Реклама
Реклама
Реклама

Зразок претензії про повернення комісії за відкриття і ведення позикового рахунку

Ви, напевно, вже чули, що різні комісії при наданні банками кредитів є незаконними. Разом з тим банки, щоб уникнути відповідальності, дають комісіям інші назви. Наприклад: комісія за відкриття і ведення позикового рахунку, комісія за дострокове погашення кредиту, комісія за обслуговування кредиту та т. Д. І т. П.

Треба запам'ятати одне, що всі комісії по кредитах - незаконні і порушують права споживача, а саме позичальника грошових коштів. А почалося все в 2009 році, коли в Пермському краї Росспоживнагляд встав на сторону заявника-позичальника і привернув Сбербанк до адміністративної відповідальності за стягування з нього додаткової комісії за відкриття і ведення позикового рахунку. Суд залишив апеляцію Ощадбанку без задоволення.

Після цього прецеденту все стали масово звертатися з претензіями в банки по поверненню комісії за відкриття і ведення позикового рахунку. І банки в своїй більшості позитивно розглядали надходили претензії, а ті хто чинили опір, виконували їх через суд.

Як же повернути сплачену раніше комісію за відкриття і ведення позикового рахунку? Не треба забувати, що термін давності для розгляду подібних претензій складає 3 роки. Щоб повернути комісію, треба направити в банк претензію з вимогою про повернення комісії. Претензія складається в 2-х примірниках, один з яких залишається в банку, а другий повертається вам з позначкою про дату прийняття та підписом особи, яка прийняла претензію. Якщо ви не маєте часом, то можна відправити претензію рекомендованим листом з повідомленням.


А щоб заява не була голослівною, слід в ній вказати сам факт справляння незаконної комісії за відкриття і ведення позикового рахунку. Для цього в банку треба взяти виписку про рух грошей на рахунку. З неї буде видно: дата, найменування і вартість наданої послуги.

Після направлення претензії банку треба почекати від 10 до 30 днів відповіді. Якщо відповідь вас не задовольнив або відповіді ви не дочекалися взагалі, слід відправити скаргу в Росспоживнагляд.

Зразок претензії про повернення комісії за відкриття і ведення позикового рахунку.

Як же повернути сплачену раніше комісію за відкриття і ведення позикового рахунку?