Реклама
Реклама
Реклама

Як оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ: документи, терміни

  1. Способи отримання закордонного паспорта
  2. Переваги отримання закордонного паспорта в МФЦ
  3. Чи можна отримати біометричний паспорт в МФЦ
  4. порядок отримання
  5. термін оформлення
  6. Які необхідно подати документи

Завдяки безлічі МФЦ (багатофункціональний центр), відкритих в різних регіонах Російської Федерації, дозволяють отримати цілий ряд адміністративних послуг в одному місці. Кількість послуг, які може отримувати населення в МФЦ постійно зростає. На сьогоднішній день центри дозволяють оформити закордонний паспорт як для дорослих, так і дитині.

На сьогоднішній день центри дозволяють оформити закордонний паспорт як для дорослих, так і дитині

Способи отримання закордонного паспорта

Отримання паспорта через МФЦ - це лише один з можливих шляхів, за допомогою якого можна зробити закордонний. паспорт. Взагалі оформлення документа може здійснюватися:

  • за допомогою звернення до міграційної служби МВС за місцем проживання або тимчасового перебування (цей спосіб пов'язаний з відомими кожному чергами і бюрократією);
  • через портал держпослуг (найпростіший і зручний спосіб, так як виключає особисте звернення до держорганів, черги, час прийому і інші незручності, однак, потрібно пройти процедуру реєстрації на порталі, яка також займе якийсь час);
  • через посередницькі фірми (цей спосіб підходить, якщо закордонний паспорт потрібен терміново, і на оформлення іншими способами немає часу, однак, варто пам'ятати, що заплатити за отримання документа доведеться в рази більше);
  • через МФЦ (один з оптимальних способів отримати закордонний. паспорт, так як він поєднує дешевизну процедури в міграційній службі і який можна порівняти з інтернет-послугами комфорт, в черзі, звичайно, доведеться постояти, проте вона рухається в електронному вигляді і йде набагато швидше).

Переваги отримання закордонного паспорта в МФЦ

Чому МФЦ вважається оптимальним місцем, що дозволяє отримати закордонний Чому МФЦ вважається оптимальним місцем, що дозволяє отримати закордонний. паспорт? Справа в тому, що при зверненні в центр:

  • платити за документи доведеться за мінімальними розцінками, таким же як в міграційній службі;
  • велика кількість фахівців, що ведуть прийом громадян і документів, дозволяє отримати послугу досить швидко;
  • можливість реєстрації і очікування в електронній черзі, що сильно приємніше і комфортніше, ніж вистоювати в коридорах;
  • -який зручний час роботи - з ранку до пізнього вечора (на відміну від міграційної служби, де години прийому строго обмежені, змінюються в залежності від дня тижня і збігаються з часом роботи більшості населення);
  • можна зробити все копії на місці;
  • оплатить держмито можна в МФЦ в терміналах Ощадбанку.

Чи можна отримати біометричний паспорт в МФЦ

На даний момент більшість МФЦ робить закордонний На даний момент більшість МФЦ робить закордонний. паспорта тільки старого зразка, однак кількість обладнаних центрів, які здатні видавати документи нового покоління, стає дедалі більше. Наприклад, сьогодні в Москві отримати таку послугу можна в більш ніж 80 МФЦ.

У чому складність? Проблема полягає в різниці між документами. Закордонний паспорт нового зразка виготовляється з електронним носієм інформації, розташованим між обкладинкою і форзацем документів. На електронну мікросхему записуються відомості, які містить паспорт, а також відбитки пальців власника. Саме процедура зняття відбитків і записи їх на цифровий носій вимагає спеціального електронного обладнання.

Очевидно, що швидкість розвитку мережі МФЦ, які здатні оформити закордонний. паспорт нового зразка безпосередньо залежить від швидкості їх оснащення.

Необладнаний центр дозволяє зробити лише документи старого зразка, що не містять чіпа.

порядок отримання

Отримати закордонний паспорт старого і нового зразка можна в такому порядку: Отримати закордонний паспорт старого і нового зразка можна в такому порядку:

  1. Запис. Більшість регіональних центрів дозволяють проводити попередню реєстрацію. Записатися в центр можна через інтернет або за телефонами, які можна знайти на сайті мфц.рф.
  2. Отримання електронного талона. Якщо запис з якихось причин недоступна, варто прийти в центр, де можна отримати електронний талон. Після чого залишається чекати своєї черги. Як правило, період очікування не затягується більше години. Як показує практика, влітку черги більше.
  3. Заповнення форм. Щоб подати документи на видачу закордонного паспорта, потрібно заповнити анкету. Форму можна принести вже заповненої або вписати дані прямо на місці в процесі очікування своєї черги. Консультанти центрів допоможуть коректно внести відомості в заяву-анкету.
  4. Подача документів. Коли підходить черга, на електронному екрані з'явиться номер електронного талона. При цьому повідомляється номер віконця. Процедура здачі документів, якщо всі сформовано і оформлено коректно, займе всього кілька хвилин.

термін оформлення

Паспорт нового зразка через МФЦ оформляється в ті ж терміни, що і при зверненні до органів міграційної служби. При подачі документів за місцем реєстрації період до отримання закордонного паспорта становить 1 місяць, а за місцем тимчасового проживання - до 4 місяців.

Які необхідно подати документи

Щоб отримати закордонний паспорт через МФ-центр, необхідно подати наступний пакет документів: Щоб отримати закордонний паспорт через МФ-центр, необхідно подати наступний пакет документів:

  • Внутрішній загальногромадянський паспорт;
  • Дві заповнені анкети-заявки на 1 аркуші кожна (допускається заповнення за допомогою технічних пристосувань);
  • Докази оплати відповідного державного мита за документи старого або нового зразка (заплатити можна прямо на місці);
  • Чинний або прострочений закордонний паспорт, якщо видавався раніше;
  • Набір фотографій (3 штуки розміром 3,5х4,5 см).

Щоб отримати закордонний паспорт дитині буде потрібно також надати його свідоцтво про народження, паспорт, якщо виданий, а також основне посвідчення особи представника.

Процедура виготовлення і проведення перевірок при замовленні закордонного паспорта аналогічна тій, що передбачена в міграційній службі. Анкета та додані документи підлягають пересилання в органи міграції, де на їх підставі складаються запити в бази даних по лініях МВС, ФСБ і іншим.

Таким чином, сьогодні є можливість отримання посвідчення для поїздок за кордон за допомогою МФ-центрів. Зважаючи на складність виготовлення паспортів нового покоління, більшість центрів видають тільки документи старого зразка. Однак, кількість обладнаних пунктів надання послуг, де можна подати документи на паспорт як старого, так і нового зразка, постійно збільшується.

МФ-центри виступають дуже зручним механізмом отримання послуги. Вони поєднують низькі ціни і високий ступінь комфорту. Перелік документів та терміни виготовлення необхідних документів при цьому не відрізняються від офіційних.

Схожі статті

Паспорт?
У чому складність?