Реклама
Реклама
Реклама

"Вокзальна" тільки на вихід: як в Києві вибратися з вокзалу без метро (інфографіка)

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

11 травня 2016, 7:08 Переглядів: 11 травня 2016, 7:08 Переглядів:   У годину пік один & nbsp; ескалатор буде & nbsp; в ремонті, & nbsp; а два & mdash;  працювати & nbsp; на підйом

У годину пік один & nbsp; ескалатор буде & nbsp; в ремонті, & nbsp; а два & mdash; працювати & nbsp; на підйом. Фото: Сергій Ніколаєв

У Києві сьогодні на станції метро "Вокзальна" починається капітальний ремонт ескалаторів, який триватиме до 6 вересня. Ремонт буде "болючим" для пасажирів: вранці та ввечері, в годину пік, вхід на станцію закриють. Але щоб мінімізувати незручності, влада ввела додаткові маршрути наземного транспорту.

"Вокзальна" - одна з найстаріших і завантажених станцій київського метро. Вона введена в експлуатацію 55 років тому, а зараз кожен день нею користуються більше 45 тисяч пасажирів! Не дивно, що підйомники швидше зношуються через навантаження. У підземці підрахували: міжремонтний пробіг всіх трьох ескалаторів "Вокзальної" досягає 150 тис. Км. Останній капремонт був на "Вокзальній" в 2007 році, а до цього - в 1997-му. З сьогоднішнього дня тут знову почнуться роботи. Вони будуть йти цілодобово, але обмеження для пасажирів вводяться тільки на пікові години (див. Інфографіку). Діяти вони будуть протягом майже чотирьох місяців.

"Такі заходи необхідні, щоб уникнути скупчення пасажирів на станції в замкнутому просторі і забезпечити їм безпеку. Тому в години пік два з трьох ескалаторів станції працюватимуть на підйом, а один знаходитися в ремонті", - пояснив нам перший заступник начальника КП "Київський метрополітен" Валерій Гавриленко. Людей про зміни в роботі будуть повідомляти через гучний зв'язок на станціях, біля кас вивісять інфопостери, будуть звучати оголошення і на вокзалі.

ВИСАДЯТЬ РАНІШЕ. Щоб полегшити життя пасажирам, на час ремонту влада ввела додаткові маршрути наземного транспорту. А той транспорт, який курсував з вокзалу і раніше, буде працювати в посиленому режимі.

З 11 травня по 6 вересня вводять ще одне нововведення. На ж / д станції "Святошин" призначили додаткову зупинку для чотирьох пар поїздів далекого прямування (туди і назад). Тут будуть зупинятися поїзди №98 / 97 Ковель - Київ, №92 / 91 Львів - Київ, №100 / 99 Ужгород - Київ і №43 / 44 Івано-Франківськ - Київ. Зручним це буде для тих, хто їде в західну частину Києва: висадка на Святошино дозволить заощадити близько години часу, яке довелося б витратити на те, щоб дістатися з вокзалу.

"Але в зв'язку з обмеженою довжиною платформи на станції Святошин квитки будуть продаватися для посадки і висадки тільки в вагони з 5-го по 10-й", - уточнюють в Південно-Західної залізниці. Також для розвантаження "Вокзальній" з 10 травня по 6 вересня ввели зупинку поїзда №6 / 5 Київ - Москва на станції Дарниця .

МІЛЬЙОНИ. Всього в 2016 році в метро повинні відремонтувати 10 ескалаторів: два з них тільки почнуть, а закінчать уже в 2017 році. На це передбачено понад 39 млн грн, з них близько 19 млн - на "Вокзальну". Вже пройшли роботи на станціях "Лісова", "Університет" і "Дорогожичі". Зараз ремонтують ескалатор на "Виставковому центрі" (закінчать 16 травня). У планах - ремонт підйомників на "Театральній" і одного - на "Хрещатику".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Вокзальна "тільки на вихід: як в Києві вибратися з вокзалу без метро (інфографіка)". інші транспорт дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Наталія Мамчур

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ