Реклама
Реклама
Реклама

Шукач | Вокзал станції Чернігів

Оцінка: +18 / 4 учасники / 2 рекомендації / (+0) (-0) якість

Чернігівський залізничний вокзал є монументальна споруда. Побудований після війни німецькими та угорськими військовополоненими. Відреставрований в 1999 році. Hа ніч не закривається, зал очікування досить великий, але не освітлений.

У 1891 році від станції Крути Московської Київсько - Воронезької залізниці в бік Чернігова поклали вузькоколійку довжиною 76 верст. У 1893 році на лівому березі Десни, в районі сучасного автомобільного моста, по київській трасі побудували залізничний вокзал. Пасажири доставлялися сюди з міста і назад кінним транспортом.

У 1925 році відкрито рух на ділянці «Ніжин-Чернігів» Південно-Західної залізниці. Але поява залізничного транспорту в Чернігові відкладено до 1928 року (міст через річку Десна не був готовий і потяги прибували як і раніше на лівий берег, де розташовувався старий вокзал вузькоколійної залізниці звідки пасажири по автодорожньому мосту потрапляли в Чернігів). У 1928 році відкрито залізничний вокзал на правому березі річки Десна і 4 листопада 1928 року закінчено будівництво дороги до станції «Новобеліца» (Гомель) і до станції «Овруч» [джерело не вказано 168 днів] (через Янів). Вантажні та пасажирські перевезення здійснювалися паровозами, а після надходження в 1969 році в локомотивне депо «Чернігів» тепловозів ділянку поступово був переведений на тягу тепловоза і обслуговувався тепловозами ТЕ3. Пасажирські поїзди спочатку обслуговувалися тепловозами ТЕ3, з подальшим переходом на те7, М62 і 2М62. Маневрову роботу на станціях ділянки виконували тепловози ЧМЕ3 приписки депо «Чернігів». Приміські поїзди обслуговувалися дизель-поїздами ДР1П і ДР1 А.

В період Великої Вітчизняної війни, як і багато будинків Чернігова, будівля залізничного вокзалу було зруйновано. Нині існуюча побудовано в 1950 році за проектом архітектора І. Гранаткіна.

Після аварії на ЧАЕС в квітні 1986 року припинено транзитний рух залізничного транспорту на ділянці Чернігів - Овруч. Пасажирський поїзд № 191/192 «Москва-Хмельницький», що курсував через станцію «Чернігів» c квітня 1986 року пущений в об'їзд через Київ, а причіпні вагони повідомлення «Чернігів-Москва» маневровими тепловозами ЧМЕ3 доставлялися на станцію «Ніжин», де були поєднані з поїздом «Київ-Москва». Пізніше в 1987 році був запущений самостійний швидкий поїзд «Чернігів-Москва», який був скасований восени 2008 року. Тепер 4-5 причіпних вагонів електровоз привозить на станцію «Ніжин», де їх чіпляють до швидкого поїзду «Київ-Москва». Приміське сполучення в Янівському напрямку здійснюється до станції «Йолча». Для доставки персоналу ЧАЕС та інших підприємств Зони відчуження від станції «Славутич» курсують електропоїзди «Славутич-Семиходи».

Ділянка «Чернігів-Янів» електрифіковано в 1988 році. В даний час контактна мережа на станції «Янів» та перегоні «Янів-Семиходи» демонтована. У серпні 1999 року завершена електрифікація ділянки «Ніжин-Чернігів». З 1988 року пасажирські перевезення до станції «Славутич» обслуговуються електропоїздами ЕР9Т, а вантажні електровозами ВЛ80. На станції Славутич здійснюється контроль і пересадка на електропоїзди до станції «Семиходи». З 1999 року відкрито рух електропоїздів і електровозів вл40у, ВЛ80 і модернізованих ЧС4 до станції «Ніжин». Крім того, запущений електропоїзд епл9т підвищеного комфорту за маршрутом «Київ-Чернігів-Славутич». Пізніше маршрут був подовжений до станції «Неданчичі».

За даними на 2006 рік обсяги перевезень вантажів становлять 84 737 вагонів на рік. Щороку перевозиться понад 4,5 млн пасажирів. Проте, стан рухомого складу і якість наданих послуг не відповідає сучасним вимогам.

джерело