Реклама
Реклама
Реклама

Коли можливе повернення косметики в магазин

  1. Підстави для повернення і обміну косметики
  2. Що робити коли продавець не приймає повернення косметики
  3. Як повернути косметику з інтернет-магазину
  4. Повернення грошей за придбання неякісної косметики в салоні

зміст

Підстави для повернення і обміну косметики

Що робити коли продавець не приймає повернення косметики

Як повернути косметику з інтернет-магазину

Повернення грошей за придбання неякісної косметики в салоні

Косметика - продукт, здатний зробити об'єкт як більш привабливим, так і завдати істотної шкоди. Саме якщо вона виявилася неякісною, шкіра і тіло можуть отримати не тільки дрібні висипання, але і опіки. У таких випадках потрібно не тільки допомога досвідченого юриста у цивільних справах , А й лікаря. Незважаючи на це, косметичні засоби відрізняються від інших товарів і здійснити повернення косметики може бути не так легко, навіть якщо ви нею не користувалися, а лише відкрили флакон.

Увага! Постанова Уряду РФ №55 від 1998 року вказує, що на парфюмерно-косметичні товари належної якості не поширюється правило про можливість їх обміну або повернення в продовження 14 днів з моменту покупки.

Отже, ви не зможете повернути в магазин туш, помаду, олівець для очей і т.д., якщо вони не підходять вам за кольором, формою або ви просто передумали і хочете повернути сплачені кошти.

Підстави для повернення і обміну косметики

Щоб повернути косметику в магазин, потрібна одна з наступних підстав:

  1. «Продавець не може обманювати покупця». Надання їм неповної або невірної інформації про товар є підставою для його повернення (наприклад, вам невірно розповіли, про компонентах кошти або про призначення).
  2. «Гроші чи здоров'я покупця?». Якщо в косметиці містяться небезпечні інгредієнти (метілзотіазолінон, PEG-40 і ін.), То вона може бути повернута назад продавцеві. Умова - наявність висновку експерта.
  3. «На шкоду якості заради вигоди». Якщо парфюмерно-косметична продукція низької якості або закінчився термін її придатності, то така косметика підлягає обміну або покупець має право звернутися до продавця з вимогою про повернення сплачених грошей.

Якщо продавець не згоден з підставами повернення, вимагайте проведення незалежної експертизи. У підсумковому висновку міститиметься інформація про якість товару, його склад і придатності до використання.

Важливо: Витрати на проведення експертизи оплачує покупець. Якщо буде підтверджено низька якість косметики, то відшкодування проведених витрат буде покладено на продавця.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Що робити коли продавець не приймає повернення косметики

Повернення і обмін косметики навіть при наявності законних підстав може затягнутися. Магазини рідко беруть косметичну продукцію назад, посилаючись на вищезазначене Постанова Уряду РФ.

Щоб захистити свої права, пропонуємо вивчити інструкцію по поверненню косметики неналежної якості:

  • Складання досудової претензії.

Вона надсилається керівництву магазину, якщо в поверненні неякісного продукту було відмовлено. Напишіть в заяві, коли, що і на яку суму було придбано. Рекомендується посилатися на закони і вказувати, які права споживача були порушені.

Якщо у вас є висновок експертизи, що підтверджує входження небезпечних компонентів або низька якість косметики, то обов'язково прикладіть його до досудової претензії. Термін розгляду документа - 10 днів.

  • Звернення до суду.

Якщо керівництво магазину відмовило в поверненні декоративної косметики або ваш запит був проігнорований, то необхідно скласти позовну заяву в Роспотребнадзор і звернеться до суду.

У позові необхідно відобразити:

  • обставини покупки (перерахування товарів, сума, час придбання та ін.)
  • причину повернення
  • факт направлення досудової претензії

До позовної заяви додається паспорт заявника, чек (при наявності), копія досудової претензії, висновок експертизи (при наявності) та інші документи, що підтверджують зміст позову.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Як повернути косметику з інтернет-магазину

Діють спеціальні права покупця при оформленні замовлення в інтернет-магазині, оскільки ви не могли бачити товар у момент покупки. На відміну від звичайних магазинів при оформленні замовлення в Інтернеті не діє список товарів, що не підлягають обміну та поверненню.

Увага! При покупці в online-магазинах ви можете вимагати повернення коштів на будь-який товар (парфумерію, нижню білизну та ін.).

Загальний термін повернення - 7 діб з моменту отримання товару. Якщо продавець не повідомив вам про порядок і терміни повернення в письмовій формі (наприклад, у вигляді інструкції до косметики), то цей період збільшується до 90 діб.

Головні умови повернення - відсутність слідів використання і ціла упаковка. Ви повинні повернути товар у тому ж вигляді і стані, в якому він був висланий продавцем. В іншому випадку отримати гроші назад не вдасться.

Повернення грошей за придбання неякісної косметики в салоні

На продажу в салоні зазвичай представлена ​​професійна дорога косметика і парфумерія. Однак її повернення через неналежної якості відбувається в загальному порядку.

З чим можуть виникнути труднощі? Деякі жінки для покупки дорогих косметичних продуктів оформляють кредит (практиці відомо безліч випадків з косметикою De Sheli), тому третім учасником купівлі-продажу стає банк.

Якщо повернення відбувається в день покупки, то ситуація спрощується - можливо, транзакція коштів продавцю ще не відбулася. Для цього покупцеві необхідно скласти заяву в банк з проханням не переводити гроші.

Якщо при покупці косметики був укладений договір з салоном, то напишіть заяву про його розірвання. Вкажіть причини - низька якість продукції, відсутність інструкції російською мовою, входження небезпечних компонентів до складу і ін.

Отже, повернення назад в магазин можливий тільки косметики неналежної якості (виняток - інтернет-магазини).

«Гроші чи здоров'я покупця?
З чим можуть виникнути труднощі?