Реклама
Реклама
Реклама

Коричневий цукор

Існує популярна теорія про те, що коричневий, або тростинний, цукор корисніше білого з точки зору здорового харчування. Але чи так це насправді?

коричневий цукор коричневий цукор

Думка експертів про справжній градусі корисності коричневого цукру опублікував журнал про харчування «Фудньюз-прес». Виявляється, в такому цукрі дійсно присутні цінні для організму і здоров'я людини речовини.

Апелюючи до відомостей, представлених національної базою даних продуктів харчування США про склад та енергетичну цінність продуктів, фахівці констатували: в тростинному цукрі, на відміну від білого, зберігаються вітаміни і клітковина. Також в ньому більше мінеральних речовин - калію, кальцію, заліза, магнію, фосфору.

Перевага в користь коричневого тростинного цукру експерти пов'язують з тим, що його не рафінують, як білий. При цьому його приємний смак і карамельний аромат виключно натурального властивості, тоді як білий цукор з буряка без обробки має відразливі смак і запах.

У той же час науковці підкреслюють, що це ще не означає, що коричневий цукор можна рекомендувати як корисний і здоровий продукт харчування. Справа в тому, що зберігаються в ньому клітковина, мінерали і вітаміни дуже незначні в своєму обсязі, щоб зробити такий цукор нешкідливим.

«Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживання цукру в кількості менше 5% від споживаних калорій. При такому маленькому допустимому кількості цукру, як рекомендує ВООЗ, наявність мінералів і клітковини в коричневому цукрі не зіграє ніякої ролі, набагато краще отримати її з овочів », - коментують лікарі.

За їх словами, коричневий і білий цукор рівні за кількістю сахарози, і таким чином мають однаковий потенціал «вбивати» підшлункову залозу.

Крім того, як помітили експерти, в магазинах часто під виглядом коричневого цукру продається білий пофарбований рафінад, або рафінований тростинний, який нітрохи не корисніше. Вони рекомендують купувати продукт строго з позначкою «нерафінований тростинний цукор» на упаковці. ( ЧИТАТИ ДАЛІ )

Але чи так це насправді?