перше, обмежує коло працівників, яким може бути встановлений випробувальний термін. А по-друге, ставить тривалість випробувального терміну в залежність від тривалості самого договору. Що стосується тимчасових трудових угод обмеження наступні:

для строкового трудового договору тривалістю менше 2 місяців випробування не встановлюється;
для строкового трудового договору тривалістю від 2 до 6 місяців тривалість випробувального терміну не може перевищити 2 тижнів;

В інших випадках діють стандартні обмеження тривалості випробування - 3 місяці для звичайних посад і 6 місяців для деяких керівних посад.

Зразок строкового договору на 2019 рік

Строковий договір містить звичайні для всіх трудових угод розділи:

  1. Преамбула договору, в якій зазначаються найменування роботодавця та прізвище, ім'я, по батькові працівника.
  2. Предмет договору, в якому містяться основні умови праці, включаючи назву посади, місцезнаходження робочого місця і т. П.
  3. Термін дії договору - саме цей розділ і містить відмітна ознака строкового трудового угоди. У цьому ж пункті обов'язково вказується підстава встановлення обмеження тривалості трудових відносин.
  4. Умови оплати праці, включаючи величину окладу або тарифної ставки, а також передбачені премії і т. П.
  5. Режим робочого часу, включаючи дані про тривалість основної та додаткової відпусток. Навіть трудові договори з дуже коротким терміном дії повинні передбачати надання відпустки (або виплату компенсації за невикористану відпустку при звільненні).
  6. Права і обов'язки Працівника і Роботодавця.
  7. Відповідальність сторін.
  8. Дані про реквізити обох сторін договору.

Зразок строкового трудового договору в 2019 році

На нашому сайті ви можете скачати типову форму строкового трудового договору , Яка підійде для загальних випадків. Вам буде потрібно тільки вибрати відповідні пункти із запропонованих варіантів.

Типова форма строкового трудового договору Типова форма строкового трудового договору

Безстроковий трудовий договір

Відмінністю безстрокового трудового договору від термінового є тільки вказівка ​​тривалості терміну дії.

Звичайний трудовий контракт Звичайний трудовий контракт

Як оформляється наказ про прийом, якщо укладено строковий трудовий договір?

У відповідному полі наказу про прийом на роботу (поле «по») слід вказати термін закінчення трудового договору. Якщо роботодавець використовує типову форму наказу Т-1, дане поле виглядає наступним чином:

Графа «Умови прийому на роботу, характер роботи» повинна містити підставу укладання строкового трудового договору (т. Е. Один з пунктів переліку з ст. 59 ТК РФ).

Зразок наказу на строковий трудовий договір

Зразок наказу про прийом на роботу за строковим трудовим договором Зразок наказу про прийом на роботу за строковим трудовим договором

Як оформляється при терміновому трудовому договорі запис в трудовій книжці?

Запис про прийом на роботу за строковим трудовим договором виглядає так само, як і запис про прийом за безстроковим контрактом. Вказувати обмеження терміну роботи не слід. Про це йдеться в листі Роструда від 06.04.2010 № 937-6-1.

Більш того, в разі посилання на термін трудового договору при перевірці даний факт може бути розцінений як адміністративне порушення, що стосується ведення кадрової документації, і на роботодавця може бути накладено штраф.

Це не стосується запису про звільнення - звільнення через закінчення терміну дії договору є підставою для внесення запису до трудової книжки по трудовому законодавству.

Подивіться, як виглядає запис про прийом на роботу за строковим трудовим договором.

Подивіться, як виглядає запис про прийом на роботу за строковим трудовим договором

Як оформляється розірвання строкового трудового договору?

Строковий трудовий договір може припинити свою дію як через закінчення терміну, так і по будь-якій іншій підставі, передбаченій ст. 77 ТК РФ. Залежно від того, на якій підставі завершено трудовий договір, може бути різне оформлення документів на звільнення.

Чи потрібно оформляти повідомлення про розірвання строкового трудового договору?

Законодавство зобов'язує повідомити співробітника про наближення дати закінчення договору не пізніше, ніж за 3 дні до її настання. Маються на увазі календарні дні. Повідомити працівника слід письмово. Крім того, щоб уникнути суперечок слід отримати від співробітника підпис про ознайомлення та погодження з інформацією про закінчення терміну дії трудового контракту.

В іншому випадку, договір може вважатися безстроковим, якщо сам співробітник захоче продовжити виконання своїх робочих обов'язків.

Необхідність повідомляти співробітника відсутня в наступних випадках:

строковий трудовий договір на виконання певного обсягу робіт (закінчується з виконанням всього обсягу);
строковий трудовий договір на тимчасове заміщення відсутнього співробітника (закінчується з виходом на роботу заміщає співробітника);
строковий трудовий договір на сезонні роботи (заказчівается з закінченням сезону).

Зразок повідомлення про закінчення терміну договору на нашому сайті Зразок повідомлення про закінчення терміну договору на нашому сайті

Чи припустимо дострокове розірвання трудового договору?

До закінчення терміну трудового договору він може бути розірваний за допомогою одного з передбачених ст. 77 ТК РФ підстав. Співробітник може звільнитися за власним бажанням, роботодавець і працівник можуть розлучитися з обопільної згоди або можуть настати інші причини для дострокового розірвання договору.

У цих випадках оформлюється пакет документів на звільнення, не відрізняється від пакета для безстрокового договору.

Документи, якими оформляється припинення строкового трудового договору

Підставою для оформлення наказу про звільнення, виплати всіх належних сум, а також видачі трудової книжки є сам факт завершення терміну дії трудового договору. Заява на звільнення від працівника отримувати не потрібно.

Тому слід оформити тільки такі документи:

  • письмове повідомлення про припинення договору;
  • наказ про звільнення в зв'язку з припиненням строкового трудового угоди;
  • запис в трудовій книжці про звільнення у зв'язку із закінченням терміну дії договору.

Який запис вноситься до трудової при звільненні за строковим трудовим договором?

На відміну від запису про прийом на роботу за строковим договором, при звільненні за таким же контрактом в трудовій книжці зазначається, що тривалість дії трудової угоди була обмежена. Адже саме це і є причиною звільнення згідно п. 2 ст. 77 ТК РФ.

Запис у трудовій при закінченні терміну дії

При звільненні з причини закінчення терміну дії договору запис у трудовій виглядає наступним чином:

«Трудовий договір припинений у зв'язку із закінченням терміну, п. 2 ст. 77 ТК РФ ».

Чи можна розірвати строковий трудовий договір за згодою сторін?

Раніше ми вже відзначили, що дострокове розірвання строкового трудового договору допустимо по будь-якої підстави, що не суперечить трудовому законодавству Росії. Це стосується і звільнення за угодою сторін. В даному випадку оформляється угода про розірвання трудового договору із зазначенням нового терміну його закінчення.

Розірвання строкового трудового договору працівником з його ініціативи

У будь-який момент до закінчення терміну дії трудового контракту працівник має право заявити про своє бажання звільнитися. Відносно такого звільнення з ініціативи працівника діють стандартні правила: заявити про свій намір припинити працювати людина повинна заздалегідь, як мінімум за 2 тижні до передбачуваної дати розірвання контракту. У цьому випадку роботодавець проводить процедуру оформлення звільнення в звичайному порядку.

Як і в разі безстрокових договорів, роботодавець може дозволити працівникові піти і раніше, ніж через 2 тижні після отримання заяви.

Зразок оформлення розірвання строкового трудового договору на виконання певного обсягу робіт

Якщо договір укладений до моменту виконання будь-якого обсягу робіт, то після закінчення повинен підписуватися акт приймання-здачі робіт. Саме дата такого акта і буде датою закінчення строкового трудового договору.

Даний акт заповнюється за формою, розробленою роботодавцем. Але може використовуватися і уніфікована форма Т-73.

Зразок заповнення акту виконаних робіт Зразок заповнення акту виконаних робіт

Чи можна продовжити строковий трудовий договір?

Згідно з положеннями трудового законодавства, якщо обидві сторони строкового трудового договору не заявлять про свій намір закінчити трудові відносини саме в означений угодою термін, договір автоматично стає безстроковим. Оформляти додаткові документи необхідності немає.

Крім того, є й інші причини, за якими договір може бути визнаний безстроковим. Це, наприклад:

період дії договору перевищує 5 років;
підставу укладення трудового договору суперечить ст. 59 ТК РФ;
явно простежується така причина укладання строкового угоди, як відхід від обов'язку надавати працівникові обов'язкові трудові гарантії.

Якщо за всіма ознаками договір підпадає під визначення термінового, але вже задовго до закінчення його терміну є обопільне бажання працівника і роботодавця його продовжити або зробити безстроковим, то слід оформити додаткову угоду до чинного договору. Про це йдеться в листі Роструда від 31.10.2007 № 4413-6. Нижче розглянемо, як це зробити.

Оформлення продовження строкового трудового договору на новий срок

Розглянемо продовження строкового трудового договору на прикладі ситуації з вагітною жінкою. В одному з попередніх розділом ми вже розповіли, що майбутня мама може зажадати продовження укладеного з нею трудової угоди до закінчення вагітності, а роботодавець не має права їй відмовити.

В першу чергу з співробітниці необхідно отримати заяву на продовження терміну дії договору.

Зразок заяви на продовження Зразок заяви на продовження

Далі оформляється наказ про продовження строкового трудового договору.

Наказ про продовження строкового трудового договору Наказ про продовження строкового трудового договору

Продовження строкового трудового договору

Якщо потрібно змінити термін закінчення договору додатковою угодою, то загальний термін починаючи з дати укладення трудової угоди і до нової дати його закінчення не може перевищувати 5 років. В іншому додаткову угоду оформляється за загальними правилами.

Шаблон додаткової угоди про продовження терміну дії договору Шаблон додаткової угоди про продовження терміну дії договору

Відпустка при терміновому трудовому договорі

На трудові відносини в рамках термінового договору поширяться все ті ж гарантії, що й для звичайного договору. У тому числі співробітнику надається щорічна оплачувана відпустка звичайної тривалості, а також додаткову відпустку, якщо це передбачено умовами внутрішніх нормативних актів роботодавця, колективним трудовим договором або характером виконуваної роботи.

Строковий трудовий договір і компенсація за невикористану відпустку

Якщо співробітник за строковим договором на момент звільнення не відгуляв всі належні йому дні відпустки (навіть якщо він відпрацював всього 1 місяць), компенсація за ці невикористані дні виплачується в обов'язковому порядку.

Внесення змін для строкового трудового договору

У вже згаданому раніше листі Роструда від від 31.10.2007 № 4413-6 зазначено, що будь-які зміни умов трудового договору (як стосуються його терміну, так і стосуються інших розділів) оформляються додатковою угодою.

Строковий трудовий договір і його мінуси

Мінуси трудових відносин з обмеженим терміном дії очевидні: у працівника не може бути впевненості в тому, що дана робота стане для нього постійною. А в разі заміщення тимчасово відсутнього працівника, договір і зовсім може перерватися в будь-який день. В іншому ж обмеження терміну дії договору не впливають на характер трудових відносин працівника і роботодавця.

Строковий трудовий договір з директором

У Статуті юридичних осіб часто прописується періодичність переобрання одноосібного виконавчого органу. Цей факт призводить до висновку з керівниками підприємств строкових трудових договорів.

У ст. 59 ТК РФ зазначено, що з керівником підприємства строковий трудовий договір може оформлятися незалежно від характеру діяльності за угодою сторін.

Зразок трудового договору з керівником підприємства Зразок трудового договору з керівником підприємства

Строковий трудовий договір на час декретної відпустки

Особливістю строкового договору з працівником на період відсутності основного працівника є те, що неможливо вказати точну дату завершення договору. Такою датою є день виходу на роботу основного працівника.

Скачайте приклад оформлення строкового трудового договору на період перебування основного працівника у відпустці по догляду за дитиною.

Приклад оформлення строкового трудового договору Приклад оформлення строкового трудового договору

Коли знадобиться: якщо укладаєте з співробітником трудовий договір на певний термін (наприклад, на час відпустки по догляду за дитиною іншої працівниці) ....

Строковий трудовий договір за посадою Завідувач переписним ділянкою ...

Строковий трудовий договір за посадою Уповноважений з питань перепису ...

Форма № Т-73. Акт про прийом робіт, виконаних за строковим трудовим договором, укладеним на час виконання певної роботи ...

Коли знадобиться: щоб зафіксувати той факт, що строковий договір став безстроковим. На основі додаткової угоди видайте відповідний наказ ....

Коли знадобиться: якщо закінчується дія строкового трудового договору та організація не планує продовжувати відносини зі співробітником. Такого співробітника потрібно повідомити про майбутнє звільнення. Виняток становить випадок, коли договір укладено на час виконання роботи відсутнього співробітника ....

Коли знадобиться: щоб зафіксувати той факт, що строковий договір став безстроковим. Наказ видають після оформлення додаткової угоди ....

Коли знадобиться: при прийомі співробітника на роботу на певний строк (наприклад, на час відсутності іншого співробітника). Запис в трудову книжку вносять на підставі наказу ....

Коли знадобиться: якщо закінчується термін трудового договору, укладеного з співробітницею, яка завагітніла. Для продовження трудових відносин співробітниця повинна подати заяву та подати медичну довідку, що підтверджує вагітність ....

Відповідно до статті 261 Трудового кодексу РФ прошу продовжити термін дії строкового трудовогодоговору від 3 червня 2014 р № 56 до закінчення моєї вагітності ....

виконаних за строковим трудовим договором, укладеним на час виконання певної роботи ...

Коли знадобиться: якщо закінчується термін трудового договору, укладеного з співробітницею, яка перебуває у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами ....

Форма № Т-61. Запіска- розрахунок при припиненні трудового договору з працівником ...

Коли знадобиться: якщо режим гнучкого робочого часу встановлюється для вже працюючого співробітника. Документ підтвердить внесення змін до трудового договору. ...

Чи існує максимальний термін такого договору?
Чи припустимий строковий трудовий договір за сумісництвом?
Чи можливий терміновий трудовий договір з пенсіонером?
Строковий трудовий договір з вагітною - чи можливий?
Чи припустимий випробувальний термін при терміновому трудовому договорі?
Як оформляється розірвання строкового трудового договору?
Чи потрібно оформляти повідомлення про розірвання строкового трудового договору?
Чи припустимо дострокове розірвання трудового договору?
Строковий трудовий договір укладається на який термін?
Чи існує максимальний термін такого договору?