Реклама
Реклама
Реклама

Технічно складний товар не можна повернути або обміняти в магазині тільки тому, що ви передумали

Цей матеріал з'явився не випадково: приводом для написання став дзвінок знайомої, яка не дивлячись, купила в подарунок телефон, понадіявшись на сумлінність продавців і бездоганність якості товарів в магазині

Цей матеріал з'явився не випадково: приводом для написання став дзвінок знайомої, яка не дивлячись, купила в подарунок телефон, понадіявшись на сумлінність продавців і бездоганність якості товарів в магазині. Даремно. Але вже було пізно. Як тільки ви уклали договір купівлі-продажу, тобто оплатили і вийшли з товаром за межі магазину, всі претензії щодо його якості або комплектації почніть пред'являти в першу чергу собі, так як це ви не перевірили як слід і десь недогледіли. Так просто повернути або обміняти вже не вийде.

Якісний ...

- Існує група товарів, які не підлягають обміну та поверненню як що не підійшли за кольором, розміром, формою, - пояснила заступник начальника відділу захисту прав споживачів Управління Росспоживнагляду по РА Світлана Анпілогова. - В їх число входять технічно складні товари, і повернення їх можливий лише в разі виявлення недоліків. Причому повернення - тільки в разі, якщо ви виявили недоліки в перші 14 днів після покупки або якщо ремонт неможливий.

Можна сказати, що товар вважається технічно складним, якщо на нього видається гарантійний талон. Але зараз гарантія виписується практично на всі види продукції, включаючи одяг і взуття, а не тільки на техніку. Тому технічно складні товари, що передбачають наявність гарантійного терміну експлуатації, закріпили в строгому переліку, додавати в який свої товари продавець не має права.

До технічно складних товарів відноситься багато різної техніки: літаки, автомобілі, мотоблоки, снігоходи, катери, комп'ютери, принтери, телевізори, камери і багато іншого, схоже на назване за функціями. Сюди ж, а саме до пункту «обладнання навігації та бездротового зв'язку для побутового використання, в тому числі супутникового зв'язку, що має сенсорний екран і володіє двома і більше функціями», ставляться і стільникові телефони. Так що зрозуміло, що проблеми, пов'язані з помилкою у виборі такого товару, - це дійсно проблеми.

Отже, в разі якщо ви купили телефон або будь-який інший технічно складний товар, він справно працює, але вам не подобається, або просто помилилися з набором функцій, на допомогу прийде тільки вторинний ринок - продавайте, щоб хоч якось окупити витрати, бо назад магазин його не прийме на цілком законних підставах. Сучасні технології дозволяють вибрати товар ще до покупки, подивіться на сайтах магазинів, що є, виберіть, почитайте відгуки, запитаєте знайомих, в кінці кінців.

Зверніть увагу, що при придбанні товару покупець має право вимагати продемонструвати функції і можливості пристрою. За допомогою цього можна уникнути непотрібних клопотів. Продавець зобов'язаний пред'явити повний опис товару, а також відповісти на всі виниклі питання.

Не поспішайте, щоб потім не розчаруватися в покупці і шкодувати про витрачені гроші. Техніка має властивість дешевшати, як тільки її винесли з магазину, тому стовідсотково повернути гроші від продажу мало кому вдається.

... І неякісний

Дещо інша ситуація, якщо в товарі виявляється недостатня кількість. Але знову ж таки, відразу вам телефон (нехай прикладом технічно складного товару буде він, як найбільш продаваний) ніхто не обміняє на справний, навіть якщо ви вклалися в 14-денний термін.

- Споживачеві і продавцеві необхідно прийти до розуміння, що недолік в техніці - дійсно шлюб, а не наслідок неправильного поводження власника, тобто порушення умов експлуатації, - повідомили в Управлінні Росспоживнагляду по РА. - Для цього продавець за свій рахунок проводить перевірку якості (експертизу). Максимальний термін, передбачений для неї, - 20 календарних днів.

Зверніть увагу, що саме календарних - деякі недобросовісні підприємці (або неписьменні їх продавці) стверджують, що робочих, і затягують процес повернення техніки після експертизи.

Так ось, виходячи з результатів експертизи і будуть розвиватися подальші події. У законі, що стосується технічно складних товарів, зазначений проміжок від дня покупки - 14 днів. Разом з днем ​​покупки - 15. Якщо ви, тобто споживач, звернулися в цей період, то у вас є унікальна для цієї групи товарів можливість - повернути гроші замість ремонту зіпсованого товару. Причому сума повинна виходити з вартості товару на момент повернення, а не на момент покупки. Якщо телефон під час перебування на експертизі подорожчав, то ви навіть трохи заробите, якщо ж подешевшав - виплачується сума, витрачена споживачем в момент покупки.

Повернення грошей

- Згідно зі статтею 24 Закону «Про захист прав споживачів», при заміні одного товару на інший, що відрізняється, споживачеві повертається різниця в ціні, якщо він дешевше, і, відповідно, споживач доплачує, якщо дорожче, - каже Світлана Анпілогова. - Ціна товару, що підлягає заміні, визначається на момент його заміни. У разі повернення товару неналежної якості, проданого в кредит або за рахунок споживчого кредиту (позики), споживачеві повертається сплачена за товар грошова сума в розмірі погашеного до дня повернення зазначеного товару кредиту, а також відшкодовується плата за надання кредиту, сплачені споживачем відсотки та інші платежі за договором.

Якщо покупець не хоче зробити обмін на інший товар або повернути гроші (в перші 15 днів), то неякісний товар відправляють на гарантійний ремонт. Слід враховувати, що термін повернення, затверджений нормами статті 19 Закону «Про захист прав споживачів», визначається терміном гарантії, а якщо її немає, то терміном придатності виробу. До слова, гарантія повинна встановлюватися виробником. Якщо ж останній цим не турбувався, то цей обов'язок лягає на плечі продавця. Ну і в крайньому випадку, коли на товар немає гарантії, термін пред'явлення претензії обмежений 24 місяцями з дня придбання.

До речі, повернення грошей можливий не тільки в разі звернення споживача в 15-денний термін. Є й інші випадки - діють вони протягом усього гарантійного терміну.

У пункті 2 статті 475 Цивільного кодексу РФ говориться, що повне повернення коштів здійснюється в разі, якщо дефект, який не дозволяє використовувати товар за призначенням, неможливо усунути за допомогою ремонту. Також покупець може розраховувати на виплату, якщо витрати на усунення дефекту наближаються до вартості товару або перевершують її. Ну і, нарешті, вам повернуть гроші, якщо в результаті використання виявляються різні недоліки, що призводять до неможливості використання товару в призначених цілях, або після усунення подібний дефект проявляється знову.

І ще. Повернути технічно складний товар недостатню якість можна при неможливості використання його протягом 30 днів (сумарно) кожного року терміну гарантії - якщо причиною цьому стають повторювані заходи щодо усунення різних дефектів.

Тобто в сухому залишку - тільки непереборний дефект (або усунення дуже дорого) дозволяє споживачеві повернути свої гроші, якщо недолік проявився не в перші 15 днів після покупки. В іншому випадку товар чекає низка ремонтів. Однак якщо термін, необхідний для усунення дефекту, перевищує 45 днів, передбачених законом (стаття 20 Закону «Про захист прав споживачів»), споживач також має право розраховувати на повернення коштів або обмін на інший товар. Відсутність матеріалів і запасних частин - не причина для продовження часу, необхідного для ремонту.

Як бачимо, проблема з поверненням в наявності. До речі, в законі є невелика лазівка, точніше нюанс: якщо придбання технічно складного товару проводилося дистанційним способом, то за статтею 26.1 Закону «Про захист прав споживачів» покупець має право повернути або обміняти його на протязі семи днів з моменту отримання, незалежно від його якості. А якщо споживачеві в письмовому вигляді не надані умови повернення, то строк продовжується до 90 днів.

Однак товар, що володіє індивідуальними властивостями (зроблений в індивідуальному порядку, під замовлення), поверненню не підлягає.

Підміна на вимогу

Отже, приймемо за даність, що товар виявився з переборним дефектом і його забрали в ремонт. Тут виникає проблема із заміною - далеко не в кожному будинку по 2-3 телефону або ноутбука, які можна використовувати в той час, поки основний гаджет знаходить нове життя в гарантійній майстерні, а ходити 45 днів (саме стільки відводиться майстрам на магію ремонту) без телефону в сучасному світі ... самі розумієте. Тут закон на захист прав споживача цілком і повністю - на час ремонту продавець повинен видати споживачеві заміну.

- Відповідно до статей 20 і 21 Закону «Про захист прав споживачів» споживачеві зобов'язані в триденний термін безоплатно видати в тимчасове користування підмінний товар. При цьому продавець не зобов'язаний сам пропонувати підміну, тим більше це не в його інтересах, - пояснили в Управлінні Росспоживнагляду по РА. - Скарги споживачів на те, що продавець не видав підміну або не видав підміну всупереч усним обіцянкам її видати, на жаль, неспроможні. Така вимога має заявити сам споживач, і бажано письмово, щоб боржник згодом не заявив, що той з нього нічого не вимагав.

Споживач несе матеріальну відповідальність за збереження підмінного товару. Не варто лінуватися складати акт прийому-передачі з докладним описом зовнішнього стану і працездатності товару, щоб потім не бути зобов'язаним відшкодувати продавцю збитки по недоліків, які виникли до передачі підмінного товару споживачеві, але не поміченим під час приймання товару.

На підміну видається товар, що володіє тими ж основними споживчими властивостями, що і переданий на ремонт. Це далеко не означає, що вам зобов'язані видати новий або точно такий же товар. Так, вважається, що основна функція телефону - дзвонити і передавати смс, так що на підміну смартфону ви ризикуєте отримати старий добрий телефон-ліхтарик. Іноді вдається довести, що головна функція смартфона - це все-таки вихід в інтернет, але далеко не завжди.

Однак у випадку з підміною є нюанс - вона видається тільки на час ремонту, коли наявність нестачі вже встановлено експертизою - діагностикою. А ось на час останньої підміна не призначена, як не крути, хоча може тривати і до 20 днів.

Також існує ряд товарів, при ремонті яких заміна не передбачена. Це автомобілі, мотоцикли та інші види мототехніки, причепи та номерні агрегати до них, крім товарів, призначених для використання інвалідами, прогулянкові судна і плавзасоби, меблі, електропобутові прилади, які використовуються як предмети туалету і в медичних цілях, електропобутові прилади, які використовуються для термічної обробки продуктів і приготування їжі, цивільна зброя, основні частини цивільного та службового вогнепальної зброї.

Як бачите, технічно складні товари в цей перелік входять також, тому підстав для більш ретельного їх вибору ще до здійснення покупки все більше.

Залишається тільки повторити: будьте уважні і знайте свої права, це допоможе уникнути багатьох проблем. І якщо є можливість, не купуйте техніку самостійно. Візьміть з собою того, хто в ній дійсно розбирається.

Катерина Пензева