Реклама
Реклама
Реклама

Курський вокзал

  1. Курський вокзал - телефони для довідок та замовлення ж / д квитків в касах вокзалу:
  2. Історична довідка Курського вокзалу

Потяги з Курського вокзалу відправляються за маршрутом: далекого прямування південно-західного і південного напрямів Росії, міжнародний напрямок.

Дальнє повідомлення: Адлер, Анапу, Баку, Бердянськ, Білгород, Валуйки, Владивосток, Горький, Дніпропетровськ, Донецьк, Євпаторію, Єйськ, Запоріжжя, Керч, Кисловодськ, Кіров, Кременчук, Курськ, Льгов, Луганськ, Майкоп, Маріуполь, Нальчик, Миколаїв , Новоросійськ, Орел, Перм, Полтаву, Севастополь, Сімферополь, Старий Оскол, Тулу, Тбілісі, Феодосію, Харків.

Приміське сполучення, Горьковское напрямок: Балашиха, Петушки, Реутово, Фрязево, Електрогорськ, Електросталь, Юр'євець та ін.

Приміське сполучення, Курське напрямок: Подольск, Серпухов, Тула, Чехов.

Приміське сполучення, Ризьке напрямок: Дедовськ, Волоколамськ, Нахабіно, Ново-Єрусалим.

Приміське сполучення, Смоленське напрямок: Голіцино, Звенигород, Кубинка, Можайськ, Усово.


Курський вокзал - телефони для довідок та замовлення ж / д квитків в касах вокзалу:

Адреса: вулиця Земляний вал, будинок 29 (м. "Курська")

Черговий по Курському вокзалу: (495) 266-93-20

Стіл забутих речей (Курський вокзал): (495) 266-54-70

Багажне відділення (Курський вокзал): (495) 266-52-43

Єдина довідкова служба залізничних вокзалів Москви:

8 800 775-00-00 (цілодобово, дзвінок безкоштовний)

Історична довідка Курського вокзалу

Територія, на якій зараз розташований Курський вокзал за давніми джерелами, відома з XVI століття, в ті часи тут шумів великий сосновий ліс. Спочатку, в 1860 році, перший виток Курського вокзалу іменувався Нижньогородського та розташовувався біля Великого Микільського провулка, нині змінив назву на Шляховий тупик. Фотографій першого вокзалу не збереглося, проте, якщо судити за документами, він був дерев'яним і невеликим. Місце для спорудження вибирав особисто П.П. Мельников, який займав в ті роки пост міністра шляхів сполучення. Треба сказати, що Мельников приділяв велику увагу складнощів Курської залізниці.

До речі, якщо ви вирішили приїхати на Курський вокзал купити квитки на поїзди далекого прямування або просто перевірити розклад з Курського вокзалу, ми настійно радимо скористатися формою розташованої вище - це на порядок вийде швидше.

Курський вокзал - єдиний з вокзалів Москви, що розташовувався за межею міста, за Камер-колезьким валом. Вал цей офіційно був визнаний межею міста тільки з XVIII століття. Вибір місця для спорудження не випадковий, адже вартість земель за межами міста дешевше. Пізніше виникли ідеї перемістити вокзал в центральну частину міста, і прокласти нові шляхи, це сталося в 1894 році, коли держава викупила залізницю. Саме в ті роки прокладалися Московсько-Курська, Муромська і Нижегородська залізниця. Будова Курського вокзалу зводилося в 1896 році за проектами архітектора Орлова. У 1938 році, під керівництвом архітектора Волошинова, вокзал зазнав реконструкції, нове ж будівля Курського вокзалу, яке використовується зараз, було побудовано в 1972 році. У 2008 році платформи і будівля піддалися, що відповідає всім сучасним стандартам, реконструкції та оздобленні.