Реклама
Реклама
Реклама

Герб Волзького району

Волзький район утворений в 1937 році (тоді він називався молотовської) шляхом виділення з території міста Куйбишева. Район об'єднує 60 сіл і селищ. Адміністрація району знаходиться в Самарі. Волзький район утворений в 1937 році (тоді він називався молотовської) шляхом виділення з території міста Куйбишева

На сайті Адміністрації Самарської області гербом Волзького району раніше ітменовалась композиція у вигляді державного герба Росії, накладеного на стилізований колос, одна половина якого пофарбована в державні кольори Росії.

Ця композиція деякий час використовувалася на сайті і після прийняття офіційного герба Волзького району

Використано зображення герба на офіційній сторінці Адміністрації Самарської області

Використано зображення герба на офіційній сторінці   Адміністрації Самарської області

Герб Волзького муніципального району затверджений Рішенням Зборів представників Волзького району №651 від 18 листопада 2008 року . Тоді ж затверджено і Положення про герб. Згідно з текстом Положення:

"3. Геральдичне опис і обгрунтування символіки герба муніципального району Волзький
3.1. Геральдичне опис герба муніципального району Волзький говорить:
«У блакитному полі на зеленій землі - йде срібна, дика коза; облямівка складова двенадцатичастном зі срібла і зелені; зелень обтяжена золотим безантів ».
3.2 Герб Волзького району відповідно до «Методичних рекомендацій з розробки та використання офіційних символів муніципальних утворень», затвердженими Геральдичним радою при Президентові Російської Федерації 28.06.2006 (гл. VIII, п. 45), може відтворюватися із статусною короною встановленого зразка.
3.3. Обгрунтування символіки герба муніципального району Волзький.
Освіта Волзького району відноситься до 1937 року, коли постановою ВЦВК було проведено перетворення Молотовського міського району м Куйбишева в Молотовський (сільський) район з безпосереднім підпорядкуванням Куйбишевському облвиконкому. Указом Президії Верховної Ради від 10 серпня 1957 року Молотовський (сільський) район був перейменований в Волзький район. Цей зв'язок району та обласного центру символічно відображена в гербі району фігурою дикої кози (козулі), що стоїть на зеленій землі, з герба Самари, затвердженого 8 червня 1851 року.
У географічному плані район як би охоплює обласний центр, будучи його приміською зоною, що символічно відображено в гербі зовнішньої, срібно-зеленої каймою охоплює герб Самари.
Срібна частина облямівки символізує водні простори (алегорично-срібні джерела) могутньої Волги і її приток, що омивають землі району. Зелені частини з поміщеними в них геральдичними фігурами - безантів (золотими монетами) символізують сільськогосподарську спрямованість району, покликаного забезпечувати обласний центр сільськогосподарською продукцією, що забезпечує фінансовий достаток району.
Лазур - символ піднесених прагнень, щирості, відданості, відродження.
Золото - символ найвищої цінності, величі, великодушності, багатства, врожаю.
Срібло - символ чистоти, відкритості, божественної мудрості, примирення.
Зелений колір символізує весну, здоров'я, природу, надію.
3.4. Авторська група.
ідея герба: Костянтин Моченов (Химки);
художник і комп'ютерний дизайн: Оксана Афанасьєва (Москва);
обгрунтування символіки: В'ячеслав Мішин (Химки) ".

Використано зображення герба на інтернет-порталі Самарської губернської Думи

Герб району внесено до Державного геральдичний регістр РФ під № 4676.