Реклама
Реклама
Реклама

Податкові відрахування при купівлі та продажу автомобіля

  1. Чи можна повернути 13 відсотків з покупки машини?
  2. Чи можливий буде повернення прибуткового податку при покупці машини в 2017 р в новій редакції закону?
  3. Чи передбачений податкове вирахування при покупці машини в кредит?
  4. Загальні відомості
  5. Хто має право?
  6. Що відноситься до майнового відрахування?
  7. Нормативна база
  8. Чи належить податкове вирахування при продажу автомобіля?
  9. Чи є новий закон?
  10. Якщо покупка в кредит?
  11. Чи є винятки для пенсіонерів?
  12. В яких випадках проводиться податкове вирахування
  13. Як повертається податок
  14. Продаж авто: умови використання податкових пільг
  15. Вигода і сплата податку
  16. Документи для отримання вирахування
  17. розрахунки
  18. Податкові відрахування при покупці машини
  19. Податкові відрахування при продажу автомобіля
  20. Податкові відрахування при продажу автомобіля (менше 3 років у власності)
  21. казки
  22. для продавців
  23. Терміни
  24. особистість
  25. Заява та звіт
  26. Про операцію

Зміст статті

Один з найбільш популярних видів пільг - це відрахування на придбання майна. Він становить 13% від вартості покупки, але не більше ніж 2 000 000 руб.

Чи можна повернути 13 відсотків з покупки машини?

  • Повернення податку при купівлі автомобіля законодавчо не передбачено, хоча автомобіль і є майном.

Автовласники задаються питанням, чи можна отримати податкове вирахування при покупці машини, адже вона є майном і за вартістю може не поступатися житла, а іноді і навіть перевершувати його.

Для цього необхідно звернутися до п. 1 ст. 220 НК РФ, де наведено список майна, при придбанні якого платник податків має право претендувати на надання податкової пільги у вигляді вирахування.

Згідно вищевказаної нормі закону до такого майна відноситься:

  • куплена квартира, кімната, будинок, або частки в них;
  • куплений земельну ділянку, для подальшого зведення житлової нерухомості, або знаходиться під уже побудованим будинком;
  • побудований житловий будинок, частка в ньому.

Згідно пп.3 п. 1 ст. 220 НК РФ, а також з листом Мінфіну Росії від 21.05.10 № 03-04-05 / 9-277 цей перелік є вичерпним і ніяких транспортних засобів в цьому переліку немає.

Чи можливий буде повернення прибуткового податку при покупці машини в 2017 р в новій редакції закону?

Чи зможуть громадяни, які планують придбання транспортного засобу отримати податкове вирахування при купівлі автомобіля в 2017 році?

Ще в 2015 році депутати ЛДПР підготували законопроект про внесення автомобіля до переліку майна, при придбанні якого можна буде претендувати на отримання вирахування. При цьому він передбачав ряд обмежень:

  • автомобіль повинен бути новим;
  • автомобіль повинен бути вітчизняний або бюджетна іномарка, вироблена в РФ;
  • сума відрахування не повинна перевищувати 500 000 руб .;
  • відрахування повинен надаватися тільки один раз.

Також передбачалося, що буде складено конкретний перелік марок і моделей транспортних засобів та надавати відрахування, тільки якщо громадянин купує автомобіль вперше.

Ці поправки були покликані стимулювати споживачів купувати нові автомобілі вітчизняних марок і тим самим сприяти розвитку російського автопрому.

  • На даний момент - це тільки законопроект, який так і не був внесений навіть на розгляд до Державної думи, тому щоб мати можливість отримати податкове вирахування при покупці машини в 2017 році новий закон повинен бути прийнятий і вступити в силу. Якщо це станеться, то Ви зможете повернути суму до 65 000 руб.

приклад 1
Ви придбали новий вітчизняний автомобіль вартістю 400 000 руб. Розмір ПДФО, який можна буде повернути, складе 400 000 × 13% = 52 000 руб. Решта 100 000 руб. вирахування використовувати Вам, вже буде не можна.
приклад 2
Вами придбаний автомобіль вартістю 600 000 руб. Оскільки максимальна сума відрахування перевищена, то повернути можна буде тільки 65 000 руб. (500 000 × 13% = 65 000 руб.)

Чи передбачений податкове вирахування при покупці машини в кредит?

У переліку податкових пільг, крім повернення ПДФО за покупку майна передбачена можливість також отримати відрахування з суми відсотків, сплачених за користування кредитними коштами, які пішли на придбання зазначеного майна.

Чи входить сюди повернення податку за машину, придбану з залучення кредитних коштів?

  • Виходячи з викладеної вище інформації повернення ПДФО за автомобіль, придбаний за кредитні кошти за чинним в даний час податковим законодавством - неможливий.

Така можливість у платників податків з'явитися тільки після прийняття відповідних поправок в законодавство, і тільки з рядом обмежень.

На сьогоднішній день у громадян є можливість отримати майнове відрахування з продажу машини і тільки, а за покупку - на жаль, немає.

nalogbox.ru

Не тільки автолюбителі часто міняють машини, купують автомобіль і прості громадяни. Час від часу практично кожен з нас виступає або продавцем або покупцем транспортного засобу.

Однак ми не маємо ніякого поняття про податкові наслідки, які можуть настати в певних випадках. Розібратися з ними краще можна буде після уважного прочитання цієї статті.

Загальні відомості

Кожен громадянин Росії, у якого в розпорядженні немає машини або він хоче продати стару і придбати нову, рано чи пізно задумається над питанням: чи може він отримати право на податкові відрахування?

Відразу хочеться сказати, що відрахування - це зменшення розміру прибутку, який оподатковується.

Хто має право?

Придбання автомобіля в нашій країні не є приводом для оподаткування. Отже, ніяких податкових відрахувань, здійснюваних саме в сфері придбання транспортного засобу, не може бути.

Звичайно, відрахування може бути наданий громадянам, які придбали певне майно. До його числа відноситься будинок, гараж, земельний наділ і ін.

Однак цей перелік позбавлений такого пункту, як автомобіль, тому можна не розраховувати на отримання податкового вирахування при його придбанні.

Що відноситься до майнового відрахування?

Майновий вирахування - зменшення розміру тієї частини доходу, яка буде обкладатися ПДФО. На даний момент відповідно до чинного законодавства ПДФО дорівнює 13%.

Платник податків має право на податкові відрахування, сума яких дорівнює розміру зроблених витрат, якщо він придбав:

УмоваОпис

Житло: квартиру, будинок, ділянку землі Також громадянину РФ покладено податкове вирахування, якщо він взяв кредит на будівництво місця проживання На виплату відсотків по кредиту Який був витрачений на будівництво будинку, а також його придбання на основі іпотечного договору На виплату нарахованих відсотків по кредитній заборгованості Виданих банківськими системами, для перекредитування будівництва або придбання житла

Дані відомості вказуються НК РФ під.1 п.2 ст.220 .

Нормативна база

Відповідно до чинного законодавства, кожна фізична особа може отримати податкове вирахування в певному розмірі при придбанні майна.

Транспортний засіб зараховується до майна. Чи має право громадянин країни отримати податкове вирахування при його придбанні?

Податковий кодекс Росії ст.220 передбачає, що серед видів майна, при покупці якого фізичні особи зможуть отримати податкове вирахування, автомобіль не передбачений.

Отже, скільки б транспортний засіб не варто, не варто очікувати зниження ПДФО від державної влади.

Чи належить податкове вирахування при продажу автомобіля?

Як отримати податкове вирахування при покупці машини? Відповіді на це питання немає. Відповідно до законодавства РФ покупка машини не є приводом для отримання права на оформлення майнового відрахування.

Тому якщо у вас запитують: чи належить податкове вирахування за придбання авто, ви можете з упевненістю відповісти, що немає.

Чому покупка машини не передбачає податкового вирахування:

  1. Машина не відноситься до числа нерухомого майна, за яке покладено майнове відрахування відповідно до ст. 220 НК РФ. Ця стаття діє вже кілька років, протягом яких в неї не були внесені істотні зміни або коригування.
  2. До 2014 року ніким не була піднята тема про включення машини в перелік майна, за яке покладається податкове вирахування.
  3. Вартість машини в багатьох випадках не перевищує 650.000 рублів. Подання податкових відрахувань при цьому не надасть відчутного результату. Лише невелика кількість громадян РФ набуває автомобілі, вартість яких становить вище 1.000.000 рублів.
  4. Податковий кодекс заснований на тому, що податкове вирахування зможе отримати виключно той громадянин, який сплачує до бюджету податки і є справним платником податків. Однак при покупці автомобіля не сплачується ніяких податкових витрат, тому і відрахування не надаватиметься.

Тут варто зупинитися детальніше. Більшість людей вважають, що майнове податкове вирахування являє собою частину фінансових коштів, які були витрачені на придбання певного майна.

Також вони вважають, що після завершення угоди і її документального підтвердження, держава поверне цю частину коштів назад. Це глибока помилка.

Податкові відрахування передбачає лише те, що за певних умов ПДФО буде обкладатися не вся сума, а тільки частину.

Отримання вирахування за придбання автомобіля не вказується навіть в соціальних податкових відрахуваннях, передбачених п.1 ст. 219 НК РФ . Вони надаються в сукупності 120.000 рублів.

Винятками є лікування і витрати на навчання дитини. У соціальних відрахуваннях автомобіль не вказано через свою великої вартості для цього (в кілька разів перевищує суму, рівну 120.000 рублів).

Також існує безліч важливих нюансів, які потрібно враховувати:

ПитанняРоз'яснення

надається відрахування на покупку машини, якщо вона була куплена на автомобільному ринку з урахуванням виплати комісії за зберігання автомобіля, а також за покупку зимової гуми? Які витрати з цих можуть бути включені до складу податкового вирахування? Майновий вирахування для транспортних засобів не встановлюється законодавством, тому жодна з цих витрат не може бути передбачена для обліку майнового відрахування Чи можна оформити податкове вирахування, якщо машина була придбана з рук? Які для цього потрібно пред'явити документи? Податковий відрахування не буде враховуватися при покупці автомобіля. Документи можуть стати в нагоді тільки для продажу машини, якщо ви будете продавати її до закінчення трьох років з моменту продажу. До таких паперів зараховуються: угоду про покупку , розписки , Що підтверджують покупку Який майнове відрахування буде надано, якщо була куплена машина в кредит, оформлений на двох або більше осіб? Відповідно до ст. 220 НК РФ майнове відрахування надаватися не буде Чи належить відрахування за покупку нової машини в салоні? Ні, навіть якщо автомобіль був придбаний у офіційного дилера, виготовлений на замовлення, доставлений іноземними виробниками, відрахування не годиться. Однак документи про придбання авто рекомендується зберегти. Вони можуть знадобитися для отримання вирахування при його продажу

Як повернути податкові відрахування, якщо машина була придбана за велику суму грошей? Податковим кодексом РФ не передбачений відрахування на покупку транспортного засобу.

При цьому не має ніякого значення, скільки воно коштувало. Цінова категорія машина може в кілька разів перевищувати вартість квартири, що входить до переліку нерухомості, за яку буде отримано податкове вирахування.

Можливо, в чинне законодавство були б внесені зміни або поправки, стосовно саме питання отримання майнових вирахувань при придбанні машини, або був передбачено повернення податкового вирахування, якщо хоча б кожен другий автомобіль за своєю вартістю перевищував ціну квартири середнього розміру.

У фізичних осіб, які вирішили придбати машину, можуть виникнути питання з приводу оподаткування. При покупці автомобіля в державний бюджет не сплачуються податки.

Однак все одно виникає маса питань, з приводу отримання майнового відрахування за покупку машини. З головними з них спробуємо розібратися нижче.

Чи є новий закон?

На жаль, в податкове вирахування при купівлі автомобіля в 2014 році поправки внесені не були. Чи не планується змінювати або коригувати Податковий Кодекс РФ і в 2017 році.

Незважаючи на те, що питання отримання майнового відрахування при покупці машини вперше було піднято трохи менше року тому, не ведеться ніякої активної політики в цих цілях.

Як повідомляють представники Державної Думи, подібний проект про включення автомобіля в категорію нерухомості, за яку покладається майнове відрахування, не тільки не надходив, але і не розглядався.

Саме тому зараз дуже рано говорити про будь-які зміни.

Якщо покупка в кредит?

Якщо автомобіль був придбаний в кредит по договору , То за нього все одно не буде виплачений податкове вирахування.

Відповідно до НК РФ ст. 220, на майнове відрахування мають право фізичні особи, яким потрібно погасити відсотки по кредиту, взятому на будівництво нового житла або придбання квартири, будинки, ділянки землі.

В іншому переліку також немає згадки про машину, як нерухомості, за яку можна отримати майнове відрахування. Не має значення ні розмір кредиту на покупку машини, ні термін його погашення.

Чи є винятки для пенсіонерів?

Так як право на отримання вирахування при покупці машини не обмовляється ні в ст. 219, ні в ст.220 НК РФ, то ніяких винятків не передбачено.

Це стосується інвалідів і учасників ВВВ, які постраждали від променевої хвороби на Чорнобильській АЕС і станції Маяк, а також пенсіонерам.

Відео: майновий податкове вирахування

На жаль, ніхто не зможе отримати майновий податкове вирахування при покупці машини в 2017 році.

На нього мають право тільки фізичні особи, які придбали в кредит або на свої особисті заощадження нерухомість.

Більш того проект про включення автомобіля в перелік ст. 220 НК РФ на право отримання майнового відрахування при його покупці, не надходило до Державної Думи.

buhonline24.ru

Як відомо, при покупці нерухомості приватні особи виплачують прибутковий податок. У ряді випадків передбачений порядок його повернення з боку держави. Розглянемо, чи можливе повернення податку при покупці машини і особливості процедури.

В яких випадках проводиться податкове вирахування

На законодавчому рівні визначено перелік витрат, при яких фізична особа має право отримати назад виплачений прибутковий податок. До них відносяться тільки соціально значущі і «життєво важливі»:

  • покупка житла;
  • оформлення кредиту на придбання квартири або будинку;
  • будівництво будинку, в т.ч. за рахунок позики;
  • оплата освіти;
  • оплата лікування.

Як повертається податок

При подібних ситуаціях громадянин оформляє повернення коштів, рівних сумі податку (13%). З причини високої вартості житла, розміри податків вельми істотні і повернути їх буде не зайвим. При цьому виплата відбувається поступово і може затягнутися на кілька років. Один з варіантів оформлення - роботодавець не перераховує податок за співробітника, а виплачує йому щомісяця 13% від його окладу.

Відповідно до Податкового Кодексу, автомобіль до соціально значущих категорій, необхідним для поліпшення умов проживання, не належить. Звичайно, він виступає засобом підвищення якості життя, але завданням держави виступає підтримка малозабезпечених або соціально незахищених громадян.

Тому повернення податку при покупці машини в 2017 році, як і в попередні періоди, неможливий.

Однак існують ситуації, коли можна отримати певні пільги.

Однак існують ситуації, коли можна отримати певні пільги

Продаж авто: умови використання податкових пільг

Громадянин, який купив автомобіль, повинен завчасно продумати можливість отримання податкових пільг при його подальшому продажі. Щоб таким варіантом скористатися, необхідні до дотримання таких правил:

  • володіння транспортним засобом не перевищує 3 роки;
  • вартість автомобіля менше 250 тис. рублів;

Таким чином, повернення прибуткового податку при покупці машини новим власником виражається у звільненні продавця від його сплати. Тому рекомендується за час користування засобом збирати чеки і квитанції на обслуговування і ремонт з тим, щоб мати можливість підтвердити рівень своїх витрат. Якщо при подальшому продажі в документах фігурує ціна менш тієї, за яку громадянин раніше набував авто, він звільняється від виплат податків, оскільки не отримав прибутку за час його використання.

Вигода і сплата податку

Якщо ж перепродаж принесла прибуток на увазі більш високу ціну продавця, ніж їм сплаченої раннє при першій покупці, з різниці виплачується прибутковий податок. У кожному конкретному випадку, варто спочатку визначити розміри першого і другого і зіставити з тим, щоб вибрати, який варіант більш вигідний.

Якщо автомобілем громадянин володів понад 3-х років, ніяких взаємин з податковою при проведенні операцій, мати йому не обов'язково. Нерідко цим користуються деякі автолюбителі, оформляючи генеральну довіреність на покупця. А після обумовленого терміну, оформляють угоду за всіма правилами.

А після обумовленого терміну, оформляють угоду за всіма правилами

Документи для отримання вирахування

Покупцеві збирати документи для повернення податку при покупці машини не буде потрібно. Цим повинен займатися продавець, з огляду на те, що він отримує дохід від угоди. До обов'язкових паперів, які необхідно надати до податкової відносяться:

  • паспорт;
  • ПТС авто;
  • договір, платіжні та інші документи, що підтверджують факт угоди і суму;
  • податкова декларація.

На підставі документів, у разі відповідності перерахованим вище умовам, громадянина звільнять від сплати податку.

розрахунки

Вибравши інший варіант, наприклад, при продажу авто за більшою ціною, ніж воно було куплено, продавцю необхідно крім перерахованих вище паперів також надати перший договір про покупки їм даного засобу. При цьому обов'язково слід мати на руках підтвердження про виплаченої їм вартості. Далі слід проконтролювати процес нарахування податку. Він не повинен застосовуватися до повної суми, отриманої громадянином від угоди.

Алгоритм розрахунку наступний:

  • Від суми, отриманої продавцем, віднімається величина, раніше їм сплачена за дане авто.
  • Від різниці вираховується 13%.

Повернення податку при покупці машини в кредит відбувається за аналогічними принципами. Оскільки продавець отримує оплату, а покупець купує кредитні зобов'язання, даний факт не потрібно повідомляти в податковий орган.

finansytut.ru

Податкові відрахування при покупці автомобіля не передбачений Податковим кодексом. У тих громадян, які продають автомобіль, є можливість зменшити розмір податкової бази. Яким чином побудовано податкове законодавство щодо придбання авто і як отримати податкове вирахування при продажу транспортного засобу, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Податкові відрахування при покупці машини

Згідно з чинним законодавством, громадянин може претендувати на отримання певного податкового вирахування при купівлі майна. Автомобіль належить до майна. Так чи має громадянин право на податкове вирахування при купівлі автомобіля?

У Податковому кодексі (п. 1.2 ст. 220) серед майна, при придбанні якого платник податків може отримати податкове вирахування, автомобіль не значиться. Відповідно, скільки б купується вами машина не коштувала, преференцій у вигляді податкових відрахувань від держави чекати не варто.

Тоді виникає наступне питання: а чи може громадянин претендувати на отримання вирахування, якщо автомобіль їм був придбаний в кредит?

Знову звертаємося до статті 220 Податкового кодексу, де сказано, що громадянин може зменшити свої доходи на вчинені ним витрати в наступних випадках:

  • на погашення відсотків по кредиту, який був узятий з метою нового будівництва або придбання житла;
  • на виплату відсотків по кредиту, який був узятий з метою рефінансування кредитів для нового будівництва або придбання житла.

Про автомобіль тут не сказано ні слова. Відповідно, і в даному випадку платник податків отримати майнове відрахування не зможе.

Податкові відрахування при продажу автомобіля

Якщо ви розраховуєте на отримання податкового вирахування при відчуженні транспортного засобу, спочатку давайте визначимося, протягом якого терміну ви володіли проданим транспортним засобом:

  1. Ви - власник автомобіля більше 3 років. Вся сума, отримана вами від продажу, «льготируется» і не підлягає оподаткуванню. В даному випадку навіть не потрібно заповнювати декларацію 3-ПДФО.
  2. Ви - власник автомобіля менше 3-х років. П. 1 ст. 220 Податкового кодексу передбачає 3 варіанти вирахування:
  • Сума операції з продажу автомобіля - 250 тис. Рублів або менше. До декларації 3-ПДФО необхідно додати копію ПТС і договір продажу транспортного засобу в якості доказу, що автомобіль був проданий за суму, що не перевищує 250 тис. Руб.
  • Сума операції з продажу автомобіля - більше 250 тис. Рублів, але документи з купівлі-продажу машини не збереглися.

Якщо розмір отриманого доходу перевищено в порівнянні з передбаченим вирахуванням, то вся різниця повинна підлягати оподаткуванню за ставкою 13%. Якщо різниця негативна, то ПДФО не сплачується взагалі (але декларація 3-ПДФО подається в будь-якому випадку).

  • Сума операції з продажу автомобіля - більше 250 000 рублів (автомобіль міг бути переданий за схемою Trade - in і проданий), і всі документи по угоді збереглися.

У платника податків є вибір: обчислювати податкову базу або як різницю між отриманим доходом і сумою в 250 000 рублів, або як різницю між розміром доходу і ціною автомобіля.

У разі відчуження транспортного засобу платник податків має право одержати відрахування, якщо їм будуть дотримані наступні умови:

  • Громадянин - податковий резидент РФ.
  • У заявника на руках є копія ПТС, згідно з якою він був власником проданого автомобіля. Невеликий практична порада: копію ПТС краще зробіть після того, як в нього будуть внесені відомості про нового власника автомобіля, так як це є одним із доказів скоєння операції з продажу автомобіля і допоможе в подальшому вирішити всі спірні ситуації, які можуть виникнути з податковою інспекцією.
  • В наявності у заявника є документи, що підтверджують отримання доходу від продажу автомобіля.

Податкові відрахування при продажу автомобіля (менше 3 років у власності)

В даному випадку алгоритм ваших дій як платника податків наступний:

  1. Визначаємо податкову базу.
  2. Самостійно розраховуємо ПДФО з зазначеного вами доходу.
  3. До 30 квітня того року, який слідує за роком продажу автомобіля, подаємо декларацію в ФНС.
  4. До 15 липня року, що настає за роком продажу автомобіля, оплачуємо податок.

Якщо автомобіль належав на праві власності кільком особам, то подавати декларацію вони повинні кожен за себе. Майновий вирахування в цьому випадку буде надано або за домовленістю власників між собою, або пропорційно частці володіння автомобілем.

Разом з декларацією, яка подається до податкової інспекції, докладаємо такі документи:

  1. ПТС автомобіля, який проданий.
  2. Договір (довідку-рахунок) на придбання автомобіля (якщо податкова база обчислюється як різниця між доходами і витратами).
  3. Документи, що підтверджують величину сплачених коштів при придбанні автомобіля (квитанція банку, касовий чек, розписка і т. Д.).
  4. Договір продажу ТЗ.
  5. Платіжний документ.

Таким чином, ви маєте право отримати майнове відрахування при здійсненні операції з відчуження транспортного засобу, тільки якщо автомобіль перебував у володінні менше 3 років.

При продажу ТЗ, яке перебувало у власності більше 3 років, платник податків користується не майновим вирахуванням, а пільгою, яка дозволяє не обкладати податком всю суму, отриману від продажу автомобіля, і не подавати декларацію.

Але майнове відрахування при покупці ТЗ в даному випадку ви отримати не зможете.

nsovetnik.ru

Дуже цікавим питанням є відрахування податків при купівлі автомобіля. Ця тема цікавить багатьох громадян. З нерухомістю та без того все зрозуміло - можна повернути собі до 260 000 рублей при вартості оной до 2 мільйонів. А ось з машинами все куди складніше. І тому багато громадян шукають відповідь на своє питання про податкові відрахування при купівлі транспортного засобу. Чи є він насправді? І що потрібно для його отримання в тому чи іншому випадку?

казки

Як отримати податкове вирахування при купівлі автомобіля? Чесно зізнатися, ніяк. Такого повернення грошових коштів не передбачено в законодавстві. Тобто майнове відрахування ви можете отримати, але не тоді, коли мова йде про транспортний засіб.

Значить, думати про повернення грошей при покупці машини просто немає сенсу. Це марна трата часу. Чи не покладено він нікому - ні пенсіонерам, ні нужденним, ні звичайним громадянам. Проте є податкове вирахування при покупці машини іншого типу. Точніше, він допомагає зменшити податкову базу при продажу нерухомості. Таке повернення має місце. Він покладається безпосередньо продавцеві. Про що йде мова? І що потрібно для отримання оного?

для продавців

Чи належить податкове вирахування при купівлі автомобіля в тих чи інших випадках? Лише частково. Справа вся в тому, що можна отримати повернення коштів продавцем. А точніше, зменшити податкову базу для сплати податку в майбутньому. І не більше того.

Як ми вже з'ясували, покупці не мають ніяких прав на даний відрахування. Таким чином, замислюватися про повернення коштів при купівлі транспортного засобу не слід. А ось якщо ви виступили в ролі продавця, то доведеться потурбуватися заздалегідь про отримання цієї «пільги», щоб полегшити собі податкові зобов'язання перед державою. Це не так вже й важко, як може здатися на перший погляд. Як ми вже з'ясували, покупці не мають ніяких прав на даний відрахування

Терміни

Податкові відрахування при покупці автомобіля (а точніше, при продажу оного) покладено всім продавцям. Особливо це стосується тих, у кого транспорт коштує понад 250 000 рублів, а також у власності знаходиться не більше трьох років. Саме дана категорія платників податків повинна платити податок після укладання угоди. І його можна зменшити за допомогою простих дій.

В які терміни відбувається відрахування податків при купівлі автомобіля у вас будь-ким? Вирішити поставлене запитання доведеться до кінця податкового звітного періоду. На даний момент він встановлений до 30 квітня кожного року. При цьому звіт потрібно за попередні 12 місяців. Тобто, в 2014 ви подаєте звітність за 2013 рік, в 2015 - за 2014 і так далі.

А ось терміни розгляду запиту зазвичай варіюються, але не перевищують двох місяців. В середньому можна розраховувати на 1-1,5 місяці очікувань відповіді від податкових служб. В цілому відрахування податків при купівлі автомобіля у вас будь-ким займає близько 3-4 місяців. Але як його отримати?

особистість

Податкові відрахування при покупці машини у вас будь-ким здійснюється тільки за наявності посвідчення особи. Тобто необхідний паспорт. А точніше, його копія. Без цього документа з вами ніхто не буде розмовляти в податкових органах. Як показує практика, інші посвідчення особи не приймаються.

Завіряти копії всіх сторінок паспорта не потрібно. Після того як у вас будуть дані папери, можна приступати до збору інших документів. Їх не так вже й багато, але перелік всього необхідно не всім відомий. Відсутність хоча б одного документа спричинить за собою відмову у відрахуванні.

Заява та звіт

Повернення коштів податковими органами, а також зменшення податкової бази при розрахунку податку можливі тільки за заявою громадянина. В іншому випадку ви просто не заявляєте про свої права і бажаннях державі. Нав'язувати відрахування ніхто не стане. Про це кожен повинен думати сам.

Заява пишеться майже в довільній формі. Якийсь зразок є - в ньому ви вказуєте причину звернення за вирахуванням, а також відомості про зроблену угоду. Можна вказати дані про покупця. В обов'язковому порядку напишіть про свої доходи та витрати при купівлі транспортного засобу.

Також буде потрібно податкова звітність. Вона називається декларацією, форма 3-ПДФО. Заповнюється вами самостійно за допомогою спеціальних програм. Нічого важкого або особливого в процесі не буде - потрібно внести дані про отримані вами засобах, а також відомості про вас, покупця і автомобілі. Все це не так вже й важко - вписати дані у відповідні поля на екрані.

Крім усього іншого, від вас зажадають довідку 2-ПДФО. Вона називається ще й довідкою про доходи. Якщо ви працюєте на себе, заповнення оной проводиться особисто, в іншому випадку вона береться в бухгалтерії у роботодавця. Потрібні тільки оригінали перелічених документів. Ніякі копії прийняті не будуть, навіть якщо вони виявляться завіреними.

Ніякі копії прийняті не будуть, навіть якщо вони виявляться завіреними

Про операцію

Що ще може знадобитися? Тепер доведеться пред'явити всі документи, які стосуються безпосередньо проведену операцію. Тільки так можна одержати відрахування податків при купівлі автомобіля у вас тим або іншим громадянином.

Доведеться, по-перше, прикласти завірену або оригінальну копію договору купівлі-продажу. Причому ви повинні бути вказані в якості продавця. Без цього не вийде подати заяву - воно просто не підлягає розгляду.

По-друге, підтвердження ваших доходів і витрат. Це обов'язкові документи. Підійдуть будь-які чеки і квитанції, які тільки могли стосуватися угоди. Наприклад, ті, що підтверджують факт покупки вами транспорту. І звичайно ж, докази продажу оного.

По-третє, свідоцтво про право власності і ПТС теж доведеться докласти до всіх інших документів. Бажано мати їх завірені копії. Тоді і тільки тоді можна думати про зменшення податкової бази при сплаті боргу державі. По-третє, свідоцтво про право власності і ПТС теж доведеться докласти до всіх інших документів

Чесно кажучи, багато громадян не думають про те, як отримати податкове вирахування при купівлі автомобіля. Найчастіше просто логічніше почекати 3 роки і взагалі не платити податок від продажу власності. Саме такий варіант поширений в Росії. Це Цілком нормальна явіще. Взагалі ж вирішувати питання про вирахування повинен кожен самостійно. Просто невелике очікування здатне позбавити вас від більшості проблем. Вибір за вами. Просто запам'ятайте, що покупець не має прав на податкові відрахування в зв'язку з придбанням автомобіля.

fb.ru

Чи можна повернути 13 відсотків з покупки машини?
Чи можливий буде повернення прибуткового податку при покупці машини в 2017 р в новій редакції закону?
Чи передбачений податкове вирахування при покупці машини в кредит?
Що відноситься до майнового відрахування?
Чи є новий закон?
Якщо покупка в кредит?
Чи є винятки для пенсіонерів?
Чи можна повернути 13 відсотків з покупки машини?
Чи можливий буде повернення прибуткового податку при покупці машини в 2017 р в новій редакції закону?
Чи зможуть громадяни, які планують придбання транспортного засобу отримати податкове вирахування при купівлі автомобіля в 2017 році?