Реклама
Реклама
Реклама

Галка

Галка значно менше ворони за розміром (маса тіла 139-256 г) Галка значно менше ворони за розміром (маса тіла 139-256 г). Шия і верх голови сірі, боки - темно-сірі, решта оперення чорне, з металевим блиском. Мешкає в Європі і Західній Азії. На сході зустрічається близький вид - даурская галка (Corvus Davurica) За забарвленням даурская галка подібна до сірої вороною.

Як і граки, галки - колоніальні птиці, для гніздування вибирають закриті приміщення - дупла дерев, ніші в скелях і стінах, горища, вентиляційні труби, старі сорочі гнізда. Гніздо будують обидва птахи з сухих гілок, землі, вистилають ганчірками, ватою, пір'ям, шерстю, папером. На початку травня самка відкладає 3-6 блакитно-сірих яєць з бурими плямами. Насиджує самка. Пташенята з'являються через 17-18 днів, через місяць вони вилітають з гнізда і ще близько двох тижнів докармливаются батьками. Фото галки можна побачити справа.

Харчуються галки комахами, харчовими відходами, з рослинної їжі - насінням зернових культур.

Галки нерідко живуть поблизу житла людини. У великих містах часто зустрічаються у залізничних станцій і вокзалів, на ринках, в старих будинках і заводських спорудах, на звалищах і пустирях. У центрі міста галок мало. Часто їх можна побачити в змішаних зграях разом з воронами і грачами. Ночують в парках і скверах, на карнизах високих будівель.

Галки, як і інші Вранова, цікаві за утримання будинку. Для утримання необхідна велика клітина або вольєр. Годування - як і інших воронових птахів - м'ясо, риба. сир, каші, распаренное зерно, яйця, хліб. Галки добре приручаються, прив'язуються до господаря.

Купити галку Ви можете в спеціалізованому розсаднику. Ціну пташенят галки можна дізнатися на дошці оголошень .