Реклама
Реклама
Реклама

Депутати Мельничук та Онищенко вийшли з групи "Воля народу" в Раді

Тепер групі за 15 днів треба знайти нових членів \ Kateryna Pieshko

Депутатська група "Воля народу" у Верховній Раді зменшилася на двох народних депутатів - Сергія Мельничука і Олександра Онищенка. Голова ВР Андрій Парубій на сьогоднішньому засіданні озвучив заяву Мельничука про вихід з групи.

Читайте також Парубій оголосив про виключення Савченко з фракції "Батьківщина" "До мене звернулася група" Воля народу "з тим, що вони просили б ще одну людину виключити з їх складу. Я вимагав, щоб він прибув безпосередньо з цим питанням, але оскільки група звернулася, я зачитаю іншу заяву - відповідно до ч. 3 ст. 60 закону "про регламент Верховної Ради України" повідомляю про вихід зі складу депутатської групи "Воля народу" народного депутата України Олександра Онищенка ", - додав спікер парламенту.

Після виходу Мельничука та Онищенко з групи "Воля народу" в ній залишається 17 народних депутатів.

Згідно з регламентом ВР, "Воля народу" протягом 15 днів повинна поповнитися кількісно до мінімум 19 народних обранців, оскільки чисельність депутатів у групі повинно бути не менше, ніж чисельність найменшої фракції на початку роботи парламенту цього скликання. Після позачергових парламентських виборів 2014 року менший за все депутатських портфелів отримала фракція "Батьківщина" - 19.

Як повідомляв УНІАН, 15 червня 2016 року в Антикорупційне бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ВАТ "Укргазвидобування".

Згідно доказам, отриманим в ході досудового розслідування кримінального провадження , Організатором корупційної схеми виявився народний депутат Олександр Онищенко , Якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання і арешт, але до цього він, скориставшись депутатською недоторканністю, втік з України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter