Реклама
Реклама
Реклама

Як київські МНСники рятують тварин

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

2 вересня 2013, 7:52 Переглядів: 2 вересня 2013, 7:52 Переглядів:   Прийшла допомога

Прийшла допомога. Найчастіше рятувальникам доводиться знімати котів з дерев.

Днями в нью-йоркському метро в година пік на півтори години було зупинено рух поїздів. Тисячі людей не могли доїхати на роботу і навчання через двох кошенят, про зникнення яких у поліцію повідомила їх господиня. Їх знайшли на коліях між станціями. Співробітники підземки знеструмили рейки, щоб кошенят не вбило. Пасажири співпереживали малюкам і раділи, коли їх дістали. "Сегодня" поцікавилася, хто у нас допомагає тваринам, що потрапили в біду.

У прес-службі столичної підземки повідомили, що подібних випадків у них не було: "Але пару років тому на станції" Нивки "жив ручної горобець, якого годували кілька киян, але потім кудись полетів".

РЯТУВАЛЬНИКИ. Співробітники столичного ГосЧС часто визволяють з біди живність. Нещодавно витягли з підвалу багатоповерхівки на Подолі кошеня, який просидів там два дні. "Ми не зобов'язані допомагати тваринам, але, з гуманності, рятуємо котів, котрі пробралися на дерево, собак з ям. А в червні був кумедний випадок: наші хлопці врятували бобра. Він намагався підкопати на Дарниці стіну будинку. Бобра випустили в озеро Вирлиця. А як-то лось забрів в парк на Оболоні ", - повідомили нам в прес-службі київського ГосЧС. Цього літа рятувальники провели операцію з порятунку ворони, яка заплуталася в проводах на дереві і два дня нестямно кричала, не даючи спати мешканцям будинку по вулиці Котельникова, 12. Рятувальники піднялися по сходах і звільнили бідну пташку. Екс-начальник ГУ надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний каже, що пару років тому планували створити службу порятунку тварин, але грошей на це не було: "На це було потрібно всього 18 тис. Грн. Адже люди займаються порятунком на голому ентузіазмі!"

ЖЕКИ. В обов'язки ЖЕКів, відповідно до Закону України про ЖКГ , Не входить порятунок тварин. Лише сказано, що вони повинні забезпечити "захист приміщень від проникнення гризунів, кішок і собак". Але жалісливі співробітники все ж допомагають бідним. "Якщо будинок, в якому таке сталося, підпорядковується нам, ми реагуємо. Майстер виїжджає і робить все, що в його силах", - сказали нам в дарницькому жеку № 201. "У нас зовсім недавно дві собачки застрягли на будівництві. Вони впали в яму. Двірники за допомогою сходів їх витягли ", - говорять в Подільському ЖЕКу №701.

За кордоном організовані цілі служби порятунку тварин при поліцейських ділянках. Наприклад, в Нью-Йорку живність рятують навіть байкери. Вони їздять по місту ночами і підбирають тварин. У Німеччині професія "Захисник тварин" визнана офіційно. В Англії пожежні за 3 роки допомогли 17 тисячам чотириногих.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як київські МНСники рятують тварин". інші комуналка дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Аліса Ревнова, Анна Пелюх

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ