Реклама
Реклама
Реклама

Рівень шуму

У будинку на вул. Карла Маркса проблеми виникли не тільки у Олексія Коробуліна. Крім шуму, жителі зіткнулися з поломкою ліфта і поганою роботою сантехніки. | Фото з vk.com

Майже рік Вологжанін не знає, куди подітися від шуму в сусідній квартирі: через стіни, за його словами, чутно практично все.

Олексій Коробулін купив квартиру на Карла Маркса, 121 в ЖК «Ми разом» приблизно рік тому. Але радість від покупки незабаром затьмарилася через постійний шум.

Олексій Васильович шукає тих, хто повинен виправити недоліки будівництва. За адресою, вказаною в договорі, чоловікові кажуть, що такої фірми не існує. А листи, надіслані на юридичну адресу в Москву, повертаються назад.

Куди звертатися?

Забудовником ЖК «Ми разом», за документами, є ТОВ «О2 Девелопмент». За даними департаменту містобудування та інфраструктури, проектна документація ЖК «Ми разом» відповідає нормам. До того ж, коли будинок вводили в експлуатацію, в квартирах вибірково робили заміри рівнів шуму «від основних шумових джерел» (автотранспорт, ліфт) і тоді вони були в нормі. В інспекції державного будівельного нагляду Вологодської області Олексію Коробуліну пояснили, що по Сніпу показники рівня шуму «між квартирами і перегородками на сходову площадку» повинні складати 52 ДБ.

«ТОВ« О2 Девелопмент »зобов'язана усунути всі приховані дефекти будівництва будинку, виявлені в ході експлуатації, згідно гарантійним зобов'язанням, прийнятим за договором участі в пайовому будівництві. При невиконанні забудовником гарантійних зобов'язань в добровільному порядку громадяни вправі звернутися до суду з позовною заявою », - пояснила Олексію Коробуліну в письмовій відповіді заступник начальника інспекції державного будівельного нагляду Вологодської області Олена Білих. Начальник житлової інспекції Вологодської області Віктор Токарев порадив вирішити «гучну» проблему в процесі капітального ремонту.

До речі, проектом було «передбачено виконання міжквартирних перегородок з полістиролбетонних блоків товщиною 150 мм». А у висновку державної експертизи від 23 грудня 2010 року підкреслено, що матеріал міжквартирних перегородок - це газобетонні блоки товщиною 200 мм.

Хто є хто?

Компанія з назвою «О2 Девелопмент» є в Санкт-Петербурзі. Але до будівництва ЖК «Ми разом» вона має тільки непряме відношення. «Короткий період ми виступали в ролі фінансового партнера проекту. Зараз компанії не співпрацюють », - прокоментувала ситуацію керівник напрямку PR« O2 Group »Олександра Сабліна.

У договорі пайової участі було написано, що компанія ТОВ «О2 Девелопмент» в Вологді знаходиться за адресою: Вологодська слобода, 13. Зараз там, судячи з назви, інша організація - «Севен Санс Девелопмент». Секретар цієї фірми відповів, що «О2 Девелопмент» до них ніякого відношення не має.

Куди подівся забудовник будинку на Карла Маркса, вдалося з'ясувати за допомогою єдиного державного реєстру юридичних осіб. Виявилося, що компанія «О2 Девелопмент» перейменувалася в ТОВ «Севен Санс Девелопмент МСК». За адресою в Вологодської слободі юридично знаходиться компанія зі схожою назвою - ТОВ «Севен Санс Девелопмент Вологда». Ім'я засновника всіх організацій - Олексій Рижков.

«Прем'єр» зв'язався з представником компанії ТОВ «Севен Санс Девелопмент МСК» Олегом Погожева, який пояснив, що ТОВ «Севен Санс Девелопмент МСК» є прямим правовласником ТОВ «О2 Девелопмент».

«З усіма питаннями жителі ЖК« Ми разом »можуть звертатися за адресою: Вологодська слобода, 13. Там візьмуть всі заяви, а секретар просто не в курсі деяких змін», - уточнив він.

без гарантії

Варто зауважити, що ім'я Олексія Рижкова значиться в списку засновників ще однієї компанії з схожим на всі інші найменуванням - ТОВ «Севен Санс Девелопмент». Проектами цієї компанії є ЖК «Музикант» і «Твої вікна» в Вологді, а також ЖК «Світлий світ« Я романтик »на намивання Василівського острова в Санкт-Петербурзі. Будівництво будинків в Вологді в обох випадках ведеться через дочірні компанії. Наприклад, «Музикант» зводила ТОВ «Будівельна компанія« Музикант ». А «Твоїми вікнами» займається ТОВ «Будівельна компанія« Твої Вікна ». Дозвіл на будівництво обидві «дочки» отримали через кілька місяців після свого заснування.

За словами юриста Миколи Шалаевского, дочірні фірми можуть створюватися тільки на період будівництва, щоб не нести тягар гарантійних зобов'язань протягом 5 років, як це передбачено законодавством.

«Якщо у жителів виникають описані проблеми, варто звернутися в свою управляючу компанію і в прокуратору. Федеральний закон встановлює, що забудовник несе повну відповідальність за зданий об'єкт, і протягом 5 років з дня передачі квартири учаснику пайового будівництва він повинен безкоштовно усувати недоліки капітального характеру, виявлені в процесі експлуатації будинку. Створення при будівництві дочірніх компаній в деяких випадках пов'язане з оптимізацією витрат і податків. Також будівництво веде, як правило, організація, що складається в СРО (можливо, у основної компанії немає допуску СРО) », - каже Микола Шалаевскій.

Наталя Рюміна

В тему

Проблема з шумом виникала не тільки у Олексія Коробуліна. Так, в Вологодському міському суді вже розглядалася справа про звукоізоляцію мешканки будинку на Карла Маркса, 121 Наталі Колкин (ПІБ змінено відповідно до ФЗ «Про ЗМІ»). Жінка розповіла, що засідань у цій справі було кілька. Представники ТОВ «О2 Девелопмент» наголошували в суді на те, що, по паперах, все відповідає нормам. Експертизу для з'ясування рівня шуму в квартирі Наталія проводити не стала, так як це занадто дорога процедура. Позов жінки не був задоволений. «Суду не надано доказів того, що квартира не придатна для проживання. Крім того, подані забудовником документи свідчать про те, що зведений об'єкт відповідає встановленим вимогам », - йдеться в рішенні суду від 24 серпня 2014 року.

Теги: шум , Коробулін Олексій * , ЖК «Ми разом» *** , ТОВ «О2 Девелопмент» ***

Для якісного прибирання у власному будинку, особливо якщо він великий завжди не вистачає часу. професійна прибирання котеджів завжди готова прийти на допомогу. Замовити фахівців у зручний для вас час ви можете на op-ubor.ru.

Куди звертатися?
Хто є хто?