Реклама
Реклама
Реклама

Повернення товару меблів в магазин | Юрист із захисту прав споживача

Ви вибрали в магазині меблі, сплатили за неї гроші і чекаєте, коли ж Вам її привезуть додому

Ви вибрали в магазині меблі, сплатили за неї гроші і чекаєте, коли ж Вам її привезуть додому.

Отже, меблі доставлена, але!

При огляді меблів або у роботі було виявлено дефекти. А може бути, меблі якісна, але Вам не сподобався її колір і дизайн меблів, або за габаритами меблі не втиснути в вашу квартиру.

Чи можна такі меблі повернути продавцеві?

Цивільний кодекс (стаття 502) і Закон про захист прав споживачів надають споживачеві можливість обміняти товар неналежної якості протягом 14 днів з моменту придбання.

Отже, повернути меблі в магазин можливо в тому випадку, якщо куплена Вами меблі має якісь - то недоліки.

Але якщо раптом Вам перестав подобатися колір меблів, або її габарити виявилися занадто великими або маленькими, то помніте- Ви не зможете її ні повернути, ні обміняти.

Це випливає із Закону про захист прав споживачів і «Переліку непродовольчих товарів належної якості, що не підлягають поверненню або обміну на аналогічний товар інших розміру, форми, габариту, фасону, забарвлення або комплектації», затвердженого Постановою Уряду РФ від 19.01.1998г. №55, згідно з якими, побутові гарнітури і комплекти не підлягають обміну на аналогічний товар іншого розміру, форми, габариту, забарвлення або комплектації.

При цьому, окремо придбані предмети, наприклад, такі, як тумбочка, шафа, стіл, можна обміняти на аналогічний якісний товар або повернути гроші за товар навіть в разі, якщо такі меблі просто перестала подобатися!

Але пам'ятайте!

Обміняти або повернути меблі можна, якщо з моменту покупки не минув 14 днів, збережений товарний вид, предмет не є частиною гарнітура, комплекту.

Претензійна стадія:

У разі виявлення недоліків у купленої меблів, зверніться в меблевий магазин, попередньо підготувавши письмову претензію продавцеві із зазначенням всіх правових підстав і вимогою про повернення грошей за меблі або про обмін на товар аналогічної ряду.

Для того, щоб подача претензії дійсно була ефективним кроком на шляху повернення грошей або обміну меблів, Вам краще скористатися послугами наших фахівців.

Вартість написання претензії від 3000 рублів.

Необхідно вже на першому етапі Вашої претензійної роботи, дати зрозуміти продавцю, що Ви заручилися підтримкою професіонала.

У нашій практиці величезний позитивний досвід проведення претензійної, досудового врегулювання спорів, адвокати по захисту прав споживача провели сотні виграних справ.

Що робити, якщо продавець і після пред'явлення претензії відмовляється повернути гроші за неякісні меблі?

У Вас є вибір: можна провести незалежну експертизу купленого товару.

А можна сміливо звертатися до суду з позовними вимогами про обмін або повернення меблів в рамках Закону про захист прав споживачів. І експертиза якості товару буде призначена судом.

Повернення меблів, купленої в інтернет-магазині.

Такий вид товару, як меблі включений в «Перелік непродовольчих товарів належної якості, що не підлягають поверненню або обміну на аналогічний товар інших розміру, форми, габариту, фасону, забарвлення або комплектації», затверджений Постановою Уряду РФ від 19.01.1998г. №55.

Однак, згідно з « правилами продажу товарів дистанційним способом » , Затвердженим Постановою Уряду РФ від 27.09.2007г. № 612 покупка меблів через інтернет є дистанційним способом продажу товару, тому як покупець позбавлений можливості особисто побачити і оглянути товар.

Стаття 26.1 Закону про захист прав споживачів встановлює безумовне право, що споживач має право відмовитися від товару, придбаного дистанційним способом.

Таким чином, норми про заборону повернення товарів, перерахованих в Переліку не підлягають поверненню товарів не поширяться на правовідносини, при яких меблі куплена через мережу Інтернет.

Відмова продавця прийняти меблі, куплену через Інтернет і повернути сплачені за неї гроші покупцеві неправомірне!

Продавець, виготовлювач, підприємець порушив Ваші права і Вам потрібна правова допомога?

Ми знаємо як Вам допомогти на будь-якому етапі і домогтися від продавця дотримання Ваших прав!

Вартість консультації з питань прав споживача- 1000 рублів.

Вартість складання позовної заяви щодо захисту прав споживача -

від 5000 рублів.

Ведення справи в суде- 15 000 рублів.

Телефонуйте, запитуйте: 8 (812) 244 26 791

8 (981) 813-37-93

8 (911) 261-04-98

(Цілодобово)

Приходьте до нас в офіс: Московський пр. 111 офіс 404

Пишіть, надсилайте документи: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду.

Продавець, виготовлювач, підприємець порушив Ваші права і Вам потрібна правова допомога?