Реклама
Реклама
Реклама

Все про залізничний вокзал Самари: довідковий телефон, офіційний сайт

  1. напрями
  2. Номери телефонів довідкових служб залізничного вокзалу Самара
  3. каси
  4. парковка
  5. послуги
  6. Куди піти (близько залізничного вокзалу)
  7. Готелі

У ЖД вокзалу Самари часто чуються вигуки пасажирів: «Це просто космос!» І дійсно, велична будівля схоже на ракету, адже Самара - це космічна столиця Росії.

Адреса вокзалу: Самарська обл., М Самара, Залізничний район, Комсомольська пл., Буд.1. Час роботи вокзалу цілодобово.

Єдина довідкова служба: 8 (800) 775-00-00

Власного сайту ж / д вокзалу в Самарі немає, але необхідну інформацію можна отримати відвідавши офіційний сайт РЖД Самара http://samara.dzvr.ru .

ru

Жд вокзал Самара

Нова будівля самарського залізничного вокзалу введено в експлуатацію в 2001 році. На даний момент він є найвищим в Європі. Висота зі шпилем понад 100 метрів. Кожен день вокзал може приймати не менше 11 тисяч пасажирів, а одноразова місткість - 2600 тисяч чоловік.

напрями

З самарського жд вокзалу відправляються потяги в північне, східне, південне і західне спрямування.

Поїзди далекого прямування йдуть транзитом через Самару до Кисловодська, Астрахань, Адлер, Саранськ, Нижній Новгород, Тюмень, Красноярськ, Челябінськ, Махачкали, Білгород, Іркутськ, Єкатеринбург, Томськ і інші міста Росії і СНД.

Фірмові поїзди «Південний Урал», «Башкортостан», «Оренбуржье» проходять транзитом. У 2016 році Самара приймає новий «Денний експрес» за маршрутом Уфа - Самара - Саратов.

Безпосередньо з Самари відправляються склади в Москву, Санкт-Петербург, Анапу, Сухумі, Ульяновськ, Казань, Нижньовартовськ і інші міста. Фірмові поїзди: «Жигулі» (сполученням з Москвою), «Самара» (Санкт-Петербург). Щодня курсують поїзди, що входять в програму «Денний експрес» (повідомлення з Пенза). З 2015 року, здійснюється перевезення пасажирів на двоповерховому швидкісному поїзді (повідомлення з Москвою).

Номери телефонів довідкових служб залізничного вокзалу Самара

  • +7 (846) 277-70-01 - довідкова.
  • +7 (846) 303-25-28 - сервіс-центр вокзалу.
  • +7 (846) 303-34-30 - бронювання ЖД квитків.
  • 8 (800) 775-00-00 - офіційний єдиний довідковий телефон РЖД.
  • +7 (846) 303-72-70 - видача платних довідок, робота з юридичними особами за безготівковим розрахунком.

Як доїхати

Дістатися до залізничного вокзалу з будь-якої точки міста можна як на власному автомобілі, так і на громадському транспорті або таксі. У пішої доступності зупинки автобусів, тролейбусів, трамваїв і маршрутних таксі. Метро до вокзалу на даний момент не проведено.

Веб камер, що дозволяють спостерігати за тим, що відбувається в приміщенні вокзалу, в загальному доступі немає. У залах очікування встановлена ​​система відеоспостереження. У вільному доступі IP камера з видом на Комсомольську площу (перед вокзалом).

каси

Придбати квитки пасажири можуть як онлайн на офіційному сайті РЖД Самара, так і в касах залізничного вокзалу. Продаж квитків здійснюється на 3 поверсі: каси 1-9 між адміністрацією і РЖД сервісом, каси 10-12 поруч з виходом на 2 платформу.

Продаж квитків здійснюється на 3 поверсі: каси 1-9 між адміністрацією і РЖД сервісом, каси 10-12 поруч з виходом на 2 платформу

каси

Важливо! Режим роботи і специфіка оформлення проїзних документів у всіх касах різні.

Для зручності пасажирів на вокзалі встановлено термінали самообслуговування, де можна придбати квиток або обміняти електронний на паперовий.

Додаткова інформація! До оплати приймаються банківські картки та мобільні платіжні сервіси (наприклад, Apple Pay, Samsung Pay та ін.)

Електронні табло з розкладом потягів, номерах платформ і шляхів розміщені: на вулиці біля входу в будівлю; в будівлі - в зоні переходу від кас в зали очікування; в залі очікування - поруч з виходом до платформи висвічується безпосередньо номер поїзда і час відправлення.

Електронні табло з розкладом потягів, номерах платформ і шляхів розміщені: на вулиці біля входу в будівлю;  в будівлі - в зоні переходу від кас в зали очікування;  в залі очікування - поруч з виходом до платформи висвічується безпосередньо номер поїзда і час відправлення

табло

Онлайн табло з розкладом потягів представлено на офіційному сайті РЖД Самара і на сайті «Яндекс розклад» https://rasp.yandex.ru/station/9606096?type=train

парковка

Безкоштовна цілодобова парковка навпроти залізничного вокзалу на Комсомольській площі. Зверніть увагу, парковка не охороняється. Збереження автомобіля не гарантується.

На території праворуч біля вокзалу діє під охороною паркування. Вартість: 15 хвилин - безкоштовно, 1 година - 100 рублів, 1 добу - 500 рублів. Ветеранам та інвалідам надаються пільги.

Увага! Парковка безпосередньо перед вокзалом заборонена, працюють камери, здатні фіксувати порушення.

Додаткова інформація. Недорога парковка знаходиться в 5 хвилинах ходьби від вокзалу, на перетині вулиць Агібалова і Червоноармійська. Вартість за добу в рази нижче, ніж на парковці біля вокзалу.

послуги

У будівлі Самарського вокзалу є все, щоб пасажири відчували себе комфортно під час очікуванні поїзда.

Залишити багаж і ручну поклажу можна, як в автоматичних, так і в стаціонарних камерах схову на 0 і 1 поверхах, надаються послуги носильників, багажні візки, передбачені упаковка і зважування багажу.

Зверніть увагу! Туалети на території вокзалу платні, є душова, кімната матері і дитини.

Зали очікування просторі, острівного типу на 3, 4 і 5 поверхах.

Зал очікування

На 6 поверсі зал підвищеної комфортності з фонтаном і зимовим садом. У ньому можна розташуватися в м'яких кріслах, зарядити телефон, подивитися телевізор, ознайомиться зі свіжою пресою.

На 3 поверсі розташувалися магазини і ресторани, які пропонують придбати самарські сувеніри та перекусити перед дорогою.

Для наймолодших пасажирів доступний прокат дитячих машинок на акумуляторах.

Праворуч від головного входу в вокзал знаходиться туристський інформаційний центр Самарської області. У співробітників центру можна отримати актуальну інформацію про проходять в місті заходах, отримати безкоштовно карту міста, уточнити схеми проїзду.

Також на залізничному вокзалі є медичний пункт, перукарня, сервісний центр, надаються послуги із ксерокопіювання документів. У сервісному центрі можна скористатися комп'ютером.

На всій території діє безкоштовна Wi-Fi мережу.

Самарський вокзал зручний для пасажирів з обмеженими можливостями. Вхід в будівлю вокзалу з боку міста здійснюється по аппарели, з привокзальної площі вхід вільний, двері автоматичні. Спуски на платформи обладнані ліфтами, є попереджувальні сигнальні смуги. Вся візуальна інформація дублюється промовою.

Куди піти (близько залізничного вокзалу)

Провести час з користю і оглянути визначні пам'ятки можна не відходячи від вокзалу. Прямо в будівлі на 6 поверсі оглядовий майданчик. З неї відкривається вид на старе місто, найближче селище, зимовий сад, фонтан і залізничні мости. На майданчик можна потрапити як самостійно, так і з екскурсією. Купувати квитки на 3 поверсі в сервісному центрі.

Віруючим мандрівникам надається можливість перед дорогою відвідати храм Смоленської ікони Божої Матері, розташований на території вокзального комплексу.

Ознайомитися з історією Куйбишевської залізниці дозволить музей на 2 поверсі вокзалу. Режим роботи з 08-00 до 17-00, обід з 12-00 до 13-00, субота та неділя - вихідні, вхід безкоштовний.

Сама будівля залізничного вокзалу теж представляє інтерес: висотна споруда зі скла і бетону особливо ефектно виглядає ввечері, коли включається підсвічування.

Вечірня Самара

Помилуватися можна з Комсомольській площі, де привітно розкинув руки персонаж фільму «Стережись автомобіля» Юрій Деточкин. Там же встановлено великий пам'ятник-паровоз, присвячений залізничникам.

Пам'ятник Юрію Дєточкіна

Щосуботи о 13:00 від вокзалу відправляється екскурсійний автобус. Досвідчений гід розповість історію старої Самари. Це можливість за короткий термін познайомитися з містом, своїми очима побачити Самарську набережну, бункер Сталіна, площа Куйбишева, площа Чапаєва. Вартість: дорослий - 500 рублів, діти - 450 рублів. Прямо від вокзалу стоїть торговий комплекс «Журавель», в ТЦ знаходиться ресторан самарської торгової марки «У Палича». В цьому ж будинку ресторани швидкого харчування.

У 5 хвилинах ходьби від вокзалу знаходиться ТРЦ «Гудок», найбільший в Поволжі з безліччю магазинів, ресторанів, кафе, зоною відпочинку та м'яким кінотеатром. У ТРЦ діє історичний парк «Моя Росія». Будьте уважні, на огляд парку закладайте не менше 4 годин.

Готелі

У комплексі з самарським вокзалом на другому поверсі розташований готель «Транзит». У готелі 80 ліжко-місць і 49 номерів категорій економ і преміум класу. Оплата проводиться подобово. Зверніть увагу, зміна постільної білизни в номерах економ-класу проводиться 1 раз на 3 дні.

У пішої доступності - готелю «Hampton by Hilton Samara» - 230 метрів, «Le Voyage» - 250 метрів, «Київ» - 290 метрів, Лівадія - 438 метрів.

Самарський вокзал буде розширюватися. Планують побудувати новий комплекс, в ньому розмістяться офісний, розважальний і сервісний центри, багаторівнева стоянка, квиткові каси. У перспективі до вокзалу буде прокладена гілка метро зі станцією «Вокзальна».

* Вказана ціна актуальні на травень 2018 року.

Ru/station/9606096?