Реклама
Реклама
Реклама

Що вибрати: вікна на захід або схід?

Новини

01.07.2019

Квартири в «Новому Лесснер» і «Новому Оккервіль» будуть продаватися без ескроу-рахунків далі Квартири в «Новому Лесснер» і «Новому Оккервіль» будуть продаватися без ескроу-рахунків   далі

27.06.2019

1 липня підвищення цін на квартири в «Новому Оккервіль» і «Новому Лесснер» далі 1 липня підвищення цін на квартири в «Новому Оккервіль» і «Новому Лесснер»   далі

26.06.2019

Зміни в графіку роботи Представництва в «Новому Лесснер» 27 june далі Зміни в графіку роботи Представництва в «Новому Лесснер» 27 june   далі

17.05.2013

«Куди виходять вікна?», - один з перших питань, які задають покупці. Дійсно, більшість покупців досить серйозно підходить до питання вибору того, на яку сторону світла будуть виходити вікна в майбутній квартирі, оскільки багато хто розуміє, що часто від цього залежить майбутнє комфортного проживання. Але, безумовно, це питання суто індивідуальний, оскільки однозначно сказати, що краще: вікна на захід або на схід, на вулицю або у двір, - не можна.

Традиційно найбільш привабливими для клієнтів є південна і східна сторона. «Згідно з даними опитування, яке ми проводили в 2012 року серед потенційних покупців, 48,2% опитаних віддали б перевагу, щоб вікна їхньої квартири виходили на південь, 17,6% - на схід, 9,1% - на захід, 4,7 % - на північ, - розповідає Микола Гражданкін, начальник відділу продажів ІБК «Отделстрой». - Для 20,4% респондентів сторона світла не має значення ».

На думку Павла Третьякова, начальника відділу супроводу договорів ТОВ «КВС», переважно, на виборі боку акцентують увагу покупці, які вже мали досвід придбання житла, а також люди творчих професій або працюють за індивідуальним графіком.

На думку Павла Третьякова, начальника відділу супроводу договорів ТОВ «КВС», переважно, на виборі боку акцентують увагу покупці, які вже мали досвід придбання житла, а також люди творчих професій або працюють за індивідуальним графіком

Експерти ринку рекомендують, щоб, наприклад, вікна спальні виходили на схід або північний схід, щоб нас будили ласкаві промені сонця вранці. При цьому, за словами Олексія Шленова, виконавчого директора «МІЕЛЬ-Мережа офісів нерухомості», існують певні СНИП, за якими спальня повинна знаходитися на північній стороні, в крайньому випадку, на сході. А, наприклад, кімнати, де ми проводимо більше часу вдень, повинні бути орієнтовані на південний захід, оскільки найчастіше сонячні промені турбують нас в тій кімнаті, де ми дивимося телевізор або працюємо на комп'ютері.

«Багатьом хотілося б, щоб з ранку в квартирі було сонячно - вставати легше, - розповідає Софія Лебедєва, генеральний директор компанії« МІЕЛЬ-Новобудови ». - Ранкове сонце не таке гаряче, як полуденне, і не заважає мешканцям. Якщо всі вікна виходять на західну сторону, з обіду розігріте сонце буде світити в вікна і нагрівати квартиру. Влітку в приміщенні без кондиціонера неможливо буде перебувати ».

Якщо говорить в цілому, то умовно можна розділити кімнати і сторони світу наступним чином:

- Вікна на південь - вітальня, їдальня, кабінет. Ця зона схильна до найсильнішої інсоляції.

- Вікна на схід - кухня, їдальня, спальня, кабінет. «У квартирах розташованих в східному напрямку, як правило, вранці досить світло, при цьому в післяобідній час, коли сонце знаходиться високо над будинком, в квартирі досить прохолодно», говорить Світлана Денисова, начальник відділу продажів «БФА-Девелопмент».

- Вікна на захід - вітальня, їдальня або дитяча спальня. «Західний напрямок вибирають любителі тепла: яскраве сонце після полудня розігріває квартиру», пояснює Світлана Денисова.

- Вікна на північ - спальня, приміщення господарського призначення.

Безумовно, найкращим варіантом стане квартира з вікнами, що виходять на різні сторони, оскільки в різний час дня сонце має заглядати в різні кімнати. «Це більш комфортно і з психологічної точки зору, коли всі вікна виходять не в один двір, а на різні вулиці», вважає Олексій Шленов. Однак якщо квартира однокімнатна, як правило, покупці все ж вважають за краще схід.

Вибір сторони світу є важливим фактором, але не визначальним при ухваленні рішення про покупку квартири, так як хоч на нього і звертають увагу практично всі покупці, в більшості випадків розташування вікон є додатковою інформацією про об'єкт нерухомості. Більш суттєвим фактором при виборі майбутнього житла є вид з вікон, іноді цей фактор може стати визначальним, оскільки ніхто не хоче жити з видами, наприклад, на промзону або гучну автомагістраль. «Клієнти, які купують квартири в інвестиційних цілях, вибирають об'єкти з видом на місто, оскільки їх вартість на порядок вище, - розповідає Ельдар Султанов, директор департаменту новобудов NAI Becar. - Варто зазначити, що в 80-90% випадків люди звертають увагу на такий фактор, як вид з вікон. Після вибору надійного забудовника, прийнятної ціни і підходящої локації покупці вибирають ту квартиру, вид з вікон якої відповідає їхнім запитам ».

Точка зору:

Ельдар Султанов, директор департаменту новобудов NAI Becar:

- Все залежить від уподобань покупців і їх способу життя. Можна сказати однозначно, що клієнти намагаються уникати покупки квартири, вікна якої виходять на північ і південь, а південно-західний напрямок залишається на сьогоднішній день найбільш затребуваним. Якщо проїжджа частина не близько від будинку, то найчастіше вибирають квартиру з вікнами на вулицю, оскільки її видові характеристики набагато краще. Квартиру з вікнами у двір набувають сімейні люди, щоб спостерігати за дитиною, що грає на дитячому майданчику, або просто заради тиші і спокою.


Новини сайту

розумна Нерухомість

До списку

«Куди виходять вікна?