Реклама
Реклама
Реклама

Більше знаєш - краще спиш: 10 головних правил для захисту будинку і офісу від злодіїв

Квартирні та офісні злодії орудують круглий рік.

Раніше літо вважалося "сезоном квартирних крадіжок". Останнім часом це не так. Круглий рік і квартири, і об'єкти комерційної нерухомості перебувають під загрозою. Простими і дієвими способами захисту будинку і офісу ділиться фахівець охоронного підприємства "СОВА" Микола Моос.

- Зараз люди мають можливість їхати у відпустку в будь-який час року, тому загроза постраждати від крадіжки є завжди. Звичайно, влітку є певна масовість, але вона некритична, - сказав Микола.

При цьому, зазначив він, крадіжки майже завжди сплановані заздалегідь. Тому, дотримуючись заходів безпеки, людина може значно знизити ризик. Виявити сліди вторгнення зловмисника - це величезний стрес для будь-якої людини, навіть якщо збиток незначний.

- Наша статистика показує, що майже всі затримані - рецидивісти. Дуже мало людей, які добре жили, мали роботу, дружину, дітей і вирішили раптом грабувати. В основному це люди, які вже сиділи, у нас є випадки, коли людина відзначала вихід з в'язниці і так заотмечался, що заліз в чужий будинок, де стояла сигналізація, і, загалом, тут же відправився назад до в'язниці.

У цій статті розглянемо кілька порад, як уберегти свій будинок і офіс від злодіїв.

для житла

1. Не виставляти напоказ цінні речі class = "_">

Не потрібно афішувати, що у вас є вдома цінності. По-перше, попросіть дітей, які не хвалитися дорогими речами, та й взагалі не поширюватися про достаток сім'ї. Така інформація, потрапивши в ті руки, становить загрозу. По-друге, в самому житло не виставляйте напоказ цінності, тому що "розвідниками" можуть виявитися приходять співробітники та обслуговуючий персонал - хоч домробітниця, хоч простий постачальник їжі або води.

По-друге, в самому житло не виставляйте напоказ цінності, тому що розвідниками можуть виявитися приходять співробітники та обслуговуючий персонал - хоч домробітниця, хоч простий постачальник їжі або води

2. Створювати додаткові перешкоди class = "_">

Будь-яке пограбування відбувається "на ривок". Люди заходять і швидко-швидко збирають все цінне, найчастіше вони вже розвідали, де висить шуба, де стоїть сейф, де зберігають гроші. Тому чим більше додаткових перешкод господарі створять, тим краще. Другі двері, додаткові замки, петлі, які неможливо зрізати, щоб зняти двері, - все це змусить злодія повозитися, і не виключено, що, зіткнувшись з перешкодами, він взагалі залишить затію і піде.

3. Використовувати сейф для грошей і цінностей class = "_">

Не варто нехтувати малогабаритними сейфами, радять фахівці "СОВА". Але є важливий момент. Сейф повинен бути надійно закріплений. Краще до капітальної стіни і серйозним кріпленням.

- Тут ситуація, як з викраденням мотоциклів, їх викрадають, просто зануривши в кузов машини, і ніяка сигналізація не допоможе. Таке ж можливо і з маленькими сейфами, - пояснив Микола.

4. Дружити з сусідами class = "_">

Дружба з сусідами стає рідкістю, а даремно. У справі захисту від злодіїв вона дуже навіть ефективна. Зацікавленість сусідів в загальну безпеку буде не на руку злочинцеві.

- Якщо ви сусідів не знаєте і прийшли якісь люди колупатися в їх двері, ви подумаєте, та й чорт з ним. А коли ви знаєте, що там живе Марія Петрівна і зараз вона на дачі, а тут хтось незрозумілий приїхав, то ви як мінімум можете набрати її і запитати, що відбувається. Ну а далі по ситуації, якщо потрібно, і поліцію викликати, - зазначив він.

5. Поставити сигналізацію class = "_">

Як кажуть фахівці, сигналізацію треба ставити обов'язково з реагуванням. Зараз багато систем, які можна купити і поставити самостійно, але що ви зробите, перебуваючи на дачі і побачивши, що квартиру грабують? Мінімальний комплект - це датчик відкриття дверей на розмикання і об'ємний датчик, що реагує на рух (для квартир з тваринами він налаштовується індивідуально). Для приміщень на перших поверхах рекомендується ставити ще датчики розбиття скла. В "СОВА" кажуть, що, навіть якщо злодій заліз в квартиру, яка коштує на охорону, побачивши пульт, датчики, він втече - занадто великий ризик, і незрозуміло, чи буде куш.

- У нас по кілька груп в різних районах міста, щоб забезпечити максимальну швидкість приїзду. Оперативники - хлопці міцні, постійно проходять тренування, і їх завжди приїжджає двоє, а в районах, де важка криміногенна обстановка, - троє, - додав Микола.

Оперативники - хлопці міцні, постійно проходять тренування, і їх завжди приїжджає двоє, а в районах, де важка криміногенна обстановка, - троє, - додав Микола

До речі, ще одна послуга охоронного підприємства - тривожна кнопка (стаціонарна або переносна), її можна поставити навіть в квартиру. І бували випадки, коли вона рятувала життя.

- В одній квартирі спрацювала кнопка, приїжджає група на місце, квартира закрита, дзвонять в неї на всякий випадок, може, господарі випадково натиснули, протираючи пил, бувало таке. Через двері кажуть: "У нас все добре, їдьте", - розповідає Микола. - Може, хтось поїхав би, але ми не маємо права зробити так. Хлопці повідомляють оперативного чергового, він набирає господиню квартири, вона каже, що знаходиться не в місті, будинку повинен бути чоловік, але вона не впевнена - і дає дозвіл відкривати квартиру.

У групи запасні ключі від квартири (за бажанням клієнта таке можливо). Вони відкривають двері і виявляють, що господар лежить зв'язаний на підлозі. Виявилося, він на радощах, що дружина поїхала, пішов пиячити. Товариші по чарці, дізнавшись, що вдома є цінності, напросилися до нього додому, тріснули по голові, скрутили. Благо чоловік встиг натиснути тривожну кнопку, і завдяки цьому врятував собі, можливо, і життя.

Для офісів і магазинів

1. Встановлювати надійний сейф class = "_">

В офісах злодії працюють теж "на ривок", швидко-швидко, тому сейф повинен кріпитися ніяк не до гіпсокартонної стіні, разом з якою його можна вирвати. Не можна ніколи залишати ключі в замку сейфа, на столі поруч з ним, і взагалі зберігати в тій же кімнаті, де знаходиться сейф. Це як зберігати пароль від комп'ютера поруч з комп'ютером, порівнює Микола. Бажано, щоб сейф стояв в приміщенні, де немає вікон, тому що вони - додаткова лазівка ​​для злодія. Ну, а якщо вікна є, то на них ми рекомендуємо поставити решітки.

2. Ставити двоє дверей і грати між ними class = "_">

Це принцип з рад і для житла - створити більше перешкод. Бажано у вхідній групі встановити двоє дверей, між ними поставити решітку, на вікна - рольставні.

- Звичайно, їх теж можна зламати, немає нічого стовідсотково стійкого, але чим довше буде відбуватися процес злому, тим краще, - сказав представник "СОВА".

3. Робити муляжі дорогих товарів class = "_">

Фахівці радять робити по можливості муляжі дорогих об'єктів, не залишати на увазі в доступному місці цінні речі, тому що злодії забігають, згрібають все що можна і тікають.

4. Встановити тривожну кнопку class = "_">

Ця рада актуальна для магазинів і кафе. Загрозу можуть представляти напідпитку відвідувачі. Якщо вони разбуянілісь, співробітники натискають кнопку - і на місце виїжджає група.

- Діють наші співробітники максимально делікатно, щоб людину не пошкодити, але зупинити. Щоб він не завдав шкоди іншим відвідувачам або майну. Це дуже ефективний захід безпеки. Люди не завжди готові поставити серйозну охорону, але якщо об'єкт працює ночами, то тривожна кнопка - це підмога в безпеці, - зауважив Микола.

5. Поставити сигналізацію class = "_">

Крім стандартного комплекту можна встановлювати будь-які додаткові датчики - пожежні, димові, датчики протікання води.

- У нас розгорнута своя радіомережа, вона не завантажена нічим, крім наших сигналів, тому ми можемо гарантувати, що сигнал пройде. Крім того, передача інформації відбувається за кількома незалежним каналам. Система постійно виробляє самодіагностику. У дешевих охоронних системах, якщо сигнал від датчика пропав, ніхто про це не дізнається. А його, може бути, зламали, відрізали, заглушили. Наша система постійно опитує датчики - на зв'язку чи. І, якщо навіть просто перерізати дроти, сигналка спрацює, вона зрозуміє, що відбувається спроба втручання.

За словами Миколи, була ситуація, коли в офісі прибиральниця здобула ключі від сейфа і після закінчення робочого дня, коли всі пішли, полізла в сейф. Вона намагалася вивести з ладу сигналізацію за допомогою електрошокера, але не вийшло, охорона приїхала і затримала жінку.

- Є можливість контролювати систему через додаток на смартфоні, постановку, зняття з охорони об'єкта, будь-які тривожні сигнали будуть дублюватися туди ж. А в системі варто акумуляторна батарея, яка підтримає роботу при аварійному відключенні електрики. Бували випадки, коли здивовані злодії запитували: "Як так, адже ми ж перерізали дроти", - додав Микола.

Зараз багато систем, які можна купити і поставити самостійно, але що ви зробите, перебуваючи на дачі і побачивши, що квартиру грабують?