Реклама
Реклама
Реклама

Позовна заява про стягнення боргу по розписці

Новий зразок позовної заяви про стягнення боргу по розписці в форматі PDF і DOC ви зможете скачати на сторінці.

Не всі люди звертаються в банк за кредитом , Багато віддаю перевагу зайняти гроші у хороших знайомих, родичів. Нерідкі ситуації, коли боржник не хоче або не може з якихось причин повернути позичену суму. Якщо між боржником і позикодавцем немає письмового договору, повернути гроші буде складно.

Примітка юриста: за Цивільним кодексом РФ (ст. 808) якщо сума позики перевищує тисячу рублів, укладення письмової угоди обов'язково. Закон допускає використання розписки на підтвердження умови договору позики.

У тому випадку, якщо сторони не вказали в договорі дату повернення грошей, позикодавець має направити боржнику вимогу повернути борг, оформлене рекомендованим листом. З дня отримання позичальником такого листа і буде обчислюватися строк повернення грошових коштів.

При складанні позову про повернення грошей по розписці необхідно правильно розрахувати держмито. Для цього слід застосувати ст. 333.19 НК РФ. позов потрібно пред'являти за місцем знаходження (проживання) відповідача. Підсудність справи залежить від суми вимог: якщо стягується борг дорівнює 50 тисячам рублів або менше, позов слід подавати на адресу мирового судді. В інших випадках справа розглядатиметься судом загальної юрисдикції.

Завантажити зразок документа в форматі DOC Завантажити зразок документа в форматі DOC   (2541 завантажень) (2541 завантажень)

Завантажити зразок документа в форматі PDF Завантажити зразок документа в форматі PDF    (Одна тисяча сімсот вісімдесят чотири завантажень) (Одна тисяча сімсот вісімдесят чотири завантажень)