Реклама
Реклама
Реклама

Взуття для волейболу - відповідальне питання

  1. Чим відрізняється взуття для волейболу
  2. У чому плюси спеціалізованої взуття

Кожен професійний спортсмен знає, наскільки в його сфері діяльності важливі окремі атрибути Кожен професійний спортсмен знає, наскільки в його сфері діяльності важливі окремі атрибути. Волейбол не є винятком. Від вибору взуття в ньому залежить не тільки здоров'я гравця, але і загальний результат змагання.

Поширене переконання, що кросівки є універсальною спортивним взуттям, призначеної однаково добре як для футболу, так і для пробіжок або будь-яких інших ігор з м'ячем.

Чим відрізняється взуття для волейболу

Правильний підхід до вибору взуття - запорука безпеки спорту. Так, взуття для волейболу володіє окремими параметрами, які дуже точно розраховані і перевірені професійними спортсменами. Від футбольних бутсів її відрізняє відсутність захисних ущільнень і, як наслідок - більш низька вага. Від простих кросівок - більш гнучка підошва, яка потрібна для стрибків. В цілому і форма, і матеріал волейбольної взуття сприяють більшій удовольтсвію від гри.

Пам'ятайте, що волейбол вимагає великої кількості різких і швидких рухів, при цьому, майже все навантаження гравця доводиться на передню частину його стопи, що часто призводить до ковзання. Саме для його запобігання підошва такого взуття володіє спеціальним рельєфним малюночком, таким як "ялинка" або штрихування.

Середня підошва взуття для волейболу робиться зі спеціальних матеріалів, таких як суперетілвінілацетат або етилвінілацетат. Вони можуть похвалитися високою зносостійкістю і дозволяють взуття зберігати правильну форму протягом довгого часу високих навантажень, що виникають під час стрибків. Також, середня частина підошви має окремі резервуари, що містять в собі гелій або стиснене повітря - це захищає ноги і гасить енергію під час стрибків. І, звичайно ж, є більш щільні частини на самій підошві.

У чому плюси спеціалізованої взуття

В першу чергу, слід зазначити, що волейбольний взуття призначена для частих стрибків, і тому не тільки добре фіксує і захищає стопу, але і не зношується так швидко, як це відбувалося б зі звичайними кросівками. При цьому, вона забезпечує достатню гнучкість ніг при гарній, але не надмірно жорсткої фіксації, яка забезпечується за рахунок еластичних шнурків.

Пам'ятайте, що для волейболіста важливо не тільки підібрати правильну для вашого виду спорту модель взуття, слід подбати і про її індивідуальному відповідно особливостям ваших стоп.