Реклама
Реклама
Реклама

Кличко пообіцяв Києву нові школи і дитсадки

До кінця року в Києві планується відкрити після будівництва або реконструкції три школи і вісім дитячих садків.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу "Київ". "У вересні діти підуть в школу. І наше завдання зробити все, щоб належним чином підготувати навчальні заклади. Всі школи і дитячі сади були відремонтовані, щоб діти мали необхідні умови для навчання", - підкреслив він.

Кличко нагадав, що значна частина міського бюджету виділяється на сферу освіти.

Кличко нагадав, що значна частина міського бюджету виділяється на сферу освіти

За словами міського голови, ще кілька років тому чергу в дитячі садки становила понад 15 тис. Дітей. Тепер черга скорочена до 3 тисяч. "У найближчі роки цієї черги взагалі не повинно бути", - додав Кличко.

Він нагадав, що за останні чотири роки в Києві були відкриті побудовані або повністю реконструйовані 19 дитячих садків та 6 шкіл.

Зокрема, лише протягом 2018 планується відкрити 8 дитячих садків та 3 школи.

"Ми в 2018 році запланували будівництво та реконструкцію 11 установ освіти. З них 3 школи - будівництво однієї школи, повна реконструкція однієї школи і прибудова до однієї зі столичних шкіл, і 8 садів. Це будівництво або повна реконструкція", - сказав Кличко.

"Школами, які ми відкриваємо, ми можемо пишатися. Зокрема, якістю будівництва, обладнанням класів, спортивних залів. Переконаний, що Київ показує приклад для інших міст - і не тільки нашої держави. І школи, і дитячі садки відповідають сучасним вимогам", - підсумував мер.

Нагадаємо, з восьми запланованих садів в 2018 році (сім повністю реконструйованих і один новий) три садка в столиці вже відкрили, в тому числі новий. Один відкриють до Дня знань. Ще чотири реконструйованих дитсадка - в Голосіївському, Оболонському, Дарницькому та Печерському районах - планується відкрити до кінця року.

Це дозволить тільки в 2018 році створити 2225 додаткових місць в дитячих садах Києва.

Підпишись на Telegram-канал і подивися, що буде далі!