Реклама
Реклама
Реклама

Як НЕ купити телефон в Comfy: реальна історія однієї покупки

  1. Тепер власне висновки.

До редакції "Дніпро Час" звернувся наш постійний читач, який недавно придбав новий смартфон в популярній мережі магазинів техніки "Comfy". Радість від покупки тривала недовго. За словами Павла, телефон не виправдав його сподівань, але магазин навідріз відмовився зробити повернення або обмін на більш дорогу модель, як це належить за законом.

Історія, яку розповів нам Павло, на жаль, не поодинока, але дуже показова. Сервіс, яким так пишається мережу магазинів "Comfy", на перевірку часто виявляється практично обманом.

"Три дні тому мав необережність купити смартфон в магазині Comfy. Хоча раніше і ходили чутки що в магазинах проблеми з гарантією і поверненням, але ці відгуки і чутки були поодинокі і мене не насторожили.

Отже, я вибрав недорогий, але цілком собі непоганий телефон Meizu M5. Поїхав в магазин Comfy, що на проспекті Тараса Шевченка, 7 у м Кам'янське, і за готівку купив цей смартфон. У цей момент всі співробітники та консультанти просто світилися ввічливістю і ввічливістю.

Все було відмінно зі смартфоном до моменту його налаштування і введення, так би мовити, в експлуатацію. Виявилося, що в додатку Gmail будь-які вкладення в лист неможливо зберегти (відповідно і переглянути) на телефон. Телефон показує, що завантаження файлу почалася, вдає, що скачав, але самого файлу потім ніде знайти не вдається. Також, будучи щасливим володарем квадрокоптера Phantom 3, для мене було дуже важливо, щоб мій смартфон міг працювати з цим квадрокоптера. На жаль, і тут мене чекало розчарування. Даний смартфон навідріз відмовився працювати з коптером.

Було вирішено скинути пристрій до заводських налаштувань і зробити налаштування і установку всього софта з нуля, в надії виправити ці глюки. Але це не допомогло.

Що ж, подумав я, адже у мене є 14 днів на заміну невідповідного мені, в силу своїх особливостей, телефону, і з надією поїхав в магазин. Тут я повинен уточнити, поїхав я на третій день після покупки - як тільки у мене з'явилося на цей час. "- розповідає Павло.

Але надія поміняти невідповідний телефон, який знаходиться на гарантії і не був в активному використанні, не виправдалася. Почувши про проблему, продавці та менеджери магазину всіляко намагалися довести чоловікові, що він не має права на повернення телефону. Хоча на офіційному сайті COMFY в розділі «Обмін і повернення товару» прочитав наступне:

"У мережі магазинів COMFY обмін товару належної якості протягом 14 днів, можливий, якщо:

  • є в наявності касовий чек (видаткова накладна) про придбання товару;
  • збережені заводські пломби, захисні плівки на товар;
  • збережений товарний вигляд виробу і його комплектуючих: відсутні механічні пошкодження, подряпини, потертості, а для товарів в одноразовому (блистерной) упаковці - якщо упаковки не розкривалися;
  • товар не має слідів експлуатації;
  • збережений товарний вигляд виробу і його комплектуючих: відсутні механічні пошкодження, подряпини, потертості, а для товарів в одноразовому (блистерной) упаковці - якщо упаковки не розкривалися. "

Саме за останній пункт і "зачепилися" працівники магазину, хоча ніяких потертостей, подряпин і тим більше ушкоджень на телефоні, яким не користувалися, просто бути не могло, в чому особисто переконався наш журналіст, коли Павло показав свою невдалу покупку.

"У магазині мене проводили до приємного консультанту Наталі, яка завідує питаннями повернення. Вона уважно мене вислухала, радячись з іншим консультантом, і спочатку начебто навіть погодилася мені допомогти, тобто замінити телефон на іншу, більш дорогу модель. Але відійшовши в сторону буквально на пару хвилин, повернулася з вердиктом, що вона змушена мені відмовити з наступних причин, УВАГА, з її слів: телефон не повинен був виходити в інтернет - раз, телефон не повинен був підключатися до зарядки - два. Ну і стандартне - наявність потертостей їй і пилу між склом і корпусом. Мені АБСОЛЮТНО незрозумілі перші два пункти, а ось із другими вже не згоден я - частинки пилу дві, може три були, потертостей я взагалі не бачив - телефону два дні, але «IT-експерт» з яким радилася Наталія виніс свій вердикт - пил і потертості. Оскарженню не підлягає.

"Ну ні - то ні", - подумав я. Слава Богу сума не величезна - 3700 грн, хоча і не маленька - це не батон хліба. І вирішив попросити у консультанта папір, в якій би було написана причина відмови в поверненні. Але і тут отримав відмову. Менеджер сказала дзвонити на гарячу лінію.

Тепер власне висновки.

Не купуйте телефони в Comfy. Просто тому, що «потертості» чи частинки пилу у Вас виявлять в будь-якому випадку, навіть якщо ви прийдете на наступний день, так що там на наступний, я думаю навіть якщо години через три. Ну і епічно пункти про те, що не можна виходити в інтернет або підключати до зарядки. Що телефон виявився з такими дефектами, для мене істотними, магазин ясна річ не винен, і я це розумію. Але ось що такий телефон особисто мені не підходить і можна його замінити на іншу, більш дорогу модель - магазин не розуміє. І Вас, швидше за все, теж не зрозуміє. "- обурюється Павло.

На закінчення хочеться сказати, що різні приховані дефекти не тільки телефонів, а в принципі будь-якої сучасної техніки прямо в магазині визначити неможливо - вже дуже складною вона вже стала і на це потрібен час. А в магазині витрачати по 4-5 годин для перевірки всіх функцій і режимів нереально. Для цього в законодавстві України і передбачені ці 14 днів. На які Ви, на жаль, в магазинах Comfy можете не розраховувати.

Павло розповів нам, що не збирається спускати це питання на гальмах, а буде неодмінно звертатися в Управління із захисту прав споживачів, а після консультації юриста, можливо, навіть до суду.

PS Історія отримала своє продовження після нашої публікації. Як розвивалися події, Ви можете прочитати ТУТ .

Як розвивалися події, Ви можете прочитати   ТУТ

джерело: http: //dpchas.com.ua/dnepropetrovskaya-solyanka/kak-ne-kupit-telefon-vc ...